![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Pajki, cmy, komary z dlugimi nogami i inne milaski...
Dziewczyny, powiedzcie mi czy ja mam niepokolei w glowie?!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() to tylko 1 z baaardzo wielu takich historii ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Pajki, cmy, komary z dlugimi nogami i inne milaski...
Ojejku
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
lalesiu ja mam dokladnie to samo. Lato jest koszmarne pod tym wzgledem, ze jest upal a ja okien nie otwieram zeby cos nie wlecialo i mam saune w pokoju. kiedys sie tak zdazylo, ze moich rodzicow w domie ne bylo (zawsze jak cos wlatywalo juz to wybiegalam z pokoju i wolalam tate aby ubil), a wlecialo mi jakies miesko do pokoju, to dzwonilam po chlopaka w srodku nocy aby przyszedl i to jakos wykurzyl :P smial sie, ze mam niepokolei w glowie
![]()
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
ja nienawidze pszczol,os,szerszeni, bakow i innych obrzydliwosci z ogonkami na koncu...jak widze to w moim poblizu to nogi mi mieknna automatycznie.nie daj boze wrog zblizy sie...histeria...panika.. .dramat...tego sie nie da opisac;]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() moze jeszcze jakies historyjki zapuszcze, jest ich pelno ![]() chociazby to jak bralam prysznic i po drugiej stronie plastikowej kabiny zobaczylam pajaka ![]() ![]() inny przyklad: kolega kiedys bral pajaka w reke i straszyl po kolei dziewczyny... wzsytkie tam zalotnie piszczaly zeby z tym spadal itd ale jak do mnie doszlo to wpadlam w taka histerie ze ryczalam chyba ze 4 godziny i trzeslam sie cala noc ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Ja się tylko pająków boję, choć obecnie nie reaguję już na nie tak histerycznie. Gdy zauważę jakiegoś jestem nawet w stanie go zabić, mam na ścianach wiele plam pozostałych po takich zajściach, bo w uderzenie wkładam całą siłę, aby przypadkiem pająk nie spadł na podłogę i nie uciekł
![]() Ale jeśli wróg pojawi się zupełnie niespodziewanie tuż przed moimi oczami lub nie daj Boże dotknie mnie, długo nie mogę wyjść z szoku. Mój chłopak nie traktuje tego poważnie, nie rozumie co to znaczy mieć fobie, kiedyś próbował ciągnąć mnie do pokoju, gdzie jest pająk, żeby mi go z bliska pokazać, a ja wtedy całkiem na serio walczę, drapię, gryzę i kopię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
![]()
Ja mam dokładnie tak samo! A szczególnie na ćmy! Jak jeszcze mieszkałam z rodzicami i byłam kiedyś sama w domu to wpadła do mojego pokoju ćma i przeżyłam podobny koszmar do ciebie! Uciekłam i spałam w innym pokoju bez kołdry i poduszki. Wogóle to jest moja naprawdę poważna fobia, ćmy śnią mi się po nocach jako moje najgorsze koszmary
![]() A teraz to wogóle latem jest z tym koszmar! Nie wiem czy któraś z was to jeszcze zauważyła, ale koło mojego bloku i w okolicy (jestem z Krakowa) jest inwazja jakichś dziwnych owadów. Na początku myślałam że to trzmiele, tak z daleka wyglądają, ale po bliższym się przyjrzeniu (zza okna oczywiście- był na parapecie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Lalesia
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Ja też zawsze popadam w histerię i różne dziwne rzeczy odwalam. Raz moja mama jechała z drugiego końca miasta, bo w kuchni coś zielonego siedziało, więc się zabarykadowałam w pokoju i nie wyszłam aż nie przyjechała i tego nie wyrzuciła.
Innym razem 2 godziny stałam na pralce w łazience, trzęsłam się i ryczałam, bo podłodze pająk chodził i się bałam wyjść. Tym razem ie miałam telefonu pod ręką i czekałam aż ktoś do domu wróci i modliłam się, żeby to coś na podłodze zostało. Jak moja mama mnie zobaczyła to aż się przestraszyła, bo byłam zielono-fioletowa z tego wszystkiego.
