Pieczeń ze schabu i pieczeń z karczku-jak zrobić żeby się różniły? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Kuchnia - moje gotowanie

Notka

Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery.

Odpowiedz
 
Narzędzia
Stary 2010-04-13, 13:12   #1
gloria81
Rozeznanie
 
Avatar gloria81
 
Zarejestrowany: 2009-06
Lokalizacja: Powiat rybnicki
Wiadomości: 608
Question

Pieczeń ze schabu i pieczeń z karczku-jak zrobić żeby się różniły?


Niedługo będę przygotowała potrawy komunijne i na obiad zaplanowałam udka,kotlety z pieczarkami i żółtym serem oraz dwie pieczenie- jedną ze schabu a drugą z karczku.Chciałabym je przygotować tak,żeby się różniły i goście mogli spróbować dwóch całkiem różnych pieczeni.Rodzinka nie przepada za mięsem z owocami więc śliwki,morele itp. odpadają.Czy macie jakieś pomysły? Jak przygotować mięsko żeby było miękkie i soczyste? Proszę o rady
gloria81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-15, 22:57   #2
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie
 
Avatar stokrotka_to_ja
 
Zarejestrowany: 2004-03
Wiadomości: 11 425
GG do stokrotka_to_ja
Dot.: Pieczeń ze schabu i pieczeń z karczku-jak zrobić żeby się różniły?

schab ogolnie jest dosc suchy,ja go piekę w rekawie,jest bardziej miękki i soczysty. mozna go faszerowac nie tylko sliwkami czy morelami,ale tez np.suszonymi pomidorami Co do karczku -typowej pieczeniu nie lubię ,ale robię często cos takiego:
karczek pokrojony w plastry,zabejcowany w czosnku,oliwie,miodzie i ketchupie (proporcje zaleza od tego jak bardzo slodki ma byc ) wkładam do pieca w formie zaroodpornej przykrytej folią aliminową,po ok 1 , 1,5 godzinie (albo kiedy mięso jest juz miękkie) odkrywam folie i podpiekam jeszcze,zeby sie ładnie zrumeiniło.
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-16, 07:57   #3
gloria81
Rozeznanie
 
Avatar gloria81
 
Zarejestrowany: 2009-06
Lokalizacja: Powiat rybnicki
Wiadomości: 608
Dot.: Pieczeń ze schabu i pieczeń z karczku-jak zrobić żeby się różniły?

Dziękuje stokrotko! Pomysł z suszonymi pomidorami bardzo mi się podoba! Jestem pewna,że rodzinka będzie mile zaskoczona. Ja też za bardzo za karczkiem nie przepadam. Spróbuję go zrobić w plastrach tak jak napisałaś,ale raczej bez użycia miodu...Koleżanka powiedziała mi,że jej mama w środek pieczeni wkłada np. marchewkę albo parówkę - nie jestem przekonana do tych metod
gloria81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-26, 08:30   #4
bzyczka1
Zakorzenienie
 
Avatar bzyczka1
 
Zarejestrowany: 2005-07
Lokalizacja: L/J/W
Wiadomości: 6 351
Dot.: Pieczeń ze schabu i pieczeń z karczku-jak zrobić żeby się różniły?

ja polecam woreczek z knorra ten co reklamują w tv ze śliwką, ja robiłam bez, bo też nie przepadam za taką wersją.

A karczek to może tak tradycyjnie, upieczony również w woreczku (może być nawet kurczakowy miks) i do tego uduszone pieczarki. Taki karczek uwielbiam
__________________
"Miłość...Wtedy, kiedy stoicie pod drzewem, a ty marzysz, żeby się przewróciło, bo będziesz mógł ją osłonić"

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie


Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)
 

Zasady wysyłania wiadomości
Nie możesz zakładać nowych wątków
Nie możesz pisać odpowiedzi
Nie możesz dodawać zdjęć i plików
Nie możesz edytować swoich postów

BB code is Włączono
Emotikonki: Włączono
Kod [IMG]: Włączono
Kod HTML: Wyłączono

Gorące linki


Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00


Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:02.






© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.

Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Więcej informacji znajdziesz tutaj.