|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() wynik cytologii
Hej dziewczyny
Wiem że jest wątek zbiorczy ale jak go przejrzałam to wiatr tam hula i tylko pajęczyna została. A potrzebuje w miarę szybkiej porady. Mianowicie: Byłam w grudniu u gina posprawdzał wszystko i powiedział że w środku wszytko ok, ze nadżerki żadnej nie widzi, że wszytko jest prawidłowo i wzorcowo. Byłam u dr Hadasa w Damianie, bardzo zachwalanego gina. Odebrałam dziś wyniki cytologii i mam IIgr, rozmaz zadowalający, rozmaz prawidłowy, zmiany odczynowe zwiazane z naprawą lub zapaleniem. Teraz zapiszę się do gina i pójdę z wynikami. Poszukałam trochę w necie i wg tego grupa II jest ok ale martwią mnie te stany zapalne. Mam stałego partnera, od 4 lat a kochamy się naprawdę bardzo bardzo rzadko i używam tamponów. Czy mogę mieć nadżerkę? Bo mnie to zastanawia że skoro on nic nie widział... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: wynik cytologii
Cytat:
'Jest Pani zdrowa. Jest to opis, które osoby nie znające się na cytologii interpretują jako nieprawidłowy. Zapalenie odczynowe i zmiany regeneracyjne to typowy obraz komórek uzyskanych ze strefy przekształceń. Jest to norma dla kobiet w okresie reprodukcyjnym.' Jak widzisz nie masz powodów do zmartwień. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez ancyk88 Czas edycji: 2012-01-19 o 19:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:43.