|
Notka |
|
Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Czemu większość wątków jest smutnych?
Jak przeglądam tutaj wątki, to czytam i czytam, i mam wrażenie, że kobiety albo tu wchodzą by sobie ponarzekać, albo umieją wyciągać tylko same przykre doświadczenia i nic pozytywnego
![]() Naprawdę nic pozytywnego Wam się nie wydarzyło? Tylko rozwody, trudne rozstania, trudne dzieciństwo itp... nie ma cienia optymizmu? Nawet pięciu minut radości? By się pomalować, wypachnić, ładnie ubrać i uśmiechnąć się do samej siebie? I powiedzieć, że może być dobrze? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Lena
|
Dot.: Czemu większość wątków jest smutnych?
wg mnie kobiety ogólnie są pozytywnie i ciepło nastawione..
a że więcej wątków tych smutnych? hmm.. czasem lepeij jest sie wygadać na kartkach postów, osobom nieznanym, a umiejącym naprawdę doradzić. wiele osób trzyma żal, złośc, w sobie, nie angażuje w to rodziny- woli popisać z innymi, których los doświadczył to samo, lub wie że tutaj anonimowo może powiedzieć wszystko, i wie że nie zostanie z problemem sama, że ktoś zawsze cos napisze! a jakby tak polecieć reklamą ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Widocznie nigdy prawdziwych problemow nie mialas skoro myslisz, ze makijaz i perfumy sprawia, ze rozwodowa trauma czy inne powazne problemy osobiste zbledna w obliczu umalowanej twarzy.
Poza tym watkow o codziennych przyjemnosciach z gatunku perfumy czy makijaz sa tysiace. Wystarczy poszukac. Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b Czas edycji: 2012-02-04 o 19:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja uważam, że bardzo dobrze, że są wątki o trudnych, smutnych sprawach. Osoba która takie wątki zakłada często nie ma z kim w realu porozmawiać albo chciałaby po prostu poznać inne opinie kogoś z boku albo kogoś kto ma podobne doświadczenia. Jakoś sobie nie wyobrażam wątku pod tytułem "Taka jestem szczęśliwa. No to wpisujcie swoje komentarze" . I czemu miałby służyć taki wątek? No ok, można pogratulować i napisać "no ja też" albo " a ja nie" i wytworzyc setki komentarzy ale po co? Dlatego takich wątków nie ma. A jak ktoś ma problem to zawsze może zasięgnąc naszej opinii tutaj, czasami ma się potrzebę wygadania przed nieznajomymi, to naprawdę może pomóc. I dobrze że jest taka możliwość i to uważam za pozytyw ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dzięki za negatywne spojrzenie co niektórych, ale nie to miałam na myśli. Zgodzę, się że niektóre osoby nie mają się komu wygadać, ale nawet rozwodowe traumy chyba nie pozbawiają świata z dobrych chwil nie wiem rodzice, dzieci, nawet promień słońca i szansa na lepsze życie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wiesz, niecaly rok temu bylo mi bardzo zle, mialam pewne problemy, nie moglam sobie z niczym poradzic, nie potrafilam sie pozbierac. Uwierz, promienie slonca mialam gdzies. Tak samo szanse na lepsze zycie. Bylo mi bardzo zle wtedy. Nie realny (a calkiem mozliwe, ze i nierealny), bezksztaltny cien szansy na zmiane gdzies tam w przyszlosci zupelnie mnie nie zbawial. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
fajnie jest mieć gdzie ponarzekać, a tak poważnie wg mnie jest jednak sporo ciekawych i pozytywnych wypowiedzi
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
BAN stały
|
Szczęście nie wynika z sytuacji ale ze stanu ducha i nawet gdy się ma problemy to wbrew wszystkiemu można być szczęśliwym
![]() ![]() Zimno? -źle itd Uśmiechnijmy się to nie kosztuje,a pomoże stawić czoła życiu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może zamiast wątku atakującego (z resztą nie pierwszego na ten temat) załóż wątek "cieszę się życiem, nie mam problemów, a jak mam to nie czuję potrzeby o tym mówić" i już ![]()
Edytowane przez taszkin Czas edycji: 2012-02-09 o 16:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
A ja rozumiem autorkę wątku.
Wchodząc do tego działu można odnieść wrażenie, że wszystkie kobiety po 30. to nieszczęśliwe, złamane istoty z nieudanym życiem. Dlatego praktycznie tu nie zaglądam. Oczywiście, to wynika z tego, że jeżeli jesteśmy szczęśliwe, to po prostu o tym nie piszemy, tylko korzystamy z tego szczęścia. Gdy jest źle, szukamy pomocy i wsparcia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.