|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Etatowa niania na umowie aktywacyjnej
Witajcie. Czy są wśród Was nianie pracujące na cały etat na umowę aktywacyjną? Od 1 lutego podejmuję właśnie taką pracę i chciałabym się Was podpytać jak wygląda taka umowa w praktyce. Rozumiem, że rodzice dziecka zgłaszają mnie do ZUSu, wiem również, że niania powinna płacić co miesiąc podatek, jaka to jest suma pieniędzy w praktyce i czy płaci się ten podatek przelewem czy w jakiejś innej formie? Czy zgłasza się taki fakt do Urzędu Skarbowego? Słyszałam również, że można sobie opłacać samemu ubezpieczenie chorobowe, czy to oznacza, że jeśli go nie opłacę to nie mogę iść bezpłatnie do lekarza na NFZ?
Będę Wam szalenie wdzięczna za pomoc.
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Etatowa niania na umowie aktywacyjnej
hej
![]() ja tak pracuje ![]()
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
mogłabyś napisać jak wygląda taka umowa w praktyce? Może odpowiesz na pytania zadane w 1 poście?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z tym podatkiem to prawda, ja w czerwcu w tym roku bede musia 100zł zaplacic i na jesieni jakos tak tez. hmmm nie wiem co jeszcze mam napisac ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:43.