|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Potrzebuje porady. Pilne
Dziewczyny potrzebuje pomocy w pewnej kwestii.
Otóż jedna z bliskich mi osób ma problemy rodzinne. Sprawa wygląda tak, że jest ona zameldowana z matką, która nie płaciła za mieszkanie. Osoba ta liczy się z tym, że będzie musiała to spłacić (matka obecnie niema dochodów), jednak postanowiła się wyprowadzić a co za tym idzie wymeldować(tak by w razie dalszego niepłacenia nie ponosiła odpowiedzialności za kolejne niespłacone czynsze). Problem w tym, że w domu w którym będzie mieszkał nie jest wyjaśniona kwestia prawna lokalu(właściciel zmarł teraz mieszka tam jego syn) i to chyba uniemożliwia zameldowanie ![]() Szczerze mówiąc nie wiem co wymyślić... Osoba ta kompletnie niema się u kogo zameldować a czytałam, że obowiązuje nakaz zameldowania. No ale co w takiej sytuacji? A druga sprawa osoba ta chce założyć działalność gospodarczą czy np da się to zrobić na miejsce w którym będzie mieszkać ale nie będzie zameldowana? Dziewczyny pomóżcie bo wykorzystałam wszystkie pomysły a sytuacja w tym domu średnio ciekawa... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Potrzebuje porady. Pilne
Na ile mi wiadomo aby się zameldować, nawet tymczasowo pod jakimś adresem potrzebna jest zgoda właściciela lokalu i przedstawienie przez niego osobiście aktu notarialnego potwierdzającego własność.
A jeśli chodzi o zakładanie działalności to ja to robiłam w zeszłym roku i był potrzebny meldunek (może być tymczasowy) jako adres siedziby firmy. Tak więc gdzieś musiałaby się zameldować, przynajmniej tymczasowo...
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
No właśnie problem w tym, że niema takiego miejsca gdzie może dostać nawet tymczasowy meldunek. A w miejscu gdzie będzie mieszkał nie jest wyjaśniona kwestia prawna lokalu.
Nikt nic nie wiem w tym temacie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
z niektórymi osobami które wynajmuja da się dogadać o tymczasowe zameldowanie.. tyle że trzeba z góry zapłacić czynsz za ileś tam miesięcy |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;31753027]A rodzina? ciotki wujki babcie dziadki?
z niektórymi osobami które wynajmuja da się dogadać o tymczasowe zameldowanie.. tyle że trzeba z góry zapłacić czynsz za ileś tam miesięcy[/QUOTE] Osoba ta niema innej rodziny, niestety. Wiem, że czasem można się dogadać z osobą u której się wynajmuje tylko po co wynajmować skoro ta osoba ma gdzie mieszkać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:23.