Kierunek ---> WAKACJE!! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-07-20, 08:02   #1
ewunia2
Zadomowienie

Cool

Kierunek ---> WAKACJE!!

Właśnie się zastanawiam gdzie pojedziemy w tym roku na wakacje, Turcja odpada bo choć planowaliśmy to po ostatnich zamachach mąż stchórzył, Grecja odkryta, to samo z Chorwacją i Tunezją.Kobitki jakie macie plany?? gdzie jedziecie, gdzie lecicie??? Polska czy zagranica????Co polecacie a co nie (kierunek)??? Urlop tuż tuż a my w lesie Co sądzicie o Bułgarii??? Egipcie??? także macie obawy???? Jestem ciekawa Waszych opinii
ewunia2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-20, 08:15   #2
madziarra
Zakorzenienie

GG do madziarra
Dot.: Kierunek ---> WAKACJE!!

Ja jade nad nasze morze Do Świnoujścia - jest tam cudownie, będę tam już 4 raz
Z Egiptem radzę Ci uważać - miałam lecieć w maju z wujostwem, ale nie doszło do skutku, ponieważ podobno nieciekawie się tam działo (już nie pamiętam dokładnie o co chodziło).
Mam zamiar jeszcze wybyć do Francji, jednak nie żadne Saint-Tropez ani Paryż, tylko takie, przygraniczne miasteczko

Enough optimism to sustain hope
and enough pessimism to motivate concern.
madziarra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-20, 08:18   #3
Justek
BAN stały

GG do Justek

Mogę Ci zaproponować Słowację. My za dwa tygodnie za cztery osoby zapłacimy ok.1600 zł i mamy cały domek do własnej dyspozycji. Podam Ci dwie stronki gdzie możesz przejrzeć oferty ze Słowacji: www.spanie.pl i www.limba.sk (możesz korespodować z ludżmi z limby po polsku)
Justek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-20, 09:02   #4
ewunia2
Zadomowienie

Madziaro-->kurcze wystraszyłaś mnie z tym Egiptem a już byłam pełna zachwytu i przekonywałam męża

Justa----> dzięki b.ciekawe linki, pokaże mojemu TŻ może sobie wybierzemy cusik
Stary 2005-07-20, 09:20   #5
edytcia
Zakorzenienie

A my jedziemy do Chorwacji. Początkowo tylko tam mieliśmy jechać, ale w samej Chorwacji bedziemy może 3 dni. Potem jedziemy na południ, czyli do Czarnogóry. Po pierwsze nie bylismy tam.
Po drugie - tak samo tam gorąco.
Po trzecie - jest ponoć bardzo tanio.
Hmm... no tyle. Może po czwarte - że jeszcze nie jest tak rozreklamowana jak Chorwacja.
A walutą obowiązującą jest euro
edytcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-20, 09:27   #6
louvr
Raczkowanie

A my znowu do Egiptu - kraj jest niezwykły nie tylko ze względu na różnice kulturowe. Czuje się tam powiew starożytności - Morze Czerwone odsłania swoje tajemnice czyli piękne rafy , nurkowanie i podziwianie podwodnych krajobrazów to naprawde niesamowite przeżycie. Wkleję kilka fotek z ubiegłego roku
louvr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-20, 09:36   #7
ewunia2
Zadomowienie

Louvr proszę o tak załącz fotki a gdzie lecicie i kiedy??? z jakiego biura??? nie boicie się????

Edycia---> a jedziecie w ciemno czy macie jakieś noclegi w czarnogórze ????kiedy i czym jedziecie???
Stary 2005-07-20, 09:38   #8
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

Ewuś zasuwaj do Tunezji lub Egiptu i przywieź nam khol http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=59926żartuję oczywiście
ja kocham nasze morze i polecam Ci wakacje nad Bałtykiem

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-20, 09:46   #9
ewunia2
Zadomowienie

Oh Aga kurczaki nic niewiedziałam o tym kholu (czy jak mu tam) rok temu byłam na djerbie i nieświadoma nie kupiłam, do Turcji nie lecę już prawie na pewno, Tunezja kto wie, jak polecę kupie chyba z całą torbę---> na pewno Was powiadomię ale czy w Egipcie to cudo tez jest????
Stary 2005-07-20, 09:51   #10
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

chyba tak
kochana louvr będzie się rozglądać
ale Wam dziewczyny zazdroszczę-ja w tym roku zostaję w mieście-ratują mnie tylko wycieczki rowerowe za miasto

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-20, 10:01   #11
edytcia
Zakorzenienie

ewunia jedziemy w ciemno i samochodem. Myślę, e problemu ze znalezieniem noclegu nie będzie, duzo tam ponoć kwater prwatnych (myślę, że tak samo jak się jedzie do Zakopanego - zawsze coś znajdziesz), a w ostateczności namiot Właśnie studiuję przewodnik PASCALA z tego roku na ten rejon i tam też piszą, że problemu ze znalezieniem noclegu być nie powinno. A zajmują się tym także na miejscu agencje noclegowe.
edytcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-07-20, 15:10   #12
louvr
Raczkowanie

