|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
mozliwa ciaza?
Mam problem, od 14 grudnia do dzisiaj nie robilam przerwy w tabletkach antykoncepcyjnych. rowniez 14 grudnia zaczelam brac przez 7 dni antybiotyk na krtan. od 19 grudnia zaczelam brac jakis robiony syrop na brzuch(gastrolog) mi przepisal. w 2 tygodniu zorientowalam sie ze ktoregos dnia nie przyjelam tabletki-nie wiem kiedy ;/ dodam ze od poczatku grudnia do 4 stycznia nie uprawialam seksu. 4 stycznia czyli na 15 dzien od zakonczenia antybiotyku doszlo do zblizenia z mezem bez zabezpieczenia ale nie konczac w srodku, czy istnieje mozliwosc ze moge byc w ciazy? Wiem ze to bylo sporo czasu po zakonczeniu kuracji antybiotykowej, ale te wszystkie rzeczy co mie spotkaly w tym okresie(zapomniana ktoras tabletka, antybiotyk, ten syrop) nie wiem czy nie wplynely na obnizenie tabletek, bardzo prosze o rade, czy juz za bardzo schizuje
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: mozliwa ciaza?
ja bym sprawdziła testem, niby troche czasu minelo ale ryzyko jest dalej i tak na wszelki wypadek lepiej sprawdzic
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
Moim zdaniem nie jesteś w ciąży, jeszcze zależy kiedy doszło do pominięcia tabletki. Po antybiotyku powinnaś się dodatkowo zabezpieczać przez ok 7 dni. Najlepiej tak jak koleżanka wyżej napisała zrób test, ale ryzyko jest raczej niewielkie.
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
O pominieciun tabletki zorientowalam sie 1,5 tygodnia od zazycia 1 tabletki z blistra (czyli gdzies kolo 11 tabletki) wiec musialam pominac ja albo w 1 tygodniu albo w pierwszych dniach drugiego tygodnia, nie robilam przerwy a seks nie zakonczony w srodku odbyl sie dopiero przy 22 tabletce. a antybiotyk skonczylam przy 7 tabletce wczasie brania anybotyku i 14 dni po jego skonczeniu nie uprawialam seksu. teraz jestem przy 33 tabletce
|
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
|
Proponuję zrobić test, ale moim zdaniem ryzyko raczej nie jest wielkie. W sumie stosunek odbył się dużo później po zakończeniu kuracji antybiotykowej jak i po pominięciu tabletki.
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
Moim zdaniem ryzyka ciąży nie ma. Np przy antybiotykach czy pominiętej tabletce w 1 tyg mówi się o 7 dniach dodatkowego zabezpieczenia. Wy seksu nie uprawialiście, także nie ma co się bać
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
no ja też się zgadzam jeśli to była ta tabletka
nie martw się
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.

nie martw się