|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Allegro
Na wstępie chciałam przeprosić. Wiem, że to forum do tego nie służy. Jednak mam straszny problem. Mój brat sprzedawał na moim koncie na allegro przedmiot.. Oczywiście wypłacił cała kwotę itp. Nie spodziewanie przyszedł do mnie 23.01 list przedsądowy. Pisze, że jeśli nie wpłacę w ciągu 7 dni kwoty to zajmie sprawą sie sąd. Problem w tym, że już za późno bo ja go odczytałam wczoraj. Kwotę na allegro mogę jeszcze wpłacić. Ale czy to ma seńs? Czy będę pociągnięta do dalszych odpowiedzialności?
Jeszcze raz najmociej przepraszam. Nie mogłam znaleść odpowiedzi na mój problem. Czy wie ktoś co zrobić? Próbowałam skontaktować się z Allegro, ale mi nie odpisali. Wizazystek jest tak dużo. Wierze, że ktoś mi może pomóc.
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Allegro
Zupelnie Cie nie rozumiem. Od kogo ten list? O co chodzi z tym, ze brat cala kwote wyplacil?
Nie panikuj, pisz zrozumiale. Nie stresuj sie na zapas. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Ja bym wpłaciła, napewno czekają dłużej na wpłatę... albo zadzwoń, napisz do nich.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
To może po kolei
![]() Mam na allegro konto. Nie posługuję się nim więc nie jestem za bardzo obeznana na tej stronie. Jakiś czas temu mój brat sprzedawał na moim koncie przedmiot. Wpłyneło mu 400zł- które wydał poprostu na jego koncie jest 0 zł. Niestety nie wiedzieliśmy, że gdy wystawiamy przedmiot na aukcji stronie internetowej trzeba przekazać jakiś tam wpływ. W moim przypadku powinnam im zwrócić 15zł. Ponieważ zalegałam z wpłatą, o której nie miałam pojęcia 23 przyszło do mnie pismo przedsądowe od serwisu Allegro. Piszą w nim, że mam 7 dni na dokonanie wpłaty inaczej sprawa idzie do sądu. Tylko, że data już upłuneła. Dlatego zastanawiam się czy jeśli wpłacę przykładowo jutro pieniądze to nie będzie za późno?
Jeżeli ktoś twierdzi, że kobieta to słaba płeć, to niech spróbuje w nocy przeciągnąć kołdrę na swoją stronę ![]() Edytowane przez paulinka3713 Czas edycji: 2012-02-01 o 15:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
Cytat:
Też mi się zdarzyło dostać takie pismo. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Za wystawiane i sprzedawane przedmioty na allegro zawsze naliczają sobie prowizję i trzeba im to zapłacić.
Ja w zeszłym roku też dostałam takie pismo,ale naszczęście dzień przed dostarczeniem mi listu zdążyłam uiścić opłatę ![]() Nie ma co panikować , wystarczy zapłacić nawet gdy jest po terminie. I co do wezwania przedsądowego watpię aby chciało im się robić z tego powodu aż taką sprawe- za 15zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Nie bardzo rozumiem cała dyskusje w tym miejscu, od tego sa inne fora, a tutaj nawet moderacja zamiast wywalić watek bawi się w wujka ''dobra rada''.
Całe pytanie jest na poziomie infantylnej 15 latki, bo jak inaczej nazwać osobę która nie wie że dług i tak trzeba zapłacić i zastanawia się czy to zrobić. Jak ma się lekkomyślnych braci to nie pozwala im się na korzystanie z własnego konta na All.
![]() Edytowane przez KNK Czas edycji: 2012-02-03 o 11:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.