Suknia biała czy ekru? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-06-30, 20:38   #1
joankaa
Przyczajenie

Suknia biała czy ekru?

Witam dziewczyny! Jaki kolor wybieracie? Ja wybrałam ekru, ale nie takie typowe tylko ciut ciemniejsze tzw. toffi. Nie wiem, czy dobrze robię bo słyszałam mnóstwo opini, że suknia do ślubu powinna być tylko śnieżno biała! Bo ślub jest raz w życiu, a w innym kolorze niż biały można iść np. na bal...i takie tam. Dużo osób dziwiło się, że moja suknia nie będzie typowo biała. Nie daje mi to spokoju, bo mimo wszystko trochę patrzę na to, "co sobie inni pomyślą".
Co o tym sądzicie?
joankaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-30, 21:17   #2
Nadin
Zakorzenienie

Dot.: Suknia biała czy ekru?

Ja wybrałam ekru, pozatym slub bedzie razem z chrztem naszego synka
Nadin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-30, 21:44   #3
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez joankaa
Witam dziewczyny! Jaki kolor wybieracie? Ja wybrałam ekru, ale nie takie typowe tylko ciut ciemniejsze tzw. toffi. Nie wiem, czy dobrze robię bo słyszałam mnóstwo opini, że suknia do ślubu powinna być tylko śnieżno biała! Bo ślub jest raz w życiu, a w innym kolorze niż biały można iść np. na bal...i takie tam. Dużo osób dziwiło się, że moja suknia nie będzie typowo biała. Nie daje mi to spokoju, bo mimo wszystko trochę patrzę na to, "co sobie inni pomyślą".
Co o tym sądzicie?
eee tam, ja na białą wogóle nie zwracałam uwagi, szukalam ecru, a pozniej zakochałam sie w zlocie/tofii. Poszukaj wątków "złoty welon" tam wkleilam swoja suknie chyba. Szcególnie osobom starszym w mojej rodzinie nie przypadla do gustu-chociaz nie widzieli- bo złoty to nie slubny kolor. Ale gdybym wybrała inną to żałowałabym pozniej ze nie jest zlota/toffi.
Na bal mozna tez iśc na biało/ecru. Moja tesciowa na wesle ubiera sie w ecru (chyba chce nadrobic brak slubnego koloru).
Bierz to co ci sie podoba!
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-30, 22:18   #4
Pazurek
Raczkowanie

Ja wybiore biala, ale ty kochana nie patrz na to co inni powiedza jezeli jetes przekonana ze chcesz miec ekru i taka ci sie podoba to wybierz wlasnie taka Pamietaj ze zalozysz ja tylko raz w zyciu wiec musisz byc pewna swojego wyboru Powodzenia napisz na jaka sie zdecydowalas

Edytowane przez Pazurek
Czas edycji: 2005-07-01 o 14:03
Pazurek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-01, 07:34   #5
katrin79
Raczkowanie

Ja również wybrałam ecru-dlatego, że pasuje do mojego typu urody (rude włosy, mleczna karnacja) i po prostu w tym kolorze czułam się najlepiej przymierzajac rozne suknie. Przede wszystkiem sama sobie musze sie podobac, inni sa na dalszym miejscu. Jesli Ty zdecydowalaś sie na ecru, bo ten kolor Ci sie podoba to zapomnij o bieli i nie martw sie opiniami innych ludzi. Moja mam miala blekinta suknie i kapelusz na glowie zamiast welonu....
katrin79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-04, 16:03   #6
joankaa
Przyczajenie

Dziewczyny, jakiego koloru będziecie miały suknię? Białą czy nie?
joankaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-05, 10:32   #7
Kasiulka22
Zakorzenienie

Ja na pewno będę mieć białą suknię, ponieważ taką zawsze chciałam założyć. Najważniejsze jest jednak to, aby dobrze czuć się na własnym ślubie i ubrać w taki sposób jaki nam najbardziej odpowiada (żeby później niczego nie żałować).
Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-07-05, 10:46   #8
Pazurek
Raczkowanie

Kazda dziewczyna powinna miec suknie taka jaka sobie wymarzyla
Pazurek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-05, 15:25   #9
Polaeva
Raczkowanie

GG do Polaeva

A ja ani białą, ani ecru tylko cappucino ;-) i po mału zaczynam panikować termin tuż tuż bo 23. lipca
Polaeva jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-05, 18:14   #10
edytka250
Rozeznanie

ja mialam kremową i jestem bardzo zadowolona :P
edytka250 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-05, 20:42   #11
karolinabi
Przyczajenie

Ja do slubu mam jeszcze z 10 latek przynajmniej , ale postanowiłam wybrać białą suknię. Moja babcia mówi, ze biała tylko do ślubu moze być, a ecre lub kremowe to zakładaja dziewczyny, które już nie są dziewicami.Nie wiem, ale wydaje mi sie, ze babcia przesadza. Osobiście wolę białe, moze dlatego, ze żadnej ładnej ecre nie widziałam. U mnie w mieście są tylko 2 sklepy z sukniami ślubnymi i ten kolor kremowy to wygląda jakby sukienka prana nie była poprostu Ale np. Victoria Bekham (czy jak tam sie pisze ) miała złotą, a on podobno zna się na modzie .
karolinabi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-06, 08:57   #12
akira
Raczkowanie

śnieżnobiała ..w takim kolorze suknii oprócz tego specyficznego dnia już nie założę
akira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości