|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Monaaaa
|
Czy myśli się urzeczywistniają ?
Hej. Jak myślicie, czy możemy przywołać do siebie to co chcemy? Czy naszymi myślami możemy sterować życiem? Ostatnio przeczytałam "The Secret" i na prawdę uważam że coś w tym jest. Jak myślicie "myśli się urzeczywistniają" ?
Choćby sytuacja z przed kilku dni, od ponad pół roku nie rozmawiałam z moim dobrym kolegą, ostatnio dużo o nim myślałam i stwierdziłam że chce żeby się odezwał iii..zadzwonił do mnie niespodziewanie. To banalny przykład, ale rozmyślając o tym że na prawdę dużo było momentów gdy chciałam czegoś i nagle to 'przychodziło' bez większego wysiłku. Uważacie, że to kompletne bzdury czy jednak jest to choć trochę możliwe? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy myśli się urzeczywistniają ?
Ja mam bardzo często, że np. pomyślę, że kogoś dawno nie widziałam - to w bardzo niedługim czasie spotykam tą osobę, tak samo jeśli pomyślę o jakimś wydarzeniu to często zdarza się coś podobnego.
Niestety jak o czymś myślę, czego bardzo bym chciała to zdarza się odwrotnie ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Wierze w cos takiego,sama nie raz sie przekonalam,ze gdy czesto o czyms mysle samo sie to urzeczywistnia. Niestety mam sklonnosc do czarnych mysli
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Biała Dama
|
albo wychodzę na miasto z przeczuciem że spotkam pewną osobę, i rzeczywiście ją spotykam choć to nie takie łatwe bo pracuje w rozjazdach i rzadko można ją tak po prostu spotkać w sklepie... nie wiem czy jest coś takiego jak spełnianie się naszych "życzeń", ale jestem przekonana że jest coś w rodzaju telepatii, że np. myślę o dawnym znajomym i następnego dnia go spotykam tak po prostu na ulicy. I okazuje się że on też o mnie wczoraj pomyślał choć nie wiedział gdzie ja jestem i co robię i nie mógł przyjść w dane miejsce specjalnie wiedząc że ja tam będę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Coś w tym jest. Ja na przykład mam bardzo często tak, że pomyśle o kimś, chce do niego napisać smsa, biorę telefon do ręki, a tu sms od tej osoby
![]() albo ile razy gadamy z przyjaciółką ooo dawno go/jej nie widziałyśmy a za jakiś czas spotykamy...także bywa różnie ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Też tak miałam wiele razy...ostatnio myślałam o moi koledze z którym niestety już nie utrzymuje kontaktów, ponieważ pewna dziewczyna sprawiła, że przestał mi ufać, bo mu nagadała bzdur itp i od kilku dni myślałam o nim i co? siedzę w tramwaju, gadam z siostrą i się śmieje a za sobą słyszę charakterystyczny głos "poznałem Cię po śmiechu"
![]() także wierzę w takie cUś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
A ja też tak mam! Nie wiem jak to się dzieje, ale mnie to nie obchodzi. Ważne, że działa
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Coś w tym jest! Myślałam niedawno o dwóch kolegach, jeden przebywa za granicą. Właśnie miałam pisać gdy napisał sam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Ja mialam tak moze raz w zyciu, no moze dwa, takze to chyba raczej bardziej przypadek, z reszta w zadnych innych kategoriach tego nie rozpatruje.
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
To są tylko i wyłącznie przypadki. Zbyt łatwe by to wszystko było... pomyśleć o kimś lub czymś i zaraz to dostać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ludzie posiadając moc zaklinania rzeczywistości. Świat i tak jest już dość okrutny więc korzystajmy z tej mocy żeby nam się przyjemniej żyło ![]() P.S. Kiedy trzeba jestem realistką :P
„Kocham luksus. A luksus polega nie na bogactwie i ornamentach, ale na braku wulgarności.” Coco Chanel Wyzwanie czytelnicze 2019 ![]() Edytowane przez voice_of_silence Czas edycji: 2011-12-28 o 14:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Ja niestety mam tak, że im bardziej czegoś chcę, dużo o tym myślę, wizualizuje nawet to tego nie dostaje. Może nie wypracowałam tego jeszcze?
Chociaż jakby sobie przypomnieć to też zdarzyły mi się takie sytuacje, rozpatruje to w kategorii przypadku niestety. To tak jak z horoskopami, jak nam się sprawdził to zapamiętujemy przepowiednie i się zachwycamy, że się spradziło, a jak nie to zapominamy o tym, że coś wyczytaliśmy. Tak ja sądzę. Trzeba przyznać, że jakby nie było to miłe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Oj często się zdarza, że o jakiejś osobie pomyślę, "przeleci mi przez głowę"
![]() Miłe (faktycznie) i śmieszne za razem ![]() Gorzej jak czasem właśnie przelatują przez głowę złe myśli, takie ni stąd ni zowąd. Nigdy nie wierzyłam w jakieś przewidywania przyszłości, ale miałam już parę razy takie niefajne przeczucie które się spełniało (choć dalej pozostaję sceptycznie nastawiona do tego, podchodzę do tego raczej w kwestii przypadku ![]()
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Też tak mam. Często chcę do kogoś zadzwonić, myślę o tym i zaraz ta osoba dzwoni. Czasami kiedy nad czymś się zastanawiam, niedługo potem "dostaję" odpowiedź. Często też śni mi się coś co potem rzeczywiście się dzieje ale to już inny wątek...
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
myśli się urzeczywistniają = dalekie skojarzenie do MARZENIA SIĘ SPEŁNIAJĄ , co jest prawdą na 10000% : )
a tak poważnie to też wielokrotnie "przywoływałam" pewne osoby myślami. coś w tym jest. nasza podświadomość ma większą władzę niż nam się wydaje. jak to mówią, są na świecie rzeczy, które się filozofom nie śniły ;D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
nie, nie urzeczywistniają się.
gdyby tak było, to każdy całe zycie jedynie by siedział i myślał. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#20 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() nie obraziłabym się za to, jakby ten chłopak którego ja jeszcze niedawno próbowałam wywołać myślami wymyśliłby spotkanie ze mną, może gdyby to od niego wyszło to by zadziałało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Monaaaa
|
Ale najważniejsze to własnie uwierzyć, bo nic nie da nasze 'myślowe przywoływanie' jeśli na prawdę w to nie wierzymy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
jak uwierzę, że spotkam tego przykładowego chłopaka to to niby zadziała? to bzdura, może on nie wychodzi z domu?
![]() albo wymyślę, że zdam egzamin i wmówię to sobie, i to ma spowodować, że go zdam ,bez nauki? ![]() sorry, ja w takie cuda nie wierzę, chyba za bardzo od życia dostałam po tyłku i wyrosłam z takiego naiwniactwa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||
Biała Dama
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
_stardust, ja myślę, że to niekoniecznie chodzi o magiczne "niech się tak stanie" i tak się dzieje. Być może ten człowiek, o którym chwilę wcześniej myślałam i tak by przeszedł tamtędy i o tamtej porze gdybym tego nie zrobiła. Może po prostu moja intuicja wyczuła, że ktoś o kim z jakiegoś tam powodu pomyślałam jest w pobliżu. Może jakieś, niezbadane jeszcze ośrodki w mózgu wychwyciły energię, nie wiem
![]()
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
tak, ale w takim razie na czym właściwie miałoby wtedy polegać to "myślenie"? przecież to oczywiste, że jeśli do czegoś dążymy, to myślimy o tym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gdy jeszcze żyła moja babcia zawsze wiedziałam kiedy do nas przyjedzie. Czasem wiadomo, po prostu dzwoniła i mówiła, że wpadnie, ale często też robiła to bez zapowiedzi. A gdy śniła mi się w nocy to wiedziałam, że mam się jej spodziewać. Czasem nie wizyty a telefonu. Sny są w moim mniemaniu także myślami. Ja się tam nie podniecam tym, że mam jakieś prorocze sny czy coś. Tak się dzieje u mnie i już się przyzwyczaiłam. Nazywam to urzeczywistnianiem się myśli, ale można to nazywać jakkolwiek inaczej. Nie jestem przywiązana ![]()
„Kocham luksus. A luksus polega nie na bogactwie i ornamentach, ale na braku wulgarności.” Coco Chanel Wyzwanie czytelnicze 2019 ![]() Edytowane przez voice_of_silence Czas edycji: 2012-01-01 o 20:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Monaaaa
|
[QUOTE=_stardust;31333209
albo wymyślę, że zdam egzamin i wmówię to sobie, i to ma spowodować, że go zdam ,bez nauki? ![]() Nie chodzi własnie o to że sobie wymyślisz i tak się stanie. Musisz być pewna,że zaliczysz bez żadnych problemów, a nie zaglądając wgl do książek to trudno uwierzyć w zdanie. ![]() polecam "Sekret" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:23.