|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Problem z pozycją od tyłu
Witam.
Jestem ze swoją dziewczyną od ośmiu lat. Mieszkamy razem. Uprawiamy seks od jakieś pięciu lat, średnio 2-3 na miesiąc. Ona ma niski temperament, ja natomiast mógłbym kochać się z nią codziennie. Zazwyczaj to ja inicjuję stosunek, zaczynam ją głaskać, dotykać po ciele, całować,żeby ją rozluźnić. Lubię pieścić językiem jej łechtaczkę i "myszkę" ![]() Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Problem z pozycją od tyłu
mozliwe, ze twoj sprzet uderza partnerke po szyjce macicy. wtedy pomoze niestety tylko zmiana pozycji. ewentualnie, mozecie zrobic zmiane- w pozycji od tylu ty pozostajesz nieruchomy, a partnerka sie kolysze. o ile dasz rade sie nie ruszac
![]()
konto nieaktywne Edytowane przez LadyBeatta Czas edycji: 2012-06-22 o 13:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||
High Quality Since 2007
|
A próbowałeś zwalniać tempo i zmniejszać zakres ruchu? Bo dla mnie ta pozycja zawsze była fajna, ale przy partnerze, który był dość bogato obdarzony po prostu czasami bolało.
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pewnie Twoje ruchy sa za silne i zbyt głębokie,postaraj się aż tak mocno w nią nie wchodzić
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No cóż, może być tak, ze jej ta pozycja nie odpowiada i już - możliwe, że nic z tym nie zrobicie, bo jest to uwarunkowane np. anatomią Twojej kobiety. Może po prostu z tego zrezygnujcie i już? ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
bez kija nie podchodz
|
No właśnie
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Możliwe że boli ją w trakcje tej pozycji bo tak ma ukształtowane swoje narządy płciowe. Przy tyłozgięciu macicy występuje bardzo często ból przy pozycji od tyłu, chociaż to też żadna reguła (a w wbrew pozorom co piąta kobieta ma tę 'dolegliwość')
![]()
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Popróbujcie innych pozycji, ama4 ma rację, widocznie Twój sprzęt jest dla niej trochę za duży.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Zrezygnuj, albo nie wchodź w nią do końca i tyle
![]() Także nie nalegaj. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za odpowiedź i podpowiedzi
![]() ![]() Dzięki i pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Hmm... Nie wiedzieć dlaczego ale faceci przepadają za tą pozycją, a my (niektóre, w tym ja) nie możemy bo boli, często do tego stopnia że przerywa się stosunek w tej pozycji nie uprzedzając partnera. Sama bym chciała wiedzieć jak to zmienić, bo mój TŻ bardzo lubi się kochać w tej właśnie pozycji. Jeśli miałabym opisać ten ból... to raczej opór o górną ściankę szyjki macicy, czasem nawet pojawia się krew- to chyba skutek jakiegoś naderwania. No i po chwili staje się nie do zniesienia. Gdyby ktoś znał odpowiedź na pytanie jak temu sprostać, to się podczepiam
![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A próbowałaś zmieniać ułożenie swojego ciała? Bo mnie np. boli jak klęczę z plecami równolegle do podłoża (mam nadzieje, że wiesz co mam na mysli) - jak wypnę do góry tylko tyłek pozostawiając klatkę piersiową na łózku - jest super (nie wiem, czy ja nie lubię tej pozycji bardziej niz TŻ ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Próbowałam już naprawdę różnie... Bo staram się by był zadowolony, rozmawiałam z nim na ten temat, niby jest ok, czasem po prostu chce przerwać bo boi się że w innej pozycji tez czuję ból (tak jest, ale nie boli aż tak jak od tyłu, później już nie czuję się aż tak komfortowo). No ale gdzieś czytałam o tym że często pomaga na "wygodną" penetrację w pozycji od tyłu kiedy partnerka klęka obok łóżka i kładzie się na nim, a partner delikatnie się wsuwa również w pozycji lekko pochylonej nad partnerką. Musimy wypróbować.
Mnie najbardziej boli kiedy TŻ chce bym się zniżyła bo już nie sięga a ja zwyczajnie uciekam do góry bym nie czuła takiego tarcia o ściankę szyjki macicy (jest to ścianka od strony odbytu ![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czasami to ą tylko centymetry,a robi różnicę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
Manipulacja kątem to raz, może ew próbować wariację od tyłu, że kobieta leży z prawie złączonymi nogami, a mężczyzna dokonuje penetracji od tyłu, leżąc na kobiecie lub przyklękując
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Problem w pozycji "na stojąco" i "na pieska". Boli ją przy wejściu. Mimo,że pieszczę ją języczkiem ![]() ![]() Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Ja podpytałabym o radę jej ginekologa. Może faktycznie ma tyłozgięcie albo inne problemy (zrosty po endometriozie np.)? A może za krótka gra wstępna?
Albo podnieca ją coś o czym nie wiesz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez deszczowypies Czas edycji: 2015-02-15 o 19:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Ja nie mam tyłozgięcia a też mnie boli przy pozycjach od tyłu i czasami na jeźdźca
![]() Może nie jest to taki typowy ból ale bardzo nieprzyjemne uczucie, które uniemożliwia czerpanie przyjemności z seksu ![]() Na szczęście nie musimy rezygnować z tych pozycji- wystarczyło trochę pokombinować. Odpowiednio się pochylić/ wypiąć/ unieść miednicę i stosunek na nowo stawał się przyjemnością ![]() ![]() Warto trochę się pomęczyć i pokombinować, zanim całkowicie się z czegoś zrezygnuje ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Wszystko niestety zależy od indywidualnych uwarunkowań. Przecież każdy człowiek jest inaczej skonstruowany. Musisz wziąć to pod uwagę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:14.