![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() ciąża a problemy z cerą
Jestem w 16 tyg ciąży i prawie od początku dokucza mi uporczywy trądzik. Tak okropnej cery nie miałam nawet jako nastolatka! Bez makijażu nie ma mowy o wyjściu z domu..buu Czy wy też macie taki problem? Może znacie jakieś bezpieczne sposoby zeby skutecznie poprawić wygląd skóry?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: ciąża a problemy z cerą
Mam ten sam problem.
Używam kosmetyków dla nastolatek: żel i tonik głęboko oczyszczający, 2 x w tygodniu maseczka oczyszczająca Under 20, krem tylko lekki nawilżający, żadnego natłuszczania. Poprawiło się. Idealnie nie jest, ale już nie straszę po zmyciu makijażu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Miałam taki sam problem- mnóstwo hormonalnych, bolących wyprysków poniżej linii ust. Za radą ginka poszłam do dermatologa, zapisała mi jedną z niewielu maści, które może używać ciężarna- Aknemycin. Po kilku dniach punktowego smarowania pryszcze na zawsze zniknęły
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Też zaczełam uzywać kosmetyków dla nastolatek, kremy zastąpiłam lekkimi emulsjami do cery tłustej, niestety to nie przyniosło żadnej poprawy. Co gorsza skóra stała sie lekko przesuszona i łuszcząca, a pryszcze pojawiają sie nadal!
SELKA takie właśnie jest i u mnie, bolące wypryski wokół ust i na brodzie, w dodatku nie znikają w takim tempie jak zwykłe wypryski tylko trwają całymi tygodniami, twardnieją i nie sposób ich wyciśnąc. Ta maść pewnie jest tylko na recepte, pozostaje wybrać sie do dermatologa bo nie chce tak wyglądać przez nastepne poł roku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Ojej, przeraziłaś mnie tym gronkowcem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Ja natomiast cerę mam super. poprawił mi się koloryt, zawsze byłam blada jak ściana, więc bez tapety i różu ani rusz a teraz zero make-upu co najwyżej tusz do rzęs. Nawet mąż zapytał ostatnio jak już leżałam w łóżku czy makijażu nie idę zmyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
I do was dołącze
![]() bolące, duże itp...tak znam to...minęła mi już połowa ciąży i dekolt, policzki, szyja "ozdobiona" Choc przyznaje ze jednego dnia bardziej innego zdecydowanie mniej. Wybieram sie rowniez do dermatologa.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
moze idzcie na krioterapie i mikrodermobrazje: tylko zapytajcie sie dermatologa wczesniej czy mozecie: to sa takie mechaniczne zabiegi na skore, wiec nie maja wplywu na to, co na wewnatrz...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny. Wy macie wypryski a ja od tej pory jak jestem w ciazy to wychodza mi jeczmienie na oczach i opryszczki hehe wiec tylko jak cos poczuje swedzoncego to jeczmienia tre zlota obraczka a na opryszczke plastry daje i znika.Jezeli chodzi o pryszcze to nawet mi nic niewyskakuje od czasu do czasu cos tam.A niewiem czy slyszalyscie bo ja slyszalam ale niejestem przekonana ze jak bedzie dziewczynka to wlasnie wyskakuja przerozne zeczy bo dziewczynka odbiera urode mamusce a jak jest chlopczyk to skora jest cacy ???? czy ktos slyszal o czym takim ???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
ja naprawde polecam te mikro, mozna ja robic na twarz, plecy, dekolt
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Ale prosze zapytajcie lekarza czy mozna robic Mikrodembrazje w ciazy bo tam wystepuja mocne promienie wchlaniane gleboko w skore !!!! wiec zanim zrobicie zabieg zapytajcie dermatologa !!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą każdy robi jak uważa. U mnie 3 tygodnie bolesnego trądziku ciążowego dzięki jednej maści nakładanej przez kilka dni zostało pożegnane na zawsze. ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Cytat:
Edytowane przez SELKA* Czas edycji: 2009-03-23 o 11:39 Powód: lit |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja mialam zawsze problemy z cera, ale byly to w sumie sporadyczne wypryski. W ciazy mam cere fatalna... Po prostu wyskakuja mi takie pryszcze, ze glowa peka... Sa to mozna powiedziec nawet wrzody, oprocz tego mam pajaczki wiec mozna sobie wyobrazic co czuje kiedy spogladam w lustro. Poszlam do dermatologa i pani dermat. powiedziala, ze w ciazy moge wylacznie uzywac koesmetykow do cery tradzikowej ( uzywam kremow firmy Farona z wyciagiem z borowiny), oprocz tego zapisla mi lek robiony do stosowania tylko w tych miejscach gdzie cos wyskoczy.... To taka szara masc na bazie siarki. Dermatolog powiedziala, ze inne leki sa niewskazane w ciazy gdyz sa czesto na alkoholu itp.... Poza tym wspomniala, ze z takimi wypryskami da sie zyc. W ciazy wazniejsze zdrowie dziecka niz ladna cera :-( Ech....
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
![]()
Mam ten sam problem co Wy dziewczyny wiec dopisuje sie do waszego grona w tygodniu pojde do dermatologa mam nadzieje ze cos poradzi na to.
![]()
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
o kurcze, naprawde nie mozna tego robic?Ale tak na 100% wiecie? Bo generalnie mikro bez kwasow to sa tylko wyrzucane te krysztalki koruntu na buzie pod cisnieniem??A ktos to konsultowal z dermatologiem?
Buziaki ![]() Selka, a jakiej masci uzywalas? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
mi też się pogorszyła cera w ciąży - nie jakoś koszmarnie raczej grudki
ja robię sobie sama mikrodermabrazję (taką kupiona w Sephorze - zestaw żel z mikrogranulkami, właściwy peelingujący krem, krem nawilżający i urządzenie masująco złuszczające na baterie) i maseczki z glinką - nie straszę bez makijazu ![]()
![]() |
![]() |
#21 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakie promieniowanie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny,
zaglądnełam na Wasz wątek, ponieważ ten temat również mnie dotyczy. Już na początku ciąży pojawiły się bolące wypryski, tylko u mnie nie na brodzie ale po bokach szyi, na kościach szczękowych i poniżej. Były dni kiedy było lepiej i takie kiedy niemal nie mogłam się dotknąć, tak wszystko bolało. Jestem teraz w 31 tygodniu i wszystko wygląda o wiele lepiej (choć wcale nie dobrze), to kwestia hormonów, które powoli się stabilizują i mam nadzieję w końcu się ustabilizują. No i zarówno przed ciążą jak i teraz w ciąży chodzę regularnie na mikrodermabrazję, która jest jednym z niewelu zabiegów, które można wykonywać u ciężarnych. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A w piątek wybieram się jeszcze na czyszczenie właśnie tej mojej szyi, wypryski nowe już się praktycznie nie robią, ale trochę grudek zostało do usunięcia. Powodzenia w zwalczniu wszelkich łobuzów na twarzy!
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
A ja mam teraz problem z nadmiernie wysuszoną cerą - szczególnie policzki i okolice oczu. Używam kosmetyków do skóry wrażliwej i odwodnionej, ale niewiele to pomaga
![]() Pod koniec dnia czuję, że skóra się lekko łuszczy i 'sypie' Macie jakieś pomysły, jak sobie z tym radzić? A tak w ogóle, to jakie zabiegi kosmetyczne ( w gabinecie) można mieć robione w ciąży ??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
BAN stały
|
witajcie, mi też w ciąży pogorszyła się cera, tzn twarz ok ale dekold, plecy góra i ramiona - masakra. czerwone wypryski z białymi środkami i zauważyłam, że łatwo się rozsiewają. pani w aptece dała mi próbkę preparatu i po nocy ogasło ładnie wszystko. zdecydowałam się kupić cały - troszkę drogi bo za 15 ml trzeba zapłacić ok 43 zł. powoli, powoli zaczyna znikać, mam nadzieję, że zniknie w ogóle. a maść to firmy LA ROCHE-POSAY a nazwa effaclar a.i. - preparat do stosowania na zapalne zmiany skórne skóry tłustej ze skłonnością do trądziku.
mam nadzieję że komuś też pomoże |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Proponuje zwykla Oliwe z Oliwek taka do salatek .powinno pomoc |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Obecnie mam problem z pękającymi naczynkami na twarzy i całym ciele, i tak jak powyżej bardzo suchą, napiętą skórą. Znalazłam świetny żel do mycia twarzy , który u mnie sprawdza się rewelacyjnie HYPOALLERGIC - żel do skóry wrażliwej, delikatnej, ze skłonnością do alergii. Z kremem mam problem - te do cery naczynkowej (wypróbowałam dwa) mnie uczulają i dermatolog stwierdziła, żeby nie próbować, bo z hormonami w ciąży tak już jest i zaleciła physiogel. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
nie wiem czy juz nie wspominalam , ale moja cera osiagnela takie stadium ze wyladowalam u dermatologa.
2 specyfiki na recepte.Jeden na dzien drugi na noc i cera wróciła do normy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja tez muszę udac sie do dermatologa... Problem mam z twarzą, plecami i mam takie malutkie krostki-jakby wysypkę- na dekolcie. Mam nadzieje, że to jakoś samo minie. Trzymam za Was kciuki dziewczynki !! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:24.