|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
kłótnia - jest mi źle co zrobić ?
czesc
wczoraj wrocilem ze studiów jak wracałem do domu spotkalem swoja dziewczyne w swojej miejscowosci nie widzielismy sie jakies 4 dni bo byłem krótko (sesja). przywitała mnie bo podobno tylko ona mnie wita a ja Jej nie chwile rozmawialismy i powiedziała mi ze spi u kolezanki jutro czyli dzis i bedziemy sie widziec tylko popoludniu zrobiło mi sie przykro wiadome przyjezdzam chce kazda wolna chwile sprzedzic z Nia ona chyba tego nie rozumie pokazałem swoje niezadowolenie, że mi z tym źle tym bardziej ze mowi, że ja nie jestem taki rozrywkowy tak jakby wolała z nia spedzic wieczor - cios w plecy co to ma znaczyć woli wieczór z psiapsiółką przy fejsbuczku ...zaczeła na mnie krzyczec ze nie pozwalam Jej spac u koleznaki kiedy ja tylko wyraziłem swój smutek, że piatkowy wieczór spedze sam (wszyscy na studiach) odszedłem i poszedlem powoli do domu nie wstrząsnela Nia to jakos. dzis spi u niej zapytalem dzis czy pojdzie ze mna do koscioła chce isc sobie do spowiedzi odmowila powiedziala ze bedzie juz u kolezanki ktora jest z mojej miejscowosci źle mi z tym jestem facetem ona traktuje mnie jak jakiesgos frajera nie liczy sie z tym co mowie jest młodsza zamiast słuchac i byc grzeczna jak zawsze (miła i z szacynkiem do mnie) to zaczyna mi cwaniakowac od jakiegos czasu lepiej sie znamy i w ogole wiadome 3 lata ale szacunek powinien chyba pozostac ona nie liczy sie z moim zdaniem bardzo Ją kocham i nie chce sie z Nia gryźć ciagle Jej ulegam to taka prosta dziewczyna mysli ze ma racje ale nie ma ![]() wiem problem głupi ale nie wiem co zrobić znów byc tą ciotka przymknac oko załagodzic konflikt i niby wszystko wroci do normy czy w koncu powiedziec ze tak nie bedzie i musi cos zmienic boje się, że Ją wtedy strace ![]() Ona uważa że sie zle zachowaem bo nie chciałem zeby spala u kolezanki wyszlo na to ze za czesto przyjezdzam że jest żle ze spedzamy ze soba wszystkie weekendy może ona ma racje może potrzebuje troche wolnosci ? jak myślicie być stanowczym twardym czy kierowac sie sercem i załagodzic głupi konflikt przymykajac oko jak zawsze ze jest młodsza i tylko kobieta wiek 17 jestesmy razem niecale 3 lata
Edytowane przez itozga Czas edycji: 2013-02-01 o 15:54 |
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: kłótnia - jest mi źle co zrobić ?
Cytat:
- do zaznaczonego: jak masz takie wymagania, kup sobie psa i wytresuj. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Po drugie - proszę: ............. ,,,,,,,,,,, ;;;;;; - wstaw parę znaków przestankowych, bo najwyraźniej masz wybrakowaną klawiaturę - traktuj czytelnika z szacynkiem. Po trzecie - nie ma takiego słowa jak szacynek. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
wybaczcie za pisownie pisałem szybko i chciałem, żeby było krótko, a i tak wyszło kawał tekstu
zaraz poprawie co do tego, że mam złe podejscie, żeby była grzeczna, miał itp zawsze taka była z taką sie związałem i taka ma pozostać w naszym zwiazku to ja jestem głowa i to ja decyduje w koncu jestem od Niej mądrzejszy proste nie widze w tym nic dziwnego taka rola faceta w związku mam takie wymagania nie jest moim psem nie tresuje Jej ale znam Ją od małolata wiec Ją wychowuje i ucze życia żby nie wyszło z Niej coś czego juz jest pełno na ulicy tego typu dziewczyn przyzwyczajam sie do myśli, że trzeba z tym żyć, ale ile można popuszczać ? nie chodzi o spanie u koleżanki czesto spi chodzi i stosunek do mnie jakies pyski denerwowanie się zamiast spokojnej rozmowy uważacie, że trzymanie twardo reki jest złym pomysłem lepiej 'wyluzować' ? Edytowane przez itozga Czas edycji: 2013-02-01 o 15:47 |
|
|
|
|
#5 |
|
Pani Mizantrop