|
|||||||
| Notka |
|
| Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Konto usunięte
|
Pies gryzie gdy dotykam go w okolicach tylnych łap
Witajcie wszyscy właściciele jamników!
Otóż moja suczka jamnika Fera bardzo nie lubi, gdy dotyka jej się tylnych łapek okolic brzuszka i ogona. Zaczęło się to około 2 miesięcy temu (miała ciążę urojoną). Czasem podczas zwykłego głaskania tak przejadę po całym ciałku mojego psiska, ale jak już dotknie się ogona to gryzie, warczy.. Nie wiem, co to może znaczyć.. Ja rozumiem, że nie każdy lubi być dotykany w tych okolicach, no ale żaden poprzedni jamnik tego nie miał.. Biega i skacze normalnie Pozdrawiam i czekam na pomoc ;* |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pies gryzie gdy dotykam go w okolicach tylnych łap
a nie miała problemów z kręgosłupem?
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Mój Iwan też tak miał kiedyś. Burczał, gdy dotykałam go po łapach i brzuchu. Wynikało to z braku zaufania, to były nasze początki. Dziś, gdy Iwan ufa mi w zupełności, nie ma nawet problemu z opatrywaniem czy nawet odkażaniem przeciętej opuszki.
Może być też tak, że te miejsca ją bolą. Powinnaś udać się do weta na wszelki wypadek. Łapy mojego Iwana wówczas sprawdzał wet, żeby była pewność, że to nie problem na tym podłożu.
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Moi rodzice zaadoptowali niedawno pięcioletnią sunię ze schroniska. I ona też podgryza i trochę warczy, gdy choćby dotknie się jej tylnej łapy.
W tym przypadku jednak sądzę, że to brak zaufania, bo z upływem czasu coraz mniej ją to złości, chociaż widać, że ewidentnie nie lubi dotykania łap (i lepiej jej po prostu nie dokuczać )Może Twoja sunia ma tak samo? Że po prostu znielubiła? Na wszelki wypadek jednak przy okazji wizyty u weta zapytaj o to. Niech sprawdzi i powie czy jest się czym martwić. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:06.

)