|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Co najmniej dziwna sytuacja z allegro.
Owa sytuacja wygląda tak
![]() ![]() Napisałam do sprzedającego maila opisującego sytuację, zapytałam czy on się pomylił wysyłając paczkę czy to wina poczty. Zaznaczyłam, że nie zapłaciłam za towar i czekam na kontakt. Facet wieczorem odpisał, że dziś już nie ma możliwości sprawdzić gdzie wystąpiła pomyłka, jutro sprawdzi, da znać i dziękuje za informację. To było wieczorem w poniedziałek i od tego czasu cisza. Teraz za bardzo nie wiem co mam robić, buty mam, pieniądze za nie też mam a sprzedający nie śpieszy się chyba, żeby je odzyskać ![]() Co Wy byście zrobiły na moim miejscu? Czekać dalej czy wypisywać do sprzedającego i ponaglać, żeby odzyskał swoje pieniądze? Nie chciałabym nie z mojej winy zarobić negatywa a i tak bywa ![]()
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Co najmniej dziwna sytuacja z allegro.
Cytat:
![]() zaczekałabym na kontakt z jego strony. Zgłosiłaś uczciwie problem, szkoda jeszcze, żebyś na siłę mu tą kasę wciskała. Pewnie odezwie się na dniach, jak uzmysłowi sobie swój błąd ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
zaczekaj do końca tygodnia
![]() później bym napisała jeszcze raz dla czystego sumienia ... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
E tam, ja bym w ogóle nie pisała xD
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Ja bym napisała jeszcze raz, 200 zł to za duża kwota, żeby ją sobie olał i dał ci buty w prezencie
![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Zgłosiłaś, więc czekaj, aż sprzedający podejmie decyzje
![]() Kwestia uczciwości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Pewnie się pomylił w wypełnianiu dokumentu do pobraniówki i nie wpisał kwoty, jego błąd, ale dobrze, że uczciwie to zgłosiłaś, pewnie poprosi Cię o wpłatę na konto. A teraz już tylko czekaj na kontakt z jego strony.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Czekaj na kontakt z jego strony. Kiedys tez miałam taka sytuacje że kupiłam coś na allegro za pobraniem. Kurier przyjeżdża, daje mi do podpisania papierek, daje paczke i "dziekuje do widzenia" A ja stoje z tą kasą jak down jakiś... No ale paczka była nadana kurierem normalnie, więc takoż została dostarczona. Napisałam do sprzedającego ale nie skontakował się. Więc i przedmioty i kase miałam zaoszczędzoną
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Napisałabym do sprzedającego jeszcze 1 raz. Jesli będzie cisza, to olej. 2 stówy Twoję ;D.
Mój brat miał kiedyś podobną sytuację. No, może trochę inną, ale... Zamówił marynarkę, przelał pieniądze na konto i pani wysłała przez pomyłkę marynarkę komu innemu. Zwróciła mojemu bratu pieniądze, ale ten ktoś jej odesłał marynarke, więc ona wysłała ją z powrotem tym razem już do mojego brata i stwierdziła, że ma ją za darmo za ten cały kłopot z wysyłką o_O. Ja natomiast czekam już 2 tyg na maila od pani od której zamówiłam buty i ZAPŁACIŁAM za nie. A tu ciszaaa. Nie odp na żadne maile, nic. Nie wiem, co robić już ;-|. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
przepraszam ale to cokolwiek dziwne , nagabywać kogoś, żeby odzyskał swoje pieniądze
![]() Edytowane przez kasiaen1 Czas edycji: 2012-01-20 o 01:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
na drugie mam Irena
|
zazwyczaj jest tak że skoro towar masz w domu to zapłacony
czekaj na jego odzew, jak się nie odezwie jego strata
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Też miałam taką sytuację. Po prostu przelałam pieniądze sprzedającemu (kwota była znacznie wyższa niż za Twoje buty). Po pierwsze czułabym się niefair, po drugie nie chciałabym się później z tego tłumaczyć przed odpowiednimi organami (bo negatyw to chyba tutaj najmniej istotna kwestia).
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
moja kolezanka ipada tak kupila wlasnie
![]() Dzwoni do sprzedawcy ze przeciez nie zaplacila ani nic, ze chce numer konta jego ze przeleje mu etc. - ten sie na nia wydarl( normlanie darl sie na nia przez telefon) ze bylo placone, ze w tylkach sie przewraca kupujacym i rzucil sluchawka ![]() ![]()
"Lubię być kurą domową Do pralki wrzucić problem wraz z głową Pralka pierze, ja nie wierzę w nic Słodko jest nie myśleć o niczym Się zgubić we własnej spódnicy.." ![]() Edytowane przez moee Czas edycji: 2012-01-20 o 11:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zazwyczaj konto jest podane w zakładce o mnie, w opisie aukcji lub przychodzi w wiadomości automatycznie wysyłanej po kupieniu przedmiotu, wtedy należy przelać pieniądze i niech się już sami bujają ze swoimi papierami ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Nie no bez jaj - badzmy uczciwi. Napisz do sprzedajacego jeszcze raz maila z prosba o nr konta. Pewnie facet sie po prostu pomylil.
![]() |
![]() |
#17 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Raczej facet zamotał się w przesyłkach i coś mu się pomyliło, i zamiast uzupełnić druk na paczkę pobraniową gdzie wpisuje się kwotę należna od odbiorcy, to wypełnił druk na paczkę pocztową zwykła gdzie też jest miejsce na wartość paczki, ale w tym przypadku odbiorca nie daje kasy, to jest zawsze jeden z podstawowych pomyłek przy wysyłaniu pobrań, i jeżeli dobrze się trafi to babka przy okienku powinna najpierw się pytać czy chce żeby odbiorca wysłał mu pieniądze.
Tak jak dziewczyny mówią wyślij mu emaila z zapytaniem o numer konta i danymi i po sprawie. No ale też dziwne przecież 200 zł piechotą nie chodzi i że się facet nie skapnął że coś nie zgadza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Pewnie się skapnie na koniec miesiąca przy podliczaniu kasy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:42.