Kochana Ewuniu - lecimy 8 sierpnia do Hurghady - w tym roku lecimy z Itaką mam nadzieję, że wszystko będzie ok ( pierwszy raz korzystam z ich usług ) - nie nie boimy się - nie ma czego - zamachy zdarzają się obecnie jak widać prędzej w Europie - niestety świat zwariował ale nie można się nastawiać pesymistycznie - zaraz spróbuję z tymi zdjęciami
Stary 2005-07-20, 15:18   #13
louvr
Raczkowanie

Kohl na pewno jest w Egipcie - już sie dowiedziałam i na 100 procent można go zakupić na suku czyli na targowisku koło świątyni w Luksorze - tam właśnie będę więc nie ma siły na pewno kupię
Stary 2005-07-20, 17:54   #14
ewunia2
Zadomowienie

Louvr kochana właśnie wróciłam z biura podrózy , pani u której wykupujemy wczasy co roku właśnie także poleciła nam Itakę,powiedziała, że mają w tym roku super promocje i także stwierdziła, że zamachy mogą być wszędzie. Może mój TŻ da sie przekonać bo cenowo wychodza atrakcyjnie te wczasy, my chcemy lecieć jak coś to 22.08 ---> kurcze Louvr a takie pytania (jak coś to poślij mi na pw) do ilu gwiazdkowego hotelu lecicie i do którego ???? jaka cena???wykupujecie all inclusive???Szkoda że nie lecimy z Wami
Stary 2005-07-21, 06:33   #15
ewunia2
Zadomowienie

Kobitki był ktoś w Bułgarii?????? jakie wrażenia ?????
Stary 2005-07-21, 08:09   #16
louvr
Raczkowanie

Ewunia a nie dałoby rady lecieć 8 sierpnia ale byłoby cudownie jak byśmy jechali razem ???? My jedziemy do hotelu Desert Rose - jest to hotel 5- cio gwiadkowy i naprawdę jest super - postaraj sie !!!! My wykupiliśmy wycieczkę w promocji oczko i wcale nie wyszło tak drogo - w tym hotelu nie ma all inclusive, są 2 posiłki dziennie a w ciągu dnia na terenie hotelu jest otwartych kilka knajpek nie mogę tych zdjęć przesłać ale jeszcze poproszę TŻ to zobaczysz jak fajnie
Stary 2005-07-21, 08:31   #17
ewunia2
Zadomowienie

Kochana nieda rady 8 mamy już urlop klepnięty na 22.08.W zeszłym roku byliśmy w 4 na Djerbie i wiem co to znaczy być w małej grupce - jednym słowem super-Wczoraj namawiałam mojego męża na Egipt to ten jest uparty jak osioł- naprawdę ręcę opadają- woli lecieć do Tunezji a najlepiej do Bułgarii i bądź tu człowieku mądry.Strasznie Ci zazdroszczę uwielbiam zwiedzać a tam było by do oglądać.Aha w Egipcie posługują się dolarami jako walutą????
Stary 2005-07-21, 09:24   #18
Nicole
Zakorzenienie

Ja byłam w Egipcie (Hurghada) i bardzo, bardzo polecam! Ciekawi ludzie, zupełnie inna kultura, architektura, wspaniałe wspomnienia... chętnie poleciałabym tam po raz drugi...
Nicole jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-21, 09:35   #19
ewunia2
Zadomowienie

Nicole a byłaś w tym roku??? i ponawiam pytanko dolary do kieszeni???

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-07-21, 09:40   #20
Nicole
Zakorzenienie

Byłam 2 lata temu. A waluta e Egipcie to funty egipskie (LE).
Stosunek dolara $ do funta egipskiego LE ma się jak 1 : 3.40 czyli za 100 $ otrzymać możemy 340 LE.
Nicole jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-21, 10:11   #21
_Lina
Rozeznanie

a ja wczoraj wrocilam z Chorwacji ehhh szkoda ze tak krotko trwał moj urlop
_Lina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-21, 11:38   #22
louvr
Raczkowanie

najlepiej mieć dolary, tak sie złożyło,że niektórzy moi znajomi mieli w tamtym roku euro no i oczywiście trzeba było wymieniać na funty ale spotkaliśmy się z sytuacja, że za coś tam zawołali 10 $ lub 10 Euro no i my płaciliśmy w dolarach a oni w euro, więc wiadomo ,że zapłacili za to samo drożej - więc koniecznie dolary!!!
Stary 2005-07-21, 13:37   #23
martta19
Raczkowanie

