|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Początki i klapa z pozycjami
...
Edytowane przez Monti88 Czas edycji: 2011-01-17 o 14:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Początki i klapa z pozycjami
co do pozycji na pieska - próbowaliście tak, że Ty jesteś na czworakach przy skraju łóżka, a Twój chłopak stoi obok łóżka ? wtedy byłoby mu najłatwiej kontrolować całą sytuację
![]() co do jeźdźca rozumiem Twój kłopot, bo ja spróbowałam tej pozycji DWA razy w życiu - raz skończyło się ogromnym bólem przy wchodzeniu, chyba było to pod jakimś dziwnym kątem ;/ a za drugim razem jakoś poszło, ale kompletnie zero odczuć z mojej strony. byłam w szoku, że aż tak można nie czuć żadnej przyjemności podczas seksu, ale po TŻ widziałam, że było to dla niego nieziemskie przeżycie ![]()
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja zawsze w pozycji "na jeźdźca" jestem na klęczkach i jest normalnie, nie spadam z niego. ![]() ![]() Ale ja jakoś za tą pozycją też nie przepadam, bo prawie zawsze nie sprawia mi żadnej przyjemności. ![]() Myślałam, że to może tylko ze mną jest coś nie tak, ale mnie trochę pocieszyłaś. ![]() Co do autorki: może spróbujcie takiej pozycji, że Ty leżysz na skraju łóżka/stołu itp. a on stoi/klęczy przed Tobą. Ja ją bardzo lubię bo nie jest trudna a i doznania niezłe. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Nie martw się. Nie tylko Ty miałaś takie problemy
![]() Ja z Tż też jesteśmy dla siebie pierwsi. Klasyczna (pierwszy raz) poszła ok. A na jeźdźca... TRAGEDIA. Nie umiałam się poruszać, złapać jakiegoś rytmu, wypadał ze mnie... Koszmar. Zniechęciłam się na jakiś czas, ale potem chciałam popróbować. I z czasem było coraz lepiej. Na dzień dzisiejszy uwielbiam tą pozycję. Grunt to się nie zrażać i próbować. Najpierw spróbuj się wolno poruszać, żeby się wczuć. Potem z czasem wszystko przyjdzie (tak u mnie było). Co do pozycji od tyłu my z Tż też daliśmy plamę ![]() ![]() Potem kilka razy się udało jak najbardziej, ale nam obojgu średnio odpowiada ta pozycja. Tż ogólnie nie lubi pozycji, w których nie widzi mojej twarzy, ja mam podobnie. Dlatego też nie spasował nam odwrócony jeździec. Ze swojej strony polecam, ty leżysz na skraju łóżka, nogi masz na ziemi, a przy łóżku klęczy Twój Tż. Taka modyfikacja pozycji klasycznej, jak dla mnie genialna ![]() Chciałabym spróbować na łyżeczki, ale kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzę, że w podobnej sytuacji jesteśmy. Ja ważę hmm 78-80kg przy 165 cm wzrostu. Sporo tych kg idzie w cycki (70HH/I), też biodra no i pupa. Tż w sumie jest dość szczupły, ale ma brzuszek. A jego wymiary, że tak powiem w zależności od jakości erekcji 12-14 cm. Ale tak jak już pisałam. Nie zrażaj się ani do jeźdźca ani do pieska ![]() ![]() A tymi łyżeczkami mnie korci, bo strasznie lubię jak leżę tyłem do Tż, a on mnie całuje po karku, uszku, głaszcze itd., ale nie wiem jak się do tego zabrać ![]() Za to u mnie nie sprawdzają się stojące pozycje ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Też uwielbiam jak TŻ leży za mną. Może to kwestia tego, że nie wiem co się za chwilę stanie, bo go nie widzę... Robię mały oftop ![]() Wracając do pozycji - znacie jeszcze jakieś wypróbowane i dobre dla początkujących? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Hmmm - może warto zacząć od lekko zmodyfikowanego jeźdźca. Ja się czuję niepewnie na górze, bo lubię się przytulać, być blisko... Więc może tak: niech Tż będzie w pozycji pół-leżącej (poduszka pod plecy, lekko oparty o ścianę), można się wtedy pochylić do przodu i przytulić. Co do pozycji jako takiej - ja na początku też nic nie czułam, ale teraz bardzo lubię - trzeba znaleźć dobry kąt do poruszania się. Ja się właśnie przechylam do przodu i poruszam się albo góra-dół, albo przód-tył (przód-tył - mmmm, jak pod odpowiednim kątem to łechtaczka jest stymulowana
![]() ![]() Co do pieska - ja uwielbiam!!! Hmmm, nie wiem co tu doradzić, bo ja nigdy z tą pozycją nie miałam problemu.. Zawsze mam boskie odczucia. Szczególnie jak facet trzyma mnie mocno za biodra i, że się tak obrazowo wyrażę (przepraszam za dosadność..), "nabija" mnie na siebie ![]() Łyżeczki - fajna pozycja, bardzo fajna! Zagubiona, jak leżycie i się przytulacie.. trzeba się po prostu dobrze wpasować w siebie - ja często kładę "górną" nogę na nogi Tż - tzn. jakby zaczepiam się o jego łydkę żeby się nie rozczepić w trakcie akcji ;D On może wsunąć kolano górnej nogi między Twoje nogi, Ty się zaczepiasz swoją nóżką o jego i gra gitara. Ja zawsze po jakimś czasie podnoszę się na jednym łokciu, odsuwam odrobinę, tak że jesteśmy złączeni tylko biodrami i nogami, zapieram się drugą ręką o ścianę i poruszam biodrami w takim rytmie jaki mi odpowiada ![]() EDIT: Co do innych pozycji.. ja uwielbiam jeszcze taką, bardzo prosta i dla mnie mmmmm...: zaczynacie od klasycznej, po czym facet podnosi się tak, żeby siedzieć na klęczkach (kurczę, wiecie, na kolanach, ale siedzi..), Ty mocno oplatasz jego plecy czy tam biodra nogami, leżąc oczywiście na łóżku (w takiej pozycji biodra są fajnie do góry wypchnięte..). On Cię mocno trzyma za biodra tudzież talię i - znowu to cudowne porównanie - "nabija" na siebie.. U-wiel-biam! Bo jest mi bosko, a nic nie muszę robić ![]() ![]() Edytowane przez v-x-n Czas edycji: 2010-03-06 o 15:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Wiecie co tak apropo pozycji. Może ja dziwna jestem, ale tak z 10 powiedzmy stojące, leżące, modyfikowane itd (no może 15) dałabym radę wymyślić, zrealizować i wydają mi się fajne.
Natomiast jak wchodzę na stronę, czy jakiś filmik kiedyś oglądałam coś ala instruktażowy coś w deseń: 100 pozycji, 200 pozycji na super seks itd. To stwierdzam jedno: większość z nich to ćwiczenia gimnastyczne, wymagające bardziej skupienia się na tym jak "ustawić" daną figurę, jak się nie wywalić, a nie na to by było przyjemnie. Może ograniczona jestem bo jeszcze świeża w tych klimatach, ale na dzień dzisiejszy takie moje zdanie ![]() ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Zagubiona, mimo że już kilka lat praktykuję ( ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kiedyś wpadłam na pomysł ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() To nie ostudziło chęci na eksperymenty, ale taki się więcej nie pojawił, chce mieć Tż w całości ![]() A do autorki ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do "nie czucia satysfakcji" wiem, że to oftop, ale przy pierwszym razie z gumką (biorę tabletki) nie czułam ZUPEŁNIE nic :| a bez gumki inna bajka... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
my chyba za 2 razem próbowaliśmy pozycji 'na jeźdźca'.. niestety, nie wyszło, nie potrafiłam się poruszać i ciągle 'wypadał' ze mnie. na szczęście widzę, że nie tylko ja miałam taki problem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() co do jeźdźca, jeśli macie dziewczyny problemy z poruszaniem się, zacznijcie od delikatnych bardzo ruchów, krótkich... wtedy trudniej mu będzie się wysunąć; najlepiej też być jak najniżej, wówczas także prawdopodobieństwo wysunięcia się na początku jest minimalne. W przypadku problemów z utrzymaniem prawidłowego (jednostajnego) tempa, warto poprosić by jego boskie ![]() ![]() No i oczywiście ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć ![]() Edytowane przez andune Czas edycji: 2010-03-06 o 18:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
co do pieska to wydaje mi się że wiem w czym problem
![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Różowy Jednorożec
|
Na pieska najlepszy jest sposób Agnesi_ .
A na jeźdźca to chyba wyższa szkoła jazdy jeżeli chcesz sama mieć z niej przyjemność. ![]() ![]()
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
hmmm... na jeźdźca jest właśnie łatwo; klęka się odpowiednio (nie w kucki) i ma się na wyciągnięcie ręki sposób na swój szybki orgazm
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Nie wiem jak sprawa wygląda u osób w nadwagą ale ja mam kilka takich pozycji które zawsze sa prościutkie i daja duzo przyjemności. (nazwy są moje, pewnie jakos sie to fachowo nazywa,ale niestety nie wiem jak
![]() 1-na żabę - facet w "siadzie klęcznym" czyli siedzi na kolanach, a kobieta w klęku rozkrocznym (jakies pozostałości po fitnessie z tym określeniami ustawień:P) , tyłem do niego (nogi na zewnatrz jego nóg). Boże jak to trudno napisałam. Chodzi o to że nadziewamy sie tyłem na niego. Możesz sobie regulować dowolnie kąt i głębokość. A facet zachwycony jak widzi twoje biodra kręcące się we wszystkie strony ![]() 2-płaski piesek - pozycja podobna do pieska,ale kobieta maksymalnie rozszesza nogi będąc na czworakach. chodzi o to zeby miec jak najwiekszy rozkrok i jak najniżej pupę. Głowa oparta o podłoże. Wypinamy maksymalnie pupę w górę. To umożliwia bardzo gleboka penetrację, a widoki dla faceta - podobno niesamowite. 3-półłyżeczki - kobieta lezy jak do łyżeczek - na boku, a facet w siadzie klęcznym przy jej pośladkach. On rusza sie jak przy normalnej klasycznej pozycji a kobieta moze wypinac posladki i regulowac intensywnosc. Dobry dostep do piersi ![]()
Walczę o długie włosy! ![]() Piję drożdże od 18.12.2012 Jantar od 22.01.2013 CP od 26.01.2013 Sesa, Nafta, Vatika i inne dobroci - szukam swojego KWC Zrzucam tłuszczyk - od 07.01.2013 Start 70kg ![]() Jest 66 kg ![]() Cel 63 kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() chyba czeka mnie trzecie podejście do tej pozycji, bo zaś się nasłuchałam od koleżanek jakie to boskie dla kobiety, więc chyba zaś chciałabym spróbować czegoś nowego 'w poszukiwaniu rozkoszy' ![]() a jak zaś wyjdzie klapa, to olewam to i wracam do moich ulubionych pozycji ![]()
![]() |
![]() |
#23 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A kiedy TŻ wykonuje ruchy i to mocne... Odlatuję ![]() Co do odpowiedniej pozycji - musisz popróbować, a co do ruchów hmm... warto zmieniać, oj warto ![]()
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę się, że się udało ![]() Widzisz, trzeba ćwiczyć, ćwiczyć i ćwiczyć ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
Zachowałam się strasznie... Nie podziękowałam za rady, przepraszam...
Dziękuję dziewczyny bardzo! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam wrażenie, że na jeźdźca po prostu źle siedziałyście ;p zawsze trzeba siedzieć niżej na biodrach niż bliżej brzucha.
A co do "na jeźdźca" jako samej pozycji. Niby się mówi, że jest taka och i ach dla kobiety. A to wszystko zależy. Z poprzednim facetem ta pozycja była byle jaka, w ogóle mnie nie kręciła. Z obecnym to jest niebo ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Zagubiona, jeśli chodzi o pozycje, od tyłu, ale zeby być bliżej siebie (bez zsuwania gumek i przyprawiania partnera o "chyba złamanego"
![]() Ty leżysz sobie wygodnie rozciągnietą na brzuchu, w lekkim czy wiekszym rozkroku, Twój Tż leży na Twoich plecach i heja! Zupełnie jak pozycja misjonarska tylko, że własnie lezy sie na plecach co dla mojego faceta jest duzo bezpieczniejsze, bo jak czasem potrafiłam go siegnąc z rozkoszy moimi łapkami to go doslownie rozszarpywałam, a tak to nie sięgam :P Co do łyżeczek, wydaje mi się, że najważniejsze jest to żebyś leżac na boku uniosła noge, żeby facetowi było łatwiej wejsc, nie wiem jakie dokładnie masz pytania do tej pozycji. Ososbiscie za nia nie przepadam, jakos tak mnie wkurza |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
My sprobowalismy pozycje na pieska i totalna klapa nie mogl wogole wejsc sprubowalismy klasyczna wszystko ok wszedl bez problemu czy ktos zwas mial taki problem i moze mi cos doradzic
![]()
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Ja w pewien sposób dołączam się do pytania, tylko że mam problem z pozycją na jeźdźca. Ogólnie mój obecny facet to drugi z jakimkolwiek byłam, nie czuję, że jestem bardzo doświadczona, poprzedni zaś był bardziej dominującym typem, więc wiele nie musiałam robić
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:06.