|
Notka |
|
Targowisko: ciuchlandia Targowisko: ciuchlandia. Tutaj wymieniamy się ubraniami, dodatkami, obuwiem, paskami, torebkami itp. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
Przekupka: 0 pkt / 0% pozyt.
|
Ubrania do podarowania!
Cześć Dziewczyny!
Nie wiem, czy dobre wybrałam miejsce, ale potrzebuje porady względem ubrań! Odświeżałam, przy okazji przeprowadzki, szafę swoją i mojego chłopaka, zebrało się mnóstwo spodni, koszulek, koszul, kurtek, których nie nosimy a tylko zabierają miejsce (wszystkie w b. dobrym stanie, niektóre noszone raz lub dwa), chcieliśmy zrobić coś dobrego i oddać je potrzebującym, ale nie bardzo wiemy gdzie się skierować (czytałam na wielu forach że Caritas i PCK się nie nadają jeżeli nie mamy tam znajomych, bo zaraz "urzędniczki" rozchwytują ubrania, prawda?). Nie chcę też ich wrzucać do koszy z przyczyn tych co wyżej. Z góry mówię, że nie widuje osób które nie mają się w co ubrać (mieszkam na osiedlu, w którym takich ludzi chyba nie ma...). Myślałam o domu dziecka, ale większość kurtek i koszul mojego chłopaka będzie chyba 3 rozmiary za duża na te dzieciaki...Miałyście kiedyś doświadczenia związane z oddawaniem ubrań, znacie może jakąś fundacje działającą w tym zakresie, w obrębie Warszawy? Jakiś kościół? Coś byście poleciły? ![]()
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ubrania do podarowania!
To nie ten dział forum, ale mogę powiedzieć, że męskie ciuchy zawsze oddajemy do Brata Alberta albo innego przytułku dla bezdomnych,którzy chętnie przygarniają wszystko co czyste.
Możesz w tym dziale także wystawić rzeczy na wymianę ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Rozeznanie
Przekupka: 0 pkt / 0% pozyt.
|
Dot.: Ubrania do podarowania!
Dzięki wielkie i przenoszę się.
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:53.