|
|
#1 |
|
Konto usunięte
|
Studniówka 2012Witam wszystkich! Studniówka zbliża się wielkimi krokami, powoli zastanawiamy się nad wyborem partnera, sukienki, makijażem, fryzurą.. Wiadomo, trzeba w tym dniu wyglądać pięknie Czasami jednak mamy problemy z doborem odpowiedniego stroju, koloru, dodatków itd. itp. Czasami chcemy po prostu ponarzekać na organizację czy ponarzekać, że nie mamy kogo zaprosić na imprezę. Pomyślałam więc, że fajnie byłoby zjednoczyć w jednym wątku wszystkie dziewczyny, które już w styczniu będą miały studniówkę, będziemy się wspierać, pomagać i plotkować! Zapraszam wszystkich do tworzenia naszej wizażowej społeczności!
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Studniówka 2012
z chęcią dołączę!
|
#3 |
|
Konto usunięte
|
W takim razie jest nas już dwie
Myślałaś już może o sukience? Ja wczoraj myślałam jaką chciałabym miec i nie mogę się zdecydować.. długa, krótka? Nie wiem też czy szyć na zamówienie czy kupić w sklepie. pewnie jak zwykle kupię coś na ostatnią chwilę
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Ja 100dniówkę miałam w tamtym roku ale co do długości sukienek to powiem, że trzeba dobrać do swojej figury. Wiadomo, że chce się wyglądać pięknie w ten wieczór.
Jak coś to mam też dwie sukienki na sprzedaż.(w jednej byłam tylko raz-na 100dn a w drugiej dwa razy) |
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
. Wprawdzie na razie nie myślę o studniówce, ale chętnie będę Was podczytywać .
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
również się przyłącze
Mi marzy się długa suknia bo wkońcu to pierwszy taki bal w życiu i prawdopodobnie jedyny, ale mam tylko 160 cm wzostu i niewiem czy mi pasuje długa suknia. Póki co szukam inspiracji i prawdopodobnie bede szyć bo chce miec coś wyjątkowego
|
#7 |
|
Konto usunięte
|
Czesc wszystkim
Też myślałam o długiej, zwiewnej sukni. Chociaż z drugiej strony lepiej czuję się w krótszych więc już sama nie wiem a macie pomysł na kolor?
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
ja myślałąm o nude, tylko niewiem czy pasuje na studniówe, zakochałam się w sukni Zienia ale wiadomo 15 tysięcy to delikatnie mówiąc troszkę za dużo jak za sukienke
więć myślę o uszyciu czegoś tak zwiewnego i delikatnego..
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() z miłą chęcią dołączę do także zacnego wątku ![]() jeśli chodzi o sukienkę , to jeszcze nie mam upatrzonej tej wyjątkowej |
|
|
|
#10 |
|
Konto usunięte
|
Ja sobie zrobiłam kilka projektów, ale że mój "talent" malarski jest delikatnie mówiąc żaden, sukienki wyglądają jak, szmaty?
także szukam inspiracji w internecie, jeśli zdecydujemy się na szycie to powoli trzeba myślec, bo do stycznia niedaleko
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
to może pokazujcie swoje propozycje? może będą one inspiracją dla innych
|
#12 |
|
Konto usunięte
|
O, widzę, że mamy podobny gust
Ta suknia Alicji straasznie mi się podoba i właśnie myślałam o czymś podobnym jeśli suknia miałaby być długa, a jeśli krótsza to mam kilka typów z Asos'a.
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
Ok więc chyba ja tylko jestem taka dziwna. W tym roku mam maturę ale nie mam zamiaru iść na studniówkę... jakoś mnie to nie kręci :P
Edytowane przez TheViolet Czas edycji: 2011-09-21 o 17:52 |
|
|
|
#14 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też szyłam swoją sukienkę i w sumie zapłaciłam mniej niż wyszłoby mnie w sklepie. A kiecka była idealnie dopasowana i niepowtarzalna.P.S. Studniówka 2009 pozdrawia!
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć, dołączę jeśli można
|
|
#16 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny tez się dołącze
mam 100 14 stycznia![]() w zeszłym roku byłąm na 100 mojego chłopaka i miałam długa suknie a teraz chciałabym mieć krótką ta sukienka i buty i 2 fryzury wpadły mi w oko
|
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
śliczna jest ta biała sukienka z różową ozdobą
ja się chyba jednak zdecyduje na uszycie i długą suknie, wkońcu to bal dziewczyny które miały już studniówki- chwalci się sukieneczkami i dodawajcie zdjęcia!
|
#18 |
|
Przyczajenie
|
Na swojej studniówce byłam w czarnej sukienkce: P1110675.jpg
a rok wczesniej byłam na studniówce chłopaka tylko nie mam zdjecia |
|
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
hej ja miałam studniówkę w tym roku i wszystkie dziewczyny które były miały krótkie sukienki o różnym kroju (jedna była w takiej przeźroczystej że było jej bieliznę widać
|
|
#20 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Nie cierpię ich na sobie, a też jestem niska . Pomimo niskiego wzrostu i szczupłej sylwetki, moja figura wpasowuje się w "X", a bombki sprawiają, że wyglądam jakbym poszerzyła biodra i uda ze dwa razy .Cytat:
.No chyba, że w innym kolorze to ok. Marzy mi się długa
|
||
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny! Z chęcią się przyłączę
Również mam studniówkę w 2012 r., w styczniu. Partner wybrany, niebawem zaczną się poszukiwania sukienki. Wymagania już pewne mam: sukienka mniej więcej do kolan, u góry dopasowana, od talii rozkloszowana. Mam nadzieję, że znajdę jakiś ideał
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
Ja studniówkę mam za sobą tzn w tym roku miałam. Przeważały sukienki krótkie, sama miałam długą. Długa sukienka wygląda to o wiele lepiej niż krótka. W końcu to pierwszy taki "bal" w życiu. I polecam szycie, gwarancja niepowtarzalności jeśli wiecie jaką sukienkę chcecie.
![]()
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
Też chciałam długą suknie, a dokładnie to taką jaką miała Knightley w filmie "Pokuta".
Byłam już w tym roku na studniówce, ale to nie była moja i nie przywiązywałam uwagi do sukienki, ale teraz koniecznie chce sobie kupić jakąś fajną i koniecznie niesatynową. Nie cierpię satyny, w większości sukienek wygląda to "wsiosko". Chciałabym buty ponad 8 cm (bo nie widziałam niższych które by mi się podobały), ale już sama w sobie jestem wysoka więc to nie jest dobry wybór. |
|
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
ja co prada mam studniówke dopiero 11 lutego, ale chyba mogę się dolączyć![]() Niestety (chociaż w sumie nie mam z tym problemu) do mojej sukienki muszę założyć buty bez obsaców (jestem wysoka, a mój TŻ jest mojego wzrostu). Zastanawiam się nad sukienką, ale większy problem mam z moimi włosami. Przy wzroście 175 mam włosy do połwy ud... więc spięcie ich jest zawsze problemem. |
|
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
jak wam zazdroszcze chetnie przezyłabym to jeszcze raz
a moja była hoho w lutym bedzie 3 lata szok ze tak szybko zlecialo powodzenia dziewczyny
|
|
|
|
#27 |
|
Konto usunięte
|
Hej dziewczyny! Widzę, że jest nas już coraz więcej!
Lufia- włosy do połowy ud? Wow, zazdroszczę, ale faktycznie będzie ciężko z upięciem, ale dobry fryzjer na pewno coś wymyśli! Moje aktualnie sięgają trochę za zapięcie stanika i ciągle marzę żeby były dłuższe A co do mojej sukienki już sama nie wiem jaka długość będzie najlepsza! A co myślicie o tym żeby iść samej na studniówkę? Aktualnie nie mam chłopaka. Jasne, mogłabym zaprosić jakiegoś kumpla, ale to zawsze jakaś "odpowiedzialność". Trzeba się nim "opiekować" i boję się, że przez to sama nie pobawię się tak jakbym chciała. Ale podobno wypada na studniówkę kogoś zaprosić..
|
|
|
|
#28 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny! Też mam w tym roku studniówkę, dokładnie jeszcze nie wiem kiedy, na pewno pod koniec lutego. No i z sukienką też mam problem, bo większość dziewczyn założy krótką, a jak ja będę miała długą to tak jakoś dziwnie to będzie wyglądać. No a poza tym, nasza droga na studniówkę równa się ok 1h spędzonej w autokarze, więc krótka byłaby praktyczniejsza. Ja mam pare typów:
1. http://i.pinger.pl/pgr140/45629a9700...llllllllll.jpg 2. http://img.szafa.pl/ubrania/1/004760...iowka-asos.jpg 3. http://moda.allegro.pl/lipsy-dla-aso...811163407.html Tylko jak by co, to bym je szyła i taką długość do kolan. No i nie mogę ubrać wysokich szpilek, bo mój chłopak jest o 6cm wyższy tylko, a ja sama mam 172cm. (Pozdrawiam was! Edytowane przez martynka3388 Czas edycji: 2011-09-22 o 22:01 Powód: wstawka linku |
|
|
|
#29 |
|
Raczkowanie
|
Dołączam
co prawda też w tym roku studniówka ale dopiero w lutym partner już jest tylko sukienka.. widzę, że większość z was chce długą sukienkę o której również myśle. Bal studniówkowy więc raz można zaszaleć w pięknej kreacji ale oczywiście narazie na jej wygląd pomysłów nie mam !
|
|
|
|
#30 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi jeden ze starszych braci. Może Ty masz brata, kuzyna, albo może jakiś brat Twojej koleżanki by z Tobą poszedł? Wg mnie lepiej iść z partnerem, przynajmniej można się wytańczyć Jednak absolutnie nie rozumiem "wypożyczania" partnera z jakiejś firmy (moje kol. planują) lub pójścia z kimś, kogo się nie zna. Nigdy nie wiadomo, jak się dana osoba zachowa, może przynieść wstyd itp.Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:20.

Czasami jednak mamy problemy z doborem odpowiedniego stroju, koloru, dodatków itd. itp. Czasami chcemy po prostu ponarzekać na organizację czy ponarzekać, że nie mamy kogo zaprosić na imprezę. Pomyślałam więc, że fajnie byłoby zjednoczyć w jednym wątku wszystkie dziewczyny, które już w styczniu będą miały studniówkę, będziemy się wspierać, pomagać i plotkować!
Zapraszam wszystkich do tworzenia naszej wizażowej społeczności!

pewnie jak zwykle kupię coś na ostatnią chwilę
. Wprawdzie na razie nie myślę o studniówce, ale chętnie będę Was podczytywać
a macie pomysł na kolor?

. Nie cierpię ich na sobie, a też jestem niska
.
(