Czemu większość wątków jest smutnych? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-02-04, 14:19   #1
edit333
Raczkowanie

Czemu większość wątków jest smutnych?

Jak przeglądam tutaj wątki, to czytam i czytam, i mam wrażenie, że kobiety albo tu wchodzą by sobie ponarzekać, albo umieją wyciągać tylko same przykre doświadczenia i nic pozytywnego
Naprawdę nic pozytywnego Wam się nie wydarzyło? Tylko rozwody, trudne rozstania, trudne dzieciństwo itp... nie ma cienia optymizmu?
Nawet pięciu minut radości? By się pomalować, wypachnić, ładnie ubrać i uśmiechnąć się do samej siebie? I powiedzieć, że może być dobrze? No czy tu są jakieś kobietki pozytywnie nastawione do życia?
Stary 2012-02-04, 14:31   #2
Mustique
Lena

Dot.: Czemu większość wątków jest smutnych?

wg mnie kobiety ogólnie są pozytywnie i ciepło nastawione..

a że więcej wątków tych smutnych? hmm.. czasem lepeij jest sie wygadać na kartkach postów, osobom nieznanym, a umiejącym naprawdę doradzić. wiele osób trzyma żal, złośc, w sobie, nie angażuje w to rodziny- woli popisać z innymi, których los doświadczył to samo, lub wie że tutaj anonimowo może powiedzieć wszystko, i wie że nie zostanie z problemem sama, że ktoś zawsze cos napisze!

a jakby tak polecieć reklamą - na naszym wątku jest przeważnie ciepło i radośnie, smutki precz odganiamy/!
Stary 2012-02-04, 19:42   #3
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Konto usunięte

Widocznie nigdy prawdziwych problemow nie mialas skoro myslisz, ze makijaz i perfumy sprawia, ze rozwodowa trauma czy inne powazne problemy osobiste zbledna w obliczu umalowanej twarzy.

Poza tym watkow o codziennych przyjemnosciach z gatunku perfumy czy makijaz sa tysiace. Wystarczy poszukac.

Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Czas edycji: 2012-02-04 o 19:43
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-04, 20:01   #4
lalika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez edit333 Pokaż wiadomość
Jak przeglądam tutaj wątki, to czytam i czytam, i mam wrażenie, że kobiety albo tu wchodzą by sobie ponarzekać, albo umieją wyciągać tylko same przykre doświadczenia i nic pozytywnego
Naprawdę nic pozytywnego Wam się nie wydarzyło? Tylko rozwody, trudne rozstania, trudne dzieciństwo itp... nie ma cienia optymizmu?
Nawet pięciu minut radości? By się pomalować, wypachnić, ładnie ubrać i uśmiechnąć się do samej siebie? I powiedzieć, że może być dobrze? No czy tu są jakieś kobietki pozytywnie nastawione do życia?
na pewno są ale nie siedzą wtedy w internecie tylko korzystają w tym czasie z życia, np. miło spędzają czas z TŻ-em albo realizują jakąś pasję.
Ja uważam, że bardzo dobrze, że są wątki o trudnych, smutnych sprawach. Osoba która takie wątki zakłada często nie ma z kim w realu porozmawiać albo chciałaby po prostu poznać inne opinie kogoś z boku albo kogoś kto ma podobne doświadczenia.

Jakoś sobie nie wyobrażam wątku pod tytułem "Taka jestem szczęśliwa. No to wpisujcie swoje komentarze" . I czemu miałby służyć taki wątek? No ok, można pogratulować i napisać "no ja też" albo " a ja nie" i wytworzyc setki komentarzy ale po co? Dlatego takich wątków nie ma.
A jak ktoś ma problem to zawsze może zasięgnąc naszej opinii tutaj, czasami ma się potrzebę wygadania przed nieznajomymi, to naprawdę może pomóc. I dobrze że jest taka możliwość i to uważam za pozytyw
lalika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-04, 21:18   #5
edit333
Raczkowanie

Dzięki za negatywne spojrzenie co niektórych, ale nie to miałam na myśli. Zgodzę, się że niektóre osoby nie mają się komu wygadać, ale nawet rozwodowe traumy chyba nie pozbawiają świata z dobrych chwil nie wiem rodzice, dzieci, nawet promień słońca i szansa na lepsze życie?
Stary 2012-02-04, 21:31   #6
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Konto usunięte

Cytat:
Dzięki za negatywne spojrzenie co niektórych, ale nie to miałam na myśli. Zgodzę, się że niektóre osoby nie mają się komu wygadać, ale nawet rozwodowe traumy chyba nie pozbawiają świata z dobrych chwil nie wiem rodzice, dzieci, nawet promień słońca i szansa na lepsze życie?
Ponowie swoja mysl, ze chyba prawdziwych problemow nie mialas. Brzmisz niebywale naiwnie. Troche Ci tego zazdroszcze.

Wiesz, niecaly rok temu bylo mi bardzo zle, mialam pewne problemy, nie moglam sobie z niczym poradzic, nie potrafilam sie pozbierac. Uwierz, promienie slonca mialam gdzies. Tak samo szanse na lepsze zycie. Bylo mi bardzo zle wtedy. Nie realny (a calkiem mozliwe, ze i nierealny), bezksztaltny cien szansy na zmiane gdzies tam w przyszlosci zupelnie mnie nie zbawial.
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-05, 12:42   #7
Malinka_gosiaczek
BAN stały

fajnie jest mieć gdzie ponarzekać, a tak poważnie wg mnie jest jednak sporo ciekawych i pozytywnych wypowiedzi
Malinka_gosiaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-06, 13:28   #8
PaniMalinowa
BAN stały

Szczęście nie wynika z sytuacji ale ze stanu ducha i nawet gdy się ma problemy to wbrew wszystkiemu można być szczęśliwym Tylko że w Polsce przyjęło się na wszystko narzekać,ciepło?źle
Zimno? -źle itd
Uśmiechnijmy się to nie kosztuje,a pomoże stawić czoła życiu
PaniMalinowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-07, 22:49   #9
taszkin
Zakorzenienie

Cytat:
(...) mam wrażenie, że kobiety albo tu wchodzą by sobie ponarzekać, albo umieją wyciągać tylko same przykre doświadczenia i nic pozytywnego
Ja Tobie z jednej strony życzę, żebyś zawsze radośnie i optymistycznie mogła patrzeć na świat, a z drugiej strony życzę Ci odrobiny pokory. Żebyś też nigdy nie czuła potrzeby, mimo pomalowanych paznokci i fajnego ubrania, założenia smutnego wątku (no i nie życzę by ktoś do tego nazwał Cię wtedynarzekającą pesymistką).

Może zamiast wątku atakującego (z resztą nie pierwszego na ten temat) załóż wątek "cieszę się życiem, nie mam problemów, a jak mam to nie czuję potrzeby o tym mówić" i już Bo jest tak jak mówisz, ale po co zarzucać innym złą postawę?

Edytowane przez taszkin
Czas edycji: 2012-02-09 o 16:36
taszkin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-08, 13:08   #10
toagusia
Raczkowanie

A ja rozumiem autorkę wątku.
Wchodząc do tego działu można odnieść wrażenie, że wszystkie kobiety po 30. to nieszczęśliwe, złamane istoty z nieudanym życiem. Dlatego praktycznie tu nie zaglądam.
Oczywiście, to wynika z tego, że jeżeli jesteśmy szczęśliwe, to po prostu o tym nie piszemy, tylko korzystamy z tego szczęścia. Gdy jest źle, szukamy pomocy i wsparcia.
toagusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości