|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Andrzej Duda i jego ewentualna prezydentura - pytanie
Nie znam się za bardzo na polityce, dlatego pytanie kierują do osób chociaż trochę obytych w temacie. Dzisiaj dowiedziałam się, że osoba która w I turze wyborów głosowała na Dudę, w II będzie głosować na Komorowskiego, dlatego że ktoś powiedział tej osobie, że jeśli Duda będzie prezydentem, to zacznie grzebać w sprawie Smoleńska i sprowadzi przez to na nas Putina. Trochę mnie to śmieszy, takie nagłe zmienianie zdania. Ale wróćmy to tego Dudy. Czy faktycznie taka sytuacja mogłaby zaistnieć? Duda mógłby zacząć węszyć w sprawie Smoleńska i przez to sprowadzić na nas jakieś zagrożenie? Proszę o rozsądne odpowiedzi
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Andrzej Duda i jego ewentualna prezydentura - pytanie
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
Przecież to absurd i niby Putin ruszy na nas, bo ktoś poprosi o czarne skrzynki? Już dawno wszystko pozamiatane, Putin by się uśmiał, po za tym nie wierzę w te teorie o zamachu. Najłatwiej żerować na ludzkim strachu i jak widać po twojej znajomej jest to doskonałe narzędzie do manipulacji. Wystarczy, że ktoś nie jest zbyt rozgarnięty.
|
|
|
|
|
#4 |
|
BAN stały
|
Nie bardzo, na pewno nie sprowadzi to na nas putina bo putin nie jest idiotą dzisiaj prowadzi się wojny gospodarcze a nie militarne. Aczkolwiek jakieś nieznaczne ruchy wobec pozyskania wraku może poczynić, ale rosjanie i tak zrobią co chcą, nie zrobi nic wiecej niz dotychczas zostało raczej zrobione. to ze nie mamy wraku jest kwestią która de facto podważa nasz autorytet na arenie miedzynarodowej w koncu leciał nim prezydent czyli głowa państwa nie wspominajac ze samolot należał do nas. Jednak powiedziałbym raczej ze sytuacja bedzie taka jak kaczyński był prezydentem, a rzad był tuska. Rząd uniemożliwi raczej jakiekolwiek dązenia dudy w tym kierunku. Gorszych stosunków z rosją nie mozemy już miec nastepny stopień to otwarta wojna która jest jednak nieprawdopodobna
Edytowane przez StarFighter Czas edycji: 2015-05-18 o 16:46 |
|
|
|
|
#5 |
|
Konto usunięte
|
Wątpię, ale moim zdaniem Kaczyński i Macierewicz będą nim kręcić na prawo i lewo.
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Marszałkini II RP
|
Widać Twoja znajoma jest jak chorągiewka na wietrze, bo z Dudy na Komorowskiego to zmiana o 180 stopni.
Ale wracając do sedna to nie sądzę, żeby Duda był takim prezydentem, żeby Putin chciał z nami iść na wojnę. Jak w ogóle ktoś może tak myśleć? Kaczyński słusznie będzie się domagał zwrotu wraku Tupolewa, bo to, że samolot jest w Rosji od ponad 5 lat jest hańbą dla tego kraju. Nawet osoby, które nie są sympatykami PiS to denerwuje. Putin już zresztą prowadzi z Polską wojnę przez embargo, którego zresztą ja poniekąd jestem ofiarą, bo zajmuję się handlem ze Wschodem.---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Cytat:
Tu się zgadzam. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za odpowiedzi. A tak w ogóle to na kogo głosujecie i jak myślicie kto ma większe szanse na wygraną?
|
|
|
|
|
#8 |
|
Marszałkini II RP
|
Będę głosować na Andrzeja Dudę. W I turze głosowałam na kogoś innego, ale nie ma nic gorszego dla Polaków od PO i jej polityków. PiS nie jest idealny, ale na pewno lepszy od tych złodziei, którzy tylko kłamią mówiąc, że w Polsce jest tak dobrze, a za wszelkie zło obwiniając dwuletnie rządy PiS sprzed 8 lat.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Konto usunięte
|
Na Komorowskiego albo wcale. Szanse większe ma moim zdaniem Duda. Sądzę, że od następnej debaty będzie zależało, kto wygra. Ale różnice w głosach będą niewielkie.
Wolę, jeśli prezydent i premier są z różnych partii, a moim zdaniem jesienią wygra PiS. Edytowane przez ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee Czas edycji: 2015-05-18 o 17:46 |
|
|
|
|
#10 |
|
Marszałkini II RP
|
Czy ja wiem, debata raczej aż tak wiele nie zmieniła moim zdaniem. To było trochę przekonywanie już przekonanych. Moi znajomi, którzy głosowali na Kukiza nie pójdą wcale albo na Dudę.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Konto usunięte
|
Właśnie mam wrażenie, że wiele osób nie zamierza iść na drugą turę. I wydaje mi się, że ci wyborcy są jeszcze do pozyskania w razie debaty. Nie wszyscy, ale część. Zresztą tydzień temu nawet mi przeszło przez myśl, że może na Dudę. Ale jednak nie.
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;51443591]Nie wiem, czy Duda faktycznie będzie wracać do sprawy Smoleńska. Z jednej strony wydaje mi się, że to jest bardzie paliwo Kaczyńskiego i Macierewicza. Z drugiej w trakcie debaty miał takie bogoojczyźniane wstawki i w sumie nie zdziwiłoby mnie to jakoś bardzo. Myślę, że nie będzie dotykał tej sprawy jakoś bardziej, dopóki PiS nie wygra wyborów. Potem nic nie wiadomo.
[/QUOTE] Nie wiem. Nie byłam i nie jestem aż tak zachwycona prezydenturą pana Komorowskiego, ale wolę już jego niż marionetkę Mlaskacza i Maciara w Pałacu Prezydenckim. Nie chcę prezydenta, dla którego suflerami są w/w osoby. Myślę więc, że grzebanie w sprawie Smoleńska i kolejne komisje nie są wykluczone. Odnaleziono już chyba obie czarne skrzynki, przyczyną katastrofy okazała się mieszanka złej pogody i błędów ludzkich. Jednak ci panowie nadal, z uporem maniaka, wyważają i będą wyważać otwarte drzwi. Aha: nie cierpię też, gdy ktoś co drugie słowo wyciera sobie gębę Bogiem i Ojczyzną. To gołosłowie. Kurczę, kolejne wybory, w których ludzie zagłosują przeciw a nie za się nam szykują.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! Edytowane przez Mijanou Czas edycji: 2015-05-18 o 18:07 |
|
|
|
|
#13 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A ten wczorajszy kpiący uśmieszek Dudy robił na mnie jak najgorsze wrażenie. Takiego chytrego cwaniaka. Nie lubię takich ludzi. Mnie szczerze mówiąc sprawa Smoleńska przestała interesować już jakiś czas temu. Przestałam to śledzić w mediach. Mam dość, ile lat można wałkować jedno i to samo. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Planuję 2 skreślić, ale na pewno nigdy nie zagłosuję już na PO , nigdy (a głosowałam) . I jeśli czemuś się dziwię to temu, że młodzi ludzie na PO mogą głosować, po 8 latach rządów PO i PSL.
Aha, a p. Komorowski najął sobie do "poprawienia wizerunku" mistrza manipulacyjnego działania- p. Michasia Kamińskiego ( z PISu opłacało przejść mu się do PO, patrz posadka żonki) , no tak, stworzył byt wielce prawdziwy
Edytowane przez madana Czas edycji: 2015-05-18 o 19:03 |
|
|
|
|
#15 |
|
Konto usunięte
|
Stawiam że wygra Dudol.
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Osobiście niesamowicie dziwi mnie, jak bardzo zwolennicy PO przedkładają sprawy obyczajowe ponad te gospodarcze. Dla mnie dużo ważniejsze są kwestie gospodarcze. Przecież jeśli państwo nie utrudnia obywatelom dorabiania się, w najgorszej możliwej sytuacji, aborcji czy zabiegu in vitro można dokonać zagranicą. Legalizacja związków homoseksualnych nie sprawi, że nagle w społeczeństwie znacząco wzrośnie tolerancja dla takich par, dlatego to również jest dla mnie kwestia marginalna w programie partii. Wojna z Rosją? I tak jesteśmy jej bliscy, a przecież rządzi takie "pokojowe i proeuropejskie" PO... A przede wszystkim nie wiem, czemu ludzie wierzą w to, że jak tylko PiS dojdzie do władzy, to tak szybko uda im się wprowadzić kontrowersyjne reformy obyczajowe. To nie PiS wywalał referenda z podpisami milionów obywateli do kosza, to nie PiS wprowadzał kontrowersyjne ustawy mimo sprzeciwów społecznych. Moim zdaniem PiS przed ewentualnym wprowadzeniem takich reform zorganizuje referendum, właśnie dlatego, że PiS nie jest PO. Moim zdaniem nigdy głos obywateli nie był tak ignorowany, jak podczas rządów PO właśnie. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zadomowienie
|
Wierzycie w te sondaże, że teraz gajowy prowadzi?
|
|
|
|
|
#18 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() może i nie znam się zbytnio na polityce, ale wolę zaryzykować i zagłosować na Dudę, bo gorzej niż teraz już nie będzie. zresztą Bronek miał juz wiele okazji, by się wykazać a jedyne co robił to podpisywał każdą podsuwaną ustawę i robił wstyd na arenie międzynarodowej (vide wejście na krzesło )
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#20 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Pesymista mówi: " Godzej być nie może" Optymista: "Może, może!"
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Duda nie jest moim prezydentem idealnym, ale wg mnie będzie tę funkcję sprawował dużo lepiej w zakresie, w którym prezydentura jest przewidziana, niż Komorowski, który co najwyżej powinien być wójtem gminy
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
BAN stały
|
Aśka geniusz
|
|
|
|
|
#23 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
StarFighter lizus
![]() Co do meritum: daleka jestem od zachwycania się obecnie urzędującym prezydentem. Moim zdaniem jednak, Duda też nie będzie prezydentem niezależnym, obaj kandydaci są "umoczeni" w swoje macierzyste partie. Wybór jest między cwaniakami a psychicznymi. Wybieram cwaniaki: wiem, że spodziewać się należy cwaniactwa. Po psychicznych nigdy nie wiadomo, czego się należy spodziewać. I to jest niepokojące. Ale wybór. Jak w greckiej tragedii. Z tym, ze u nas to raczej tragifarsa.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
#24 |
|
BAN stały
|
Skoro wam wszystko jedno czy to Komorowski czy Duda, to nie lepiej zagłosować na kogoś bardziej ogarniętego? Komorowski przy Dudzie naprawdę odstaje jeśli mowa o pewnym poziomie intelektu i kultury dla urzędu prezydenta.
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Wiadomość z ostatniej chwili: Do drugiej tury przeszło jedynie dwóch kandydatów. Co do poziomu intelektualnego: obaj kandydaci są po jednych pieniądzach, jak mawiają starsi.
|
|
|
|
|
#26 |
|
Rozeznanie
|
Głosowałem tak jak moi znajomi na Kukiza, ale teraz zagłosuję na Komorowskiego.Duda swoimi obietnicami -czyli kłamstwami- chce namówić nierozgarnięty elektorat do siebie. Wolę historyka od prawnika. Debata mnie ostatecznie przekonała.Komorowski pokazał, że Duda jest jak chorągiewka , a właściwie udaje pewne sprawy aby zdobyć głosy. Jest to nieuczciwe oprócz tego Duda to krok w tył do państwa policyjnego i nacjonalizmu środowiskowego
|
|
|
|
|
#27 |
|
BAN stały
|
Oszalales duda ma szansę zrealizować te obietnice, orban podobne postulaty zrealizował tylko do tego jest potrzebna współpraca z rządem, można przewalutowac kredyty banki na tym tylko NIE ZYSKAJĄ, bo o stratach mówić nie można, po prostu nie zyskają 40 mld które by zyskały na wzroście kursu franka, jesteś krotkowzroczny cdn, nie powinieneś mieć prawa wyborczego
|
|
|
|
|
#28 |
|
mOLDerator
|
Myślę, że większość elektoratu Kukiza pójdzie teraz głosować na Dudę.
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Konto usunięte
|
Dobre
![]() Duda to demagog, nie wiadomo czego się po nim spodziewać. Ale raczej nic dobrego. Od razu dodam, że jego konkurent również nie jest dla mnie kimś wiarygodnym. Obaj to pomyłka. ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#30 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Naprawdę wolałabym, żeby Duda nie realizował swoich obietnic. StarFighter ty tak kochasz Dudę i PiS, że cokolwiek by nie padło i tak będziesz wiedział lepiej. |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:36.

)