|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
polonez pytanie ;D
Witam. Mam pytanie i mam nadzieje ze to bedzie dobry dział. Otóż za niedługo mam studniówke. Pomijajac to że się troszke stresuje mam pytanie, otóż ja idąc z partnerką mam zacząc krok od lewej nogi i partnerka też od lewej ? Czy może jednak ja zaczynam od prawej ona od lewej ?
Powiem szczerze że zgupiałem w tym moemncie. To samo się tyczy idać pod tym "tunelem" mam wtedy zacząc od lewej/prawej ? Bo jak patrze to każda para robi troche inaczej i nie wiem jak to jest ^^ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: polonez pytanie ;D
idź na żywioł!
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Najważniejsze jest, by każda para tańczyła tak samo, czyli tak jak PIERWSZA. Nie patrz więc na wszystkie pary, a tylko na pierwszą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Zaczynasz od zewnętrznej nogi, czyli ty od lewej, partnerka od prawej. A pod tunelem idziesz cały czas tak jak Ci wychodzą kroki akurat bo przecież się nie zatrzymuje. Nawet jak stoisz praktycznie w miejscu to się "drepta"
![]()
![]() |
#5 |
BAN stały
|
zawsze od zewnętrznej nogi się zaczyna w polonezie
![]() i ona i ty, także się nie stresuj, ale to też Wam powinni powiedzieć, zwłaszcza jeśli każdy robi po swojemu ![]() udanej studniówki! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Nas uczono że pierwszy krok zaczynamy od prawej i chłopak i dziewczyna, a potem to już jak wyjdzie w taktach bo się nie zatrzymujemy.
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Mam takie jeszcze jedno pytanie bo nie opłaca się zakładać nowego watku. Myślałłem o tym [bo nie wiem czy to jest jakis "obowiazek" albo czy kazdy tak robi] że kupie kwatka/ki. dodam ze to ona mnie zapraszała na jej studniówke nie jesteśmy parą a dobrymi znajomymi, koleżanka. Zdaje mi się że roza to raczej zbyt tak oficjalnie jak dla kolezanki. Jakiego kwiatka bukiet kilka kwiatów kupić skoro teraz jest pewnie mały wybór ? ;D
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
mały wybór? kiedy ostatnio byłeś w kwiaciarni, kolego?
![]() kup coś niedużego, mały bukiecik. To miły gest, na pewno koleżanka doceni ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Jak kupisz jej jedna roze taka pudrowa to bd okej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Poloneza powinno zaczynać się od wewnętrznych nóg - facet z prawej, kobieta z lewej. Tancze zawodowo, więc cos o tym wiem (a przynajmniej u nas tak jest)
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
W parze wygodnie iść, gdy każde zaczyna wewnętrzną/ wewnętrzną, a nie oboje prawą czy lewą, bo się będą bujać jak pingwiny i obijać barkami. Nie wiem po co tak uczą
![]() My w szkole zaczynamy zawsze wewnętrzną. I tak, nie zatrzymujesz się i nie zmieniasz nogi już do końca tańca.
Przeniosłam się na nowe konto ![]() Edytowane przez Olivvek Czas edycji: 2012-01-14 o 12:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:39.