|
Notka |
|
Fotografia, sprzęt fotograficzny, galerie zdjęć Miejsce dla miłośników fotografowania. Tutaj dowiesz się wszystkiego na temat sprzętu fotograficznego, metod fotografowania. Możesz zamieścić zdjęcia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Moje zdjęcia - chce się uczyć więc proszę o opinie :)
Cześć chciałabym zamieszczać tu zdjęcia które robię i prosić o wsze opinie, nie znam się na ustawieniach aparatu ale chciałabym robić dobre zdjęcia dlatego proszę o wasze opinie
![]() A to pierwsze zdjęcia Czekam na opinie, komentarze, uwagi, rady i inne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Moje zdjęcia- chce się uczyć więc proszę o opinie :)
najbardziej ciekawe wg mnie to pierwsze, oceniać i radzić nie będę, bo profesjonalistą nie jestem.
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Mnie sie bardzo podobają
![]() Ale ja się nie znam ,więc ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
1. powinnaś złapać więcej ostrości. przed pstryknięciem, powinnaś mieć wizję tego zdjęcia i wyobrazić jak będzie wyglądało. ogólnie ładny kadr, lecz za dużo nieostrości.
2. nic ciekawego. prześwietlony posąg. rób zdjęcia pod różnym kątem, z różnej strony a można uzyskać ciekawy kadr gdy chce się mieć dobre zdjęcie pamiątkowe. i kompozycja. popracuj nad kolorami. 3. jak dla mnie za dużo się dzieje. nie wiadomo czy skupić się na ludziach na moście czy na tych troszkę dalej. zrobiłabym też przesunięcie w drugą stronę aby most znajdował się po lewej stronie kadru. może tam lepsze widoki były. wydaje mi się, że większe iso tu miałaś. szumy, czy rozmazane. nie umiem stwierdzić. 4. widzę użyta lampa błyskowa. średnio się podoba. 5. trochę za dużo się tu dzieje. Sama jestem amatorką i się tak nie znam jeszcze ![]()
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Dzięki za opinie
![]() goplankowa - dziękuje, muszę sie nauczyć robić lepsze zdjęcia. Szczególnie jeśli chodzi o ostrość i kadr. Mam nadzieje ze następnym razem jak będe robić zdjęcia przypomnę sobie Twoje uwagi ![]() A teraz dodaje kilka innych zdjęć ![]() Edytowane przez asiawro19 Czas edycji: 2012-06-28 o 08:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Tylko te 3 i 4 mi się nie podobają, reszta fajna
![]() Popracuj nad ostrością |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() 1. sztuczne ognie tylko i wyłącznie na statywie. nie w ręce ! 2. ładne ![]() 3. coś mi przeszkadza. chyba za mało widoczny ten owad czy co to tam jest. 4. byłoby dobre zdjęcie gdyby nie te parasolki ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Coś ode mnie
![]() Zauważyłam, że całkiem fajnie komponujesz, a to bardzo duży plus! Dobrze, że nie robisz zdjęć typu: "to co ważne, jest w samym środku", nawet stosujesz się do zasady "złotego podziału" i mocnych punktów (tak, jak w malarstwie ![]() Unikaj przepaleń - chodzi mi o te czarne i białe plamy, które np. można zauważyć na tych zdjęciach z pierwszej grupy: 2 - "klatka piersiowa" posągu; 4 - drzewa po prawej stronie... i tak dalej. To są mocne, płaskie plamy koloru, które sprawiają, że oko widza ucieka w ich strony i uniemożliwia to skupienie się na tym, co jest ważne na zdjęciu. To kwestia ustawień aparatu - czas, przesłona, kontrast. Sprawę można też "uratować" używając photoshopa, czy innych programów, ale chyba każdy by wolał obchodzić się bez ich pomocy i robić dobre zdjęcia same w sobie ![]() Pstrykaj dużo, ale każdy kadr i pstryknięcie dokładnie sobie przemyśl. goplankowa dała Ci dobrą radę ![]() ![]() Pozdrawiam i owocnych przygód z aparatem życzę!
"Trzyma w rękach wróbelka ze złamanym skrzydłem, własne pieniądze na podróż daleką i długą, tasak do mięsa, kompres i kieliszek czystej. Dokąd tak biegnie, czy nie jest zmęczona. Ależ nie, tylko trochę, bardzo, nic nie szkodzi..." ......................... . wcześniej jako arcydiablica ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
sajkolidżist
|
Wypowiem się odnośnie 2 setu.
1 - tak jak już wyżej zostało wspomniane - fajerwerki najlepiej fotografować ze statywu. Bardzo przeszkadza ta rama okna (?) po prawej stronie. 2 - nie mam się do czego przyczepić ![]() 3 - ostrość powinna być skoncentrowana na pszczole, a nie na pręcikach kwiatu. Zdarzały mi się podobne błędy na początku mojej przygody foto ![]() 4 - ciekawa treść, nad formą trzeba popracować. Przede wszystkim obciąć ten grzbiet wystający z prawej strony. Wydaje mi się, że to zdjęcie było pstryknięte bez głębszych intencji, a że łądnie wyszło, to wkleiłaś ![]() Żeby nie było, że jestem gołosłowna - http://www.digart.pl/praca/4384674/index.html - tu popełniłam ten sam błąd, co Ty z pszczołą ![]() Nie wiem jakim sprzętem dysponujesz, ale polecam eksperymenty z czasem naświetlania - jeśli posiadasz te funkcję w aparacie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:45.