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
ja sie boję robali
![]() Nienawidzę ciem i bąków które uaktywniają sie wieczorem dlatego na noc mam zawsze zamknięte okno. Kiedyś wskoczył mi świerszcz do pokoju,tak sie wystraszyłam że uciekłam spać do rodziców ![]() Natomisat nie boje sie pająków,wogóle co jest wybawieniem dla mojej mamy (ona sie boi dla odmiany) bo woła mnie zawsze kiedy jakiś sie szwenda po mieszkaniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Bellissa chodzi ci chyba o chrabąszcze ?
![]() Co do różnych owadów to lato też jest dla mnie małym koszmarem.W dzień jak w dzień ,światła się nie pali to przynajmniej nie wlatują ani ćmy ani te wielkie komary,chociaż to chyba komarzyce ![]() ![]() Ja nienawidze pająków.Albo nie wchodze do miejsca gdzie znajduje się ten owad albo stoje i się przymierzam na niego i dopóki go nie zabije to nie wyjde (zależy od wielkości).Mam podobnie jak soulsweeper w pokoju ,łazience pełno plam po pająkach.Zawsze wybieram największego ciapa (buta) jakiego mam w domu i strzelam z całej siły ,i jak już uderze to puszczam go i sobie spada na podłogę czy gdzieś tam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
To co lata teraz to chrabąszcze majowe, te akurat bardzo lubię i zawsze wieczorem łapię
![]() A w ogóle czy wy też uważacie, że pająk jest straszny głównie ze względu na swoje nogi? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
lelesiu, mam podobnie. kiedyś brat pokazał mi pająka (oczywiście zroił to specjalnie) i zrobił to ostatni raz. biedny bardziej wystraszył się mojej reakcji niż ja pająka
![]() ![]()
![]() |
#14 |
Raróg
|
A ja mam już dość tego cholerstwa! Co noc inny gatunek odwiedza mnie przy kompie: chrabąszcze, żuki, ćmy (te akurat lubię, łapię w rękę i wyrzucam), wielkie komary i małe muszki, a przed chwilą wielki pająk, bleee. Mam do wyboru to, lub udusić się przy zamkniętym oknie
![]() Czekam na deszcz, żeby zmył te mikroskopijne czarne robalki, u Was też taka plaga co roku? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Z tego wszystkiego mam tylko arachnofobię, ale staram się nad tym panować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
jak bylam dzieckiem a potem nastolatka mialam prawdziwa robalowa fobie... jak zobaczylam w nocy robala w pokoju to potrafilam cala noc nie spac... placze, trzesienie sie, walenie serca i wrzask byly moimi naturalnymi reakcjami na widok owadopodobnych stworow... pamietam jak bylam kiedys na kolonii i ostatniej nocy ktos zbil szybe, a moje lozko bylo przy oknie... mimo, ze na miejsce szyby postawiono dykte, to okno nie bylo totalnie szczelne, wiec w mojej poscieli znalazlo sie mnostwo nocnych muszek, komarow, ciem i innych zyjatek. cala noc przesiedzialam przy stoliku trzesac sie i placzac.
z wiekiem mi ta fobia na szczescie przeszla, chociaz wciaz czuje wielkie obrzydzenie... ale na szczescie nie popadam w kompletna histerie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Widze, ze nie tylko na moim osiedlu jest zatrzesienie tych chrabaszczy, ktore sa okropne, obrzydliwe, fujowe i bardzo glosno bzykaja. Przez nie po 20:30 juz z domu nie wychodze, bo raz wyszlam i krzyczalam jak nienormalna, gdy ktorys bzyczal kolo mnie, a do tego serce mi tak walilo ze strachu jakby zaraz mialo wyskoczyc. soulsweeper jak to lapac? :| do reki? mi jeden raz na plecy usiadl, jak mi kolezanka strzepywala, to myslalam ze zwymiotuje - a fe fe fe!
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
hmmm u mnie też te chrabąszcze
![]() ![]() ostatnio rozmawiałam na gg z koleżanką i się nie odzywała przez dłuższy czas ja pytam o co chodzi, a ona po chwili odpowiada, że uciekała przed takim jednym wlk robaczkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Ja nie cierpię głównie pająków, chyba przez te ich długie, wstrętne nogi.
Ale większość owadów budzi we mnie wstręt i także gdy napotykam jakiegoś na mojej drodze wpadam w małą panikę ![]() Wyjątkiem są tutaj biedronki, niby różnią się od niektórych innych owadów tylko kolorem, a je uwielbiam i mogą sobie chodzić mi po dloni, a nie krzyczę ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
hej, ja też bardzo boję się pająków
![]() osy, ćmy, jakieś robaczki małe - mogę znieść ale nie znoszę szerszeni, wielkich much (są obrzydliwe), chrabąszczy,wielkich komarzyc rok temu jak byłam na praktykach w niemczech, kilka dni mieszkałam w hotelu na poddaszu w małym pokoiku, na wsi i wieczorem wleciał mi wielki szerszeń - ze strachu zlazłam na dól do recepcji,żeby ktoś przyszedł go zabić, bo ja się bałam ![]() ![]() ![]() nie wiem jak to jest, ale boję się takiuch pająków domowych (to anwet nie są pająki tylko jakieś z rodziny pajęczaków i tych wielkich z wielkim tyłkiem- mam ich sporo w lecie bo mieszkam obok działek ![]()
"Wiem jedno - gdyby szybkie podróżowanie samochodem należało do łatwych zajęć nie trzeba by się tego uczyć, a ja uczę się wciąż i będę jeździł dopóty, póki ściganie będzie dla mnie trudną, lecz pasjonującą zagadką". Janusz Kulig 1969-2004 ['] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
Ja tak mam na widok szczypawki
![]() Ale to dlatego, ze mam uczulenie na ich ugryzienia ![]() Po za tym słowo daję -po ich minie widać, że chcą się na mnie rzucić i ugryźć. wolę nie podchodzić na odległość skoku. Nawet kapciem nie odważę się tego zabić. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
![]()
Dziewczyny kochane!!!
Jak dobrze poczytać Wasze historie i stwierdzić, że nie tylko ja tak mam ![]() Boje się tych wszystkich szkaradzieństw, jeśli koło mnie przelatują, rzucam się nerwowo, odskakuję, czym potrafię nieźle wystraszyć osoby, które idą ze mną. Jak takie paskudztwo wleci mi do pokoju, uciekam, krzyczę i piszczę, mało się nie rozryczałam na dobre jak ćma latała koło mnie, miałam wrażenie że wplącze mi się we włosy. Co do kołdy i robienia w niej dziurek do oddychania...Nie raz tak spałam!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
obrzydliwe sa tez rybiki i prusaki - tych brzydze sie najbardziej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
Ja nienawidze pająków ale tak nie histeryzuje. Tylko ja mam źle bo u mnie cała rodzinka się niczego nie boi i pająków zabijać nie ma zamiaru, tylko przez balkon lub okno wyrzucają. Mama boi się żab no ale trudno żeby żaba zamieszkała w umywalce w domu czy w innym pomieszczeniu niż łazienka. Więc ma zdecydowanie lepiej. Wszelkiego robactwa tez nie lubie, no muchy lubie takie normalnej wielkości fajnie gilgocze jak ci łazi taka po nodze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ostatnio pojawiły się w łazience - na szczęście wyprowadzam się stąd za kilka tygodni
"Wiem jedno - gdyby szybkie podróżowanie samochodem należało do łatwych zajęć nie trzeba by się tego uczyć, a ja uczę się wciąż i będę jeździł dopóty, póki ściganie będzie dla mnie trudną, lecz pasjonującą zagadką". Janusz Kulig 1969-2004 ['] |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Aaaaa, wlasnie szedl w przedpokoju pajak
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
ja tez mam starch przed owadami ale do tego jeszcze dochodzi to ze ja nie potrafie zrobic im krzywdy gdybym uslyszala dzwiek rozgniatanego robaka to mam wrazenie ze zaraz umre. qrde ja wiem ze one sie boja bardziej ode mnie ale czemu sa czasem takie namolne???? w sob wyjezdzam z chlopakiem pod namioty.... nie wiem co to bedzie!!! juz mu powiedzialam ze bede spala w czapce szaliku skarpetkach zeby zaden robaczek nie dostal sie do mnie!!!!
kiedys ktos mnie nastraszyl ze robaki lubia wchodzic w nocy do uszu, nosa i to chyba dlatego az tak sie ich boje :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
ja kiedyś wpadłam w straszną histerię
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:25.