![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() "Testujemy Tassimo -zapraszamy na kawę,pogaduchy i nie tylko"
Miło mi powitać testerki ekspresów TASSIMO firmy BOSCH.
model-T20 Doskonały wybór dla osób, które lubią wprowadzać w swoim życiu zmiany. Różne kolory wyposażenia dodatkowego pozwalają dopasować wygląd ekspresu T20 do każdego wystroju i kolorystyki kuchni. Każdy zestaw składa się z wymienialnej podstawki na filiżankę oraz wymienialnego frontu. Sam ekspres TASSIMO T20 jest dostępny w czterech kolorach: białym, czarnym, bordowym oraz porzeczkowym. t20.jpg T-40 Innowacyjny, ekonomiczny, niezawodny ? ekspres T40 to doskonały wybór. Doskonały jest także jego design: w roku 2009 międzynarodowe jury przyznało T40 nagrodę red dot design award za wybitne wzornictwo. Wyróżniono go także w testach konsumenckich za niezawodność, jakość i niskie zużycie energii. Ekspres wygląda świetnie w każdej kuchni. Jest idealny dla wszystkich, którzy cenią różnorodność. Ekspres Tassimo T40 jest dostępny w czterech kolorach: czarnym, czerwonym, pomarańczowym oraz srebrnym. t40.jpg T-55 Nowoczesny i ponadczasowy design doskonale komponuje się z wnętrzem każdej kuchni. Chromowane elementy dodają ekspresowi T55 charakteru i elegancji, a system filtrowania wody BRITA MAXTRA zapewnia doskonały smak i aromat napojów oraz przedłuża żywotność urządzenia. Przycisk +/- pozwala dopasować każdy napój dokładnie do Twoich preferencji. Ekspres Tassimo T55 jest dostępny w dwóch kolorach: czarnym i bordowym t55.jpg T-65 Nowoczesny i ponadczasowy design doskonale komponuje się z wnętrzem każdej kuchni. Chromowane elementy dodają ekspresowi T55 charakteru i elegancji, a system filtrowania wody BRITA MAXTRA zapewnia doskonały smak i aromat napojów oraz przedłuża żywotność urządzenia. Przycisk +/- pozwala dopasować każdy napój dokładnie do Twoich preferencji. Ekspres Tassimo T55 jest dostępny w dwóch kolorach: czarnym i bordowym t65.jpg RODZAJE KAWY I NAPOJÓW: Herbata-Tassimo-Green-Tea-with-Mint_Tassimo,images_big,19,7622300718367.jpgi-jacobs-kapsulki-kr-nung-cappucino.jpgi-jacobs-tassimo-kapsulki-milka-czekolada.jpgi-tassimo-kapsulki-jacobs-kronung-latte-macchiato-480g.jpg Zapraszam do testowania nowoczesnych ekspersów,oraz opisywania wrażeń . Miło Nam będzie również powitać na wątku "weteranów" ekspersów,którzy wtrącą swoje trzy grosze ![]() Na zdrowie: - za przyjaciół - za przyjaźń - za radość i smutek - za to ze jesteś ... poczęstuje Cie kubkiem gorącej czekolady ,kawy,herbaty ------)_)_()_(-( ------(_(_()_)_) ---[]0000000000[] ---[]0000000000[]00000000 ---[]0000000000[]---------00 ---[]CZEKOLADA[]--------00 ---[]0000000000[]------00 ---[]0000000000[]-----00 ---[]0000000000[]0000 ---[]0000000000[] [][][][][][][][][][][][][] [][][][][][][][][][][][][] Ona zawsze humorek poprawi no i smak wspaniały przyjaźni zostawi Miłego i ciepłego dnia życzę!!!!!!!! Ja już swój T 55 mam ![]() ![]() Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2012-12-22 o 15:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: "Testujemy Tassimo -zapraszamy na kawę,pogaduchy i nie tylko"
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja też juz testuję, kurier dziś przywiózł
![]() Suuuper ![]() Fajnie, ze można sobie ustawiać wielkość -ja lubie kawy (czy tam inne napoje) duze i słabe (tak, wiem -nie jestem "prawdziwym" kawoszem ![]() Syn stwierdził, ze on jest od obsługiwania i tylko jemu wolno. Tylo muszę zrobić miejsce w szafce na kapsułki...chociaż już znajomi się na kawę zapowiedzieli, wiec się szybko rozejdą pewnie (kapsułki, nie znajomi ![]() Jakie dostałyście kapsułki? Ciekawa jestem, czy wszyscy takie same, czy każda inny zestaw ![]() Edytowane przez primavera Czas edycji: 2012-12-22 o 15:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Dziś przywitał mnie kurier i wręczył przesyłkę. Super!
Po pierwsze, poraził mnie ogrom ilości i różnorodności kapsułek ![]() ![]() Po drugie, ekspres wygląda elegancko. Mam wersję w kolorze bordowym. Inoxowe vel srebrne elementy ładnie się komponują z bordową obudową. Po trzecie, muszę zrobić małe przemeblowanie w kuchni ![]() Długo się broniłam przed piciem kawy i herbaty, ale mój partner wciągnął mnie w nałóg picia kawy ![]() ![]() ![]()
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() Edytowane przez czarna_kawa80 Czas edycji: 2012-12-22 o 15:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
aaaa już wiem o co chodzi....sama musiałam wyszukać ...bo odpowiedzi doczekać się nie można
![]() heheh, to miłego testowania ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Czy tylko ja jeszcze nie dostałam ekspresu?
![]()
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
![]()
Melduję się i ja
![]() Kurier wpadł jak po ogień o 12:30 i zostawił podwójną pakę ![]() Po rozpakowaniu wszystko aż się zaszroniło, wiadomo, mróz, więc dałam ekspresowi dojść do siebie przez 2 godziny, skrupulatnie odliczane przez domowników, bo każdy chciał już, teraz, zaraz ![]() Potem cala kołomyja z oczyszczaniem i filtrowaniem. Pierwszy zonk, bo ekspres nie reagował na kapsułkę serwisową - przetarcie czytnika rozwiązało sprawę ![]() W tym miejscu Mamę prosi o specjalne podziękowanie za dołączenie kapsułek z espresso bezkofeinowym, bo akurat ona musi ograniczać kawę, chociaż jest zapalonym kawoszem ![]() Na pierwszy rzut poszło więc Carte Noir Espresso Decafeine i toast za wszystkich kurierów i listonoszy, którzy mają teraz roboty po pachy ![]() Pierwsze wrażenie odnośnie CNED pozytywne ale wiecej napiszę za kilka dni, porównując z bezkofeinowymi kawami innych marek. Następna była Milka. Dwie kapsułki, osobno mleko i kolada - porcja na wysoką szklankę. Niestety rozczarowanie - smakuje jak rozwodnione kakao, nie będę fanką. Dalej indyjskie Chai Latte. Pycha ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zielona herbata z miętą od Twining. Pachnie jak pasta do zębów ale smakuje w porządku, wiecej napiszę za parę dni po porównaniu do herbaty Ahmad. Jacobs Caramel Macchiato. 2 kapsułki - karmelowe mleko i Espresso, znów piękne warstwy. Nie jest to słodki ulepek, tylko bardziej wytrawny napój kawowy z lekką karmelową nutą. Nice. Porobiłam zdjęcia i nawet nagrałam krótki filmik z przygotowania Chai Latte, wrzucę wkrótce. Będę też codziennie donosić z placu boju ![]() Aha, ekspres bordowy, smaków 11 ![]() Edytowane przez vril Czas edycji: 2012-12-22 o 22:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakoś zaczęliśmy od kaw, kusiło mnie opakowanie bo ma na obrazku cynamon, który uwielbiam -ale jakoś tak "bawarka...?nie, mam dosyc bawarki ostatnimi czasy" Jak tylko otworzyłam miętową to też od razu skojarzyło mi sie z zapachem pasty do zębów -aż dziwnie, bo zazwyczaj mietowe herbaty mają troszke inny zapach (miety pieprzowej, a ta jest jakaś inna ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Melduje się i ja i mój Tassimo
![]() ![]() Paka wielka aż się zdziwiłam, rodzina pękała ze śmiechu patrząc na mój zapał przy rozpakowywaniu ![]() Ekspres zmarznięty stoi na razie w salonie bo kuchnia zawalona pieczeniem ciast, mam nadzieję, że wieczorem uda mi się przetestować pierwszą kapsułkę ![]() Fantastyczny kolor -hit sezonu, już mówiłam mężowi, że musimy pod kolor Tassimo zrobić nową kuchnię ![]() Gdyby tylko wiedziała wcześniej, że zostane wybrana to pod choinke zamówiłabym sobie jakieś ekskluzywne filiżanki ;D Edytowane przez paula78 Czas edycji: 2012-12-22 o 17:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Boże, rzadko mi się zdarza ale czytam ten wątek zielona z zazdrości
![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny tak fajnie opisują swoje doświadczenia, że mam ochotę popędzić i zaparzyć chai latte
![]() Podróż Sojuzem nie wydaje się tak ekscytująca, jak czytanie tego wątku ![]() Paula - bo Cię rodzina nie pozna ![]() Ten wątek jest przykładem, że warto brać udział w wizażowych konkursach ![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ale macie fajnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
witam i ja
![]() strasznie się ucieszyłam jak zadzwoniła do mnie Aga, na poczatku nie wiedziałam jaka Aga, dopiero po skonczonej rozmowie uznałam że to była chyba szefowa, bo najpierw pomyślałam o Agabil ![]() dziś dotarła wielka paczucha, z teżetem strasznie ucieszeni, nawet teżet może bardziej bo większy miłośnik kaw, ja lubię tylko delikatne, z mlekiem....ale widzę że znajdę cos dla siebie ![]() ![]() Narazie teżet wypij espresso klasyczną a ja z córką milke ![]() Czy zauważyłyście coś takiego że ekspress nie nalewa tyle wody ile powinno być? Czy to my cos źle robimy? Wprawdzie espresso nie mierzyliśmy ile mililitrów ![]() ![]() agniesikk - własnie to narazie zagadka, byłam kilka razy testerką, ale kosmetyków, więc kosmetyki były dla nas, podejrzewam że podobnie będzie z ekspresem, ale nie wiem.... dziękuję szefowej że mam zaszczyt testowania ekspresu! ![]()
kosmetyki stroje karnawałowe dla dziewczynki same dziecięce! ciuszki twory i potwory Edytowane przez gothika Czas edycji: 2012-12-22 o 19:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Hej!
Witam i ja... Znalazłam się wśród szczęśliwców, którzy otrzymali miły telefon od Agi. ![]() Dzisiaj zawitał do mnie pan kurier z wielką paką, a ściśle pisząc - dwoma złączonymi paczkami, szczelnie zaklejonymi i zabezpieczonymi. W środku znajdował się ekspres, a w drugim pudle zestaw kaw i herbat. Tak więc - testowanie czas zacząć... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
i ja i ja dzisiaj otrzymałam
![]() jest piekny , bordowy ...a do niego mnóstwo kapsułek ![]() Karton z kapsułkami do testowania większy niż opakowanie ekspresu ![]() Nie dałam rady dzisiaj napić się wszystkiego ![]() Z rodziną piliśmy dziś ekspresso - oj mocne ![]() ![]() Dla mnie za małe i za mocne - dla smakoszy ekspresso - doskonałe ![]() Kawa latte - pyyyycha ![]() ![]() ![]() Co mnie zaskoczyło to fakt że mleko jest w płynie w tych kapsułkach ![]() Mleko fajnie się spieniło i kawa latte wyglądała super choć nie zrobiły się trzy kolory bo brakło mi miejsca w szklance. Piszecie że jest opcja zmiejszania ilości napoju? ![]() Po takiej ilości latte nie zmieściłam Milki ale TŻEt testował i mówił że jak czekolada milka ale o konstystencji kakao. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Nie martw się, kurier powinien przybyć w poniedziałek
![]() To dopiero prezent na Święta ![]()
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Ale tymi opisami narobiłyście mi takiego smaka
![]() ![]()
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
nie martw sie, ja tez ![]() ![]()
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
oto mój ekspres i zestaw
![]() eks.jpg zestaw.jpg oczywiście moje testowanie nie obyło się bez porażek. ![]() muszę się nauczyć jak dozować porcje i jak ustawiać. jeśli robicie Latte macchiato w kubku to zalewacie poszczególne saszetki dużą porcją wody na +,czy małą na - ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiedziałam że to takie skomplikowane, cos czuje że ja też zalicze niejedna wpadke ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||
Zakorzenienie
|
Ekspres jest piękny.
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Robiłam w wysokiej szklance i nic nie ruszałam, oprócz pstryka "start", więc ja Ci nie pomogę. Najpierw chcieliśmy wypróbować niezmienione proporcje i wyrobić opinię. Jak chcesz się zmieścić w kubku, to musisz zmniejszyć porcję wody i wcisnąć "-", ale czy po tym zabiegu się zmieści latte, to nie wiem.
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
TmargoT -ja zalewałam na +, ale dałam wieeelki kubas.
Milka pyszna - mój tż uwielbia i zawsze kupujemy w makro taka ilogramowa co jest do ych automatów - jest pyszna, ale zawsze brakowało jej tej pianki (zalewam wodą z czajnika, ta z makro ma mleko w sobie już) a tu idealna ![]() A mi ten kolor tak śrenio ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Też zaczęłam od standardowych ustawień ale jutro będę kombinować. Mamę zrobię bezkofeinowe Espresso light (2x woda) z mlekiem i wyprobuję podwójną (2 kapsułki) Milkę z mleczną kapsułką do Caramel Macchiato
![]() W planie też są Cappucino i mini Espresso, a do śniadania English Breakfast ![]() ![]() Dobrze, że można ściągać podstawkę i zmieści się wysoka szklanka do Latte ![]() ![]() Edytowane przez vril Czas edycji: 2012-12-22 o 21:41 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
ja również nie dostałam
![]() ![]()
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Nie mogę oglądać tych załączników, chyba się wyloguję, DZIEWCZYNY!!!
Gratuluję i zazdraszczam ![]() To ten... kto mnie zaprosi na świąteczną kawkę? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
może będziemy się wymieniać wypróbowanymi sposobami .
oto moje: -ja już wiem,że w razie pomyłki w ilości można zalać tą samą kapsułkę otwierając i zamykając ze starą.ekspres wychwytuje ją jako nową i zalewa dodatkową ilością wody. -milka:na kubek 250 ml należy dać (plus)+ czekolade i + mleko,a filiżankę - czekolada i -(minus) mleko ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:07.