|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() Pieczeń ze schabu i pieczeń z karczku-jak zrobić żeby się różniły?
Niedługo będę przygotowała potrawy komunijne i na obiad zaplanowałam udka,kotlety z pieczarkami i żółtym serem oraz dwie pieczenie- jedną ze schabu a drugą z karczku.Chciałabym je przygotować tak,żeby się różniły i goście mogli spróbować dwóch całkiem różnych pieczeni.Rodzinka nie przepada za mięsem z owocami więc śliwki,morele itp. odpadają.Czy macie jakieś pomysły? Jak przygotować mięsko żeby było miękkie i soczyste? Proszę o rady
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pieczeń ze schabu i pieczeń z karczku-jak zrobić żeby się różniły?
schab ogolnie jest dosc suchy,ja go piekę w rekawie,jest bardziej miękki i soczysty. mozna go faszerowac nie tylko sliwkami czy morelami,ale tez np.suszonymi pomidorami
![]() karczek pokrojony w plastry,zabejcowany w czosnku,oliwie,miodzie i ketchupie (proporcje zaleza od tego jak bardzo slodki ma byc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Dziękuje stokrotko! Pomysł z suszonymi pomidorami bardzo mi się podoba! Jestem pewna,że rodzinka będzie mile zaskoczona. Ja też za bardzo za karczkiem nie przepadam. Spróbuję go zrobić w plastrach tak jak napisałaś,ale raczej bez użycia miodu...Koleżanka powiedziała mi,że jej mama w środek pieczeni wkłada np. marchewkę albo parówkę - nie jestem przekonana do tych metod
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
ja polecam woreczek z knorra ten co reklamują w tv ze śliwką, ja robiłam bez, bo też nie przepadam za taką wersją.
A karczek to może tak tradycyjnie, upieczony również w woreczku (może być nawet kurczakowy miks) i do tego uduszone pieczarki. Taki karczek uwielbiam ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:02.