Ewunia nawet sie nie zastanawiaj tylko wybieraj Egipt!!!!Ja lece 13 sierpnia juz 3 raz do tej samej miejscowosci czyli do HurghadyNaprawde warto,to piekny kraj,cudowni ludzie,zabytki,rafy i sloneczko caly dzienPoszukajcie fajnych ofert,mozna znalezc super 4* i 5* hotele w fajnych promocjach.Najlepiej takie,bo w nich mozna naprawde super wypoczac i masz pewnosc,ze jedzonko swieze,ze jak klima siadzie to od razu Ci ja naprawia itd..Szczerze i z calego serca polecam EgiptTylko musisz wiedziec,ze Hurghada nie jest taka sliczna i odpicowana miejscowoscia jak kurorty w innych krajach..Jest raczej brudna,halasliwa ale za to z niesamowitym urokiem!Namiastka raju i luksusu sa za to wlasnie te 4 i 5* hotele,z pieknymi ogrodami,basenami,plazami ...Ja kocham Egipt z calego serca
Stary 2005-07-25, 16:10   #24
Hanka20
Zakorzenienie

A ja jak co roku wyjeżdzam w Polskę! Też można nieźle wypocząć, choc to na pewno nie to samo, co wakacje za granicą(och, jak bym chciala!!!). W zeszłym roku bylam z rodzinką w miejscowosci Długopole Zdrój w Kotlinie Klodzkiej - było nieźle! Miejscowosc mala, spokojna, uzdrowiskowa. Spalismy u takiej rodzinki(agrosturystyka) - dom z wielgachnym ogrodem i basenem, smaczne jedzenie - super. A co jakis czas wycieczki na górskie szlaki czy do Czechów(dosc blisko jest granica). wakacje wspominam bardzo mile, i dlatego w tym roku znowu tam jedziemy(ja, i moje siostry). to juz 29 lipca - nie moge sie doczekac!!
Pozdrawiam papatki

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-25, 18:43   #25
czarna.noc
Wtajemniczenie

Edytowane przez czarna.noc
Czas edycji: 2005-07-26 o 10:12
czarna.noc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-25, 18:46   #26
czarna.noc
Wtajemniczenie

Ewunia, zastanawiaj sie i nie wybieraj egiptu. Przeciez niedawno byl tam zamach w kurorcie.. a wszyscy mysleli, ze teraz europa jest wylacznie na celowniku..
jest tyle pieknych miejsc w europie, ludzie znacznie ciekawsi niz arabowie,rownie wiele do ogladania i zwiedzania. Ja bym do egiptu nie pojechala nawet gdyby mi za to mieli placic, nie dosc ze nie lubie afryki to jeszcze ogromne niebezpieczenstwo..
czarna.noc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-26, 07:05   #27
ewunia2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martta19
Ewunia nawet sie nie zastanawiaj tylko wybieraj Egipt!!!!Ja lece 13 sierpnia juz 3 raz do tej samej miejscowosci czyli do HurghadyNaprawde warto,to piekny kraj,cudowni ludzie,zabytki,rafy i sloneczko caly dzienPoszukajcie fajnych ofert,mozna znalezc super 4* i 5* hotele w fajnych promocjach.Najlepiej takie,bo w nich mozna naprawde super wypoczac i masz pewnosc,ze jedzonko swieze,ze jak klima siadzie to od razu Ci ja naprawia itd..Szczerze i z calego serca polecam EgiptTylko musisz wiedziec,ze Hurghada nie jest taka sliczna i odpicowana miejscowoscia jak kurorty w innych krajach..Jest raczej brudna,halasliwa ale za to z niesamowitym urokiem!Namiastka raju i luksusu sa za to wlasnie te 4 i 5* hotele,z pieknymi ogrodami,basenami,plazami ...Ja kocham Egipt z calego serca
Kochana gdyby nie te zamachy polecielibyśmy do Egiptu a tak to niewiem ale dziekuję
Stary 2005-07-26, 07:09   #28
ewunia2
Zadomowienie

Talking Dot.: Kierunek ---> WAKACJE!!

Cytat:
Napisane przez czarna.noc
Ewunia, zastanawiaj sie i nie wybieraj egiptu. Przeciez niedawno byl tam zamach w kurorcie.. a wszyscy mysleli, ze teraz europa jest wylacznie na celowniku..
jest tyle pieknych miejsc w europie, ludzie znacznie ciekawsi niz arabowie,rownie wiele do ogladania i zwiedzania. Ja bym do egiptu nie pojechala nawet gdyby mi za to mieli placic, nie dosc ze nie lubie afryki to jeszcze ogromne niebezpieczenstwo..

Nocko ja osobiście lubię Afrykę rok temu byłam na Djerbie i egzotyka mnie pociąga, ale tak jak piszesz niebezpieczeństwo!!!, wiadomo, że niebezpiecznie może być wszędzie ale to co dzieje się ostatnio to przechodzi ludzkie wyobrażenie. Tak naprawdę jak odpadła już Turcja, Egipt i Tunezja to chcemy (niewiem co z tego wyjdzie)polecieć do Bułgarii , kobietki może ktoś był??????? Może jakaś wyspeka Grecka???? Hiszpańska (no ale na tych ostatnich dwóch to zrujnuje się finansowo )
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości