|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Zabiła konia i koguta dla sztuki!!!
Następna polska pseudo-artystka Katarzyna Kozyra zleciła zabicie 2 zwierząt na swoją wystawę: konia i koguta. Nakręciła również film z ich uśmiercania.
http://www.plotek.pl/plotek/56,78649...y_skandal.html to jest ta baba, następny pasztet bez serca. ,,Praca dyplomowa wyżej wspomnianej Katarzyny Kozyry, "Piramida zwierząt" (1993), zdobyła spory, początkowo głównie negatywny, rozgłos w prasie i telewizji. Od tej pory artystka zyskała miano dyżurnej skandalistki polskich mediów. Zainspirowana motywem z bajki braci Grimm "Trzej muzykanci z Bremy" Kozyra stworzyła obiekt złożony z ustawionych na sobie martwych, wypchanych zwierząt - konia, psa, kota i koguta. Dwa z nich - konia i koguta - wybrała oraz zleciła ich zabicie. Praca składa się z estetycznego obiektu oraz drastycznego filmu wideo rejestrującego zabijanie konia.''-źródło: http://www.plotek.pl/plotek/56,78649...ozyra_,,2.html a tak wygląda jej praca, bojkotujmy jej wystawy i jej prace żeby kolejne zwierzęta nie podzieliły marnego losu jako kolejne eksponaty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zabiła konia i koguta dla sztuki!!!
Nie rozumiem, dlaczego nie została ukarana
![]() Ale cóż, w Polsce są równi i równiejsi. A takim pseudoartystom wszystko wolno i wszystko uchodzi płazem. Co tam zabijanie zwierząt czy gwałcenie dzieci ![]() Proponuję, żeby ta "kobieta" dla sztuki popełniła samobójstwo, to ją uczyni największą skandalistką wszech czasów, a przecież o to jej chyba chodzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Stare. Jakieś 10 lat temu poruszali ten temat w Filipince. Pamiętam, bo to był dla mnie niesamowity szok.
Ale z drugiej strony przecież te zwierzęta i tak są zabijane. Dla sztuki czy dla mięsa - dla nich bez różnicy. Czemu miałby płacić karę? Zabicie krowy jest legalne przecież.
Edytowane przez Beacia87 Czas edycji: 2012-01-09 o 18:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast zabijanie "dla sztuki" nie ma żadnego sensu. Poza tym zwierzęta, które zabijane są dla mięsa, są rejestrowane (nie wiem, jak z drobiem, ale bydło ma kolczyki z kodem kreskowym, których wbrew polskim serialom nie da się zamontować drugiej krowie ![]() A jak było w tym przypadku - nie wiadomo, jak te zwierzęta uśmiercono. Wątpię, by to było całkiem zgodne z prawem. Poza tym w Polsce koni nie jemy, więc nie rozumiem, jak można mówić, że nic się nie stało, że zginął zdrowy koń, bo i tak ludzie jedzą zwierzęta ![]() A to z kolei rodzi dalsze pytania, ale może już nie będę się wgłębiać, bo kłótni nie chcę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Zapomniałam dopisać, że gdyby nie było to zgłoszone. O każdym zwierzęciu trzeba zgłaszać wszystko, wszyściuteńko. A wątpię, żeby tamta "pani" gdzieś zgłosiła zabicie zwierząt "dla sztuki", bo by została wyśmiana i wysłana na ostry dyżur do psychitryka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
no i tam powinna trafić, do psychiartyka w kaftanie najlepiej na 100 lat.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie wiem jak jest dokładnie z krowami, ale na pewno świnie można zabić samemu bez konsekwencji. Czy jest to legalne - nie wiem. Wiem, że praktykowane. Podsumowując - zgadzam się, że z punktu widzenia człowieka owszem, jest różnica dlaczego zwierzę jest zabijane, ale z punktu widzenia zwierzęcia to bez różnicy - zawsze cierpi tak samo.
Edytowane przez Beacia87 Czas edycji: 2012-01-09 o 19:26 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
jeżeli to było 10 lat temu to nic tej pani nie groziło (o zgrozo), teraz mamy znowelizowana ustawę http://isap.sejm.gov.pl/Download;jse...1110724&type=3
oto fragment: "<1. Zabrania się zabijania zwierząt, z wyjątkiem: 1) uboju i uśmiercania zwierząt gospodarskich oraz uśmiercania dzikich ptaków i ssaków utrzymywanych przez człowieka w celu pozyskania mięsa i skór, 2) połowu ryb zgodnie z przepisami o rybołówstwie i rybactwie śródlądowym, 3) konieczności bezzwłocznego uśmiercenia, 4) działań niezbędnych do usunięcia poważnego zagrożenia sanitarnego ludzi lub zwierząt, 5) usuwania osobników bezpośrednio zagrażających ludziom lub innym zwierzętom, jeżeli nie jest możliwy inny sposób usunięcia zagrożenia, 6) polowań, odstrzałów i ograniczania populacji zwierząt łownych, 7) usypiania ślepych miotów – prowadzonych zgodnie z art. 33 oraz przepisami odrębnymi.>" |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
A mnie zainspirowała baśń z tysiąca i jednej nocy o mówiącym ptaku, śpiewającym drzewie i skaczącej wodzie. Wypcham ją, pomaluję na czarno i wystawie.
Zgarnę miliony? Popier***ona psychopatka.
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
zawsze mam racje
|
Linków wolę nie oglądać, bo jeszcze trafię na jakieś nieodpowiednie sceny.
A co się stało z tym 'artystą' co psa zagłodził dla sztuki, wie ktos? Petycja była, a potem coś cicho. Ciężko mi komentować, bo dla mnie kosmos skrzywdzić zwierzę dla zabawy. Mięsa nie jem, po prostu nie umiem spojrzeć na to jak na jeden z gatunków jedzenia, dla mnie to jedzenie na równi z drewnem ![]()
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Ja nie rozumiem jak te jej dyrdymały można nazywać sztuką - to po pierwsze.
Po drugie: Ją trzeba leczyć psychiatrycznie. Jak oglądam te eksponaty, to mi żebra opadają ![]() Narzygam na kartkę i to będzie takie samo dzieło, jak tych artystów ![]()
Jestem tu od 2009r. ![]() Edytowane przez klaustynka Czas edycji: 2012-01-12 o 22:36 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
se znaleźli sposób na zaistnienie w sztuce...
g*wno nie sztuka niech sobie głowe odrąbie napełni dżemorem i przyklei na gorący klej, piękne będzie dzieło |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:28.