ech potrzebuje wsparcia - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-02-13, 20:24   #1
he k te
Przyczajenie

ech potrzebuje wsparcia

witajcie wizazanki,zwracam sie do was bo wiem ze w kupie sila i mam nadzieje ze pomozecie,doradzicie i podniesiecie na duchu...
przedstawie pokrotce moj problem.otoz czuje sie bardzo samotna,mam chlopaka najwspanialszego,ktory nomen omen wyjechal na 10 miesiecy do stanow i przez ten czas nie bedziemy sie widziecale nie w tym rzecz.chodzi mi o przyjaciolki.mam duzo kolezanek ale zadnej takiej prawdziwej przyjaciolki.takiej wiecie na dobre i na zle.mialam ja do listopada i wszystko sie rozpadlo,wlasciwie nie wiem z jakiego powodu.po prostu sie skonczylo.nie wiem czy wina lezy we mnie czy w niej czy ogolnie nikt nie jest winny tylko sie tak czasem dzieje.zle mi jest bo mam wrazenie ze wszyscy naokolo maja mase przyjacio0l ,mase ciekawych przezyc etc.a ja jak ten zahukany kroliczek jestem skazana na samotnosc bezprzyjaciolkowa...jak ja zanalez jak poznac?ma nadzieje ze zrozumiecie sens mojego postu
he k te jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-13, 23:37   #2
angiee0902
Raczkowanie

Dot.: ech potrzebuje wsparcia

Tez czasem tak się czuję, chociaz mam przyjaciół. Po prostu u mnie problem w tym, że kazdy ma teraz nowych znajomych, mniej czasu, studia i wyjazdy robia swoje ;/

W każdym razie: nic na siłę. Nie upatruj celu. Ogólnie otwórz sie na ludzi, nie bój sie rozmawiać, a co ważniejsze - nie bój sie słuchać. Ale podchodź z lekkim dystansem, nie angazuj sie za bardzo, przynajmniej na początku.

Może w Twoim otoczeniu, wśród znajomych, jest ktoś, kto również czuje sie osamotniony? A moze któraś Twoja koleżanka, która juz znasz, tak ma? To, że ktos ma innych przyjaciół nie znaczy, ze jest zamknięty na innych ludzi. Wystarczy się postarać.
angiee0902 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-13, 23:39   #3
just_me
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez he k te Pokaż wiadomość
witajcie wizazanki,zwracam sie do was bo wiem ze w kupie sila i mam nadzieje ze pomozecie,doradzicie i podniesiecie na duchu...
przedstawie pokrotce moj problem.otoz czuje sie bardzo samotna,mam chlopaka najwspanialszego,ktory nomen omen wyjechal na 10 miesiecy do stanow i przez ten czas nie bedziemy sie widziecale nie w tym rzecz.chodzi mi o przyjaciolki.mam duzo kolezanek ale zadnej takiej prawdziwej przyjaciolki.takiej wiecie na dobre i na zle.mialam ja do listopada i wszystko sie rozpadlo,wlasciwie nie wiem z jakiego powodu.po prostu sie skonczylo.nie wiem czy wina lezy we mnie czy w niej czy ogolnie nikt nie jest winny tylko sie tak czasem dzieje.zle mi jest bo mam wrazenie ze wszyscy naokolo maja mase przyjacio0l ,mase ciekawych przezyc etc.a ja jak ten zahukany kroliczek jestem skazana na samotnosc bezprzyjaciolkowa...jak ja zanalez jak poznac?ma nadzieje ze zrozumiecie sens mojego postu
cóż Ci moge powiedzieć. Szukaj po prostu. Zapisz się na jakies dodatkowe zajęcia, na jakiś fitness, basen, poznawaj ludzi na imprezach, zapraszaj moze te dobre koleżanki do siebie, organizuj jakies wspolne wyjscia? tak łatwiej się zblizyc do ludzi poprzez wspólnie spedzany czas.
uzależnianie się od nich jest... głupotą."

co Cię ujęło/ujmuje w TŻ?
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=497112
just_me jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-14, 12:44   #4
niezapominajka 21
Przyczajenie

chcesz mieć przyjaciela? - sam nim bądź dla innych a na pewno ich znajdziesz
niezapominajka 21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-14, 18:16   #5
he k te
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez niezapominajka 21 Pokaż wiadomość
chcesz mieć przyjaciela? - sam nim bądź dla innych a na pewno ich znajdziesz
podoba mi sie takie podejsciegleboko wierze w moc sprawcza mysli i wiem ze to jak bardzo siebie lubie wplywa na moje kontakty z otoczeniem.ale ostatnio brak mi wiary i zdrowego podejscia do siebie samej
he k te jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-15, 15:21   #6
blondii_90
Raczkowanie

ej ja tak samo...mam faceta, jest cudowny itd, ale mimo wszystko czasem brakuje tej takiej bratniej duszyczki z którą można poplotkować bo jednak facet nie jest najlepsza partią do tego :P
a Koleżanki cóż...jedna w ciąży, druga tak zakochana że zapomniała o przyjaciółkach, trzecia zapracowana...ehh samotność doskwiera widzę dużej liczbie osób ;-)
blondii_90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-15, 15:59   #7
o Kasia o
Raczkowanie

Może spotkaj się z którąś z koleżanek na kawę, ciasteczko, może wspólne zakupy. Żeby po prostu spędzić miło czas. Niestety, nie da się mieć przyjaciółki na zawołanie. Może wyjdź gdzieś ze znajomymi?
-zacznę ćwiczyć.

Zapisali.pl - blog pisany z moim Tż . O wspólnym życiu i perypetiach
o Kasia o jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości