|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2012-10
|
Co sądzicie o grach dla dzieciaków?
Witajcie! Jestem ciekawa, co sądzicie na temat gier dla maluchów? Czy korzystanie ze stworzonych specjalnie z myślą o dzieciakach aplikacjach, uważacie za bezpieczne i rozwojowe? Dzięki za odpowiedzi!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Co sądzicie o grach dla dzieciaków?
ja uważam że są rozwojowe i bezpieczne , tylko trzeba pamiętać że jak dziecko w nie gra to najlepiej przy nim wtedy siedzieć na wszelki wypadek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
A ja dwojako - jak słyszę o 2latku grającym na kompie to mną telepie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Gang Iren
|
To zalezy w jakim wieku dziecko i ile czasu przeznacza na gry.Moja corka (lat 9) w dni szkolne moze grac w odpowiednie gry max 30 minut,w dni wolne od szkoly do godziny.Oczywiscie kontroluje w co gra.
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja małej od czasu do czasu włączam gry na mini mini, fajne są i edukacyjne i wtedy zawsze z nią siedzę bo mała często ma tysiące pytań na temat danej gry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
kobieta za ladą
|
Moja lat 4 gra
![]() ![]() gra w stylu mario bros albo piecze ciasta sama sobie włącza i wyłącza
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Znam trzylatkę, która nawet na nocnik chodzi z tabletem.
Moja, 5 lat, ma jedną grę (Pet Shop oczywiście). Czasem zagra w jakąś gierkę online, ale bardzo rzadko.
![]() |
#8 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
u nas też serwis Mini Mini idzie w ruch
![]() ![]() Pomijając gry planszowe to chyba te są najbardziej odpowiednie dla wieku przedszkolnego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Moja córka korzysta w szkole z róznych gier i programików do nauki. Korzysta z nich , bo musi, tego wszystkiego nauczyła by sie sama, bez gier, ale jak są to ok.
Co do grania w zwykłe gry - jestem temu przeciwna, choc nie do konca w dzisiejszych czasach da sie grania uniknac - sama grałam w rózne gry ![]() Do tego mało i możliwie krótko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
moja 5-cio letnia córka gra na mini mini lub w dwie gry na płytach z Bolkiem i Lolkiem - jedna to nauka angielskiego a druga to nauka literek - gra tylko dlatego że i syn w soboty może ze dwie godz pograć jeżeli cały tydzień ładnie pisze w zeszytach (chodzi do 2 klasy i potwornie brzydko pisał a dzięki grom jest duża poprawa) Oczywiście czas jest zawsze ograniczony a gry kontrolowane. Dużo bardziej wolimy grać w gry planszowe.
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Uważam że gry są dobrym pomysłem dla dzieciaczków oczywiście wybrane przez rodziców i z kontrolą czasu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:04.