|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
biała kurtka?
Dziewczyny upatrzyłam sobie taką pikowaną kurtkę z futrzanym kołnierzem,tylko jest biała.. podoba mi się,ale boję się,że będę musiała ją ciągle brać,że się zabrudzi.. nie wiem co o tym myślicie?
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: biała kurtka?
miałam 3 zimy białą kurtke i wcale tak często jej nie prałam
![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
tez mialam i jakos dalo sie ja utrzymac w czystosci, ale zalezy jaki tryb zycia prowadzisz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Miałam białą kurtkę, nie zimową ale taką przejściową. No cóż białe to białe. Moja była taka śnieżno biała i było na niej widać każdy najmniejszy brud. Bardzo brudziła mi się przy szyi od podkładu no i na takiej białej to bardzo było widać.
Zależy też chyba jaki materiał bo moja była taka śliska i czasem zostawały na niej takie jakby zacieki po deszczu. No i oczywiście trzeba bardziej uważać. Raz usiadłam w niej na ławce w parku (wczesną wiosną) - ławka była sucha ale przykurzona i pomimo że ją trochę wytarłam to i tak został na kurtce ślad. W tym roku był jej ostatni sezon. Niestety ale biała kurtka przy małym dziecku to niezbyt dobry pomysł. Córka ma 3,5 roku i czasem zdarzyło się że złapała mnie za kurkę przybrudzonymi rękami i już paluchy poodbijane. Wydaje mi się że sporo zależy od materiału i od tej bieli, czy jest to taka śnieżno biała czy taka przygaszona biel. Niestety swoją prałam tak co 2 tygodnie, góra co miesiąc. Wytrzymałam z nią 2 wiosny i 2 jesienie. Dobrze że miałam drugą kurtkę na zmianę
Edytowane przez Kfiatuszek1987 Czas edycji: 2012-12-12 o 08:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja tez mialam i mam biale kurtki i polecam. Tak jak dziewczyny napisaly, nie trzeba jej az tak czesto prac jakby moglo sie wydawac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ja też mam białe kurtki trzeba przyznać brudzi się wiadomo, ale jakoś nie szczególnie. Normalnie ja piorę jak i pozostałe kurtki mniej więcej w tym samym okresie użytkowania. Jak najbardziej kup .
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Zgadzam się, że białe to białe i się brudzi ale nie wszystkie ciuchy muszą być super praktyczne. Jeśli jest szałowa to zaszalej i bierz. Przynajmniej będzie Cię widać na burej ulicy.
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Miałam raz białą i powiem szczerze że zalezy gdzie pracujesz czy do szkoły chodzisz jak praca to bym kupila jednak ja jeszcze chodze do gimnazjum i powiem ze białą kurtkę musiałam dość często prac mimo że żadko chodzilam
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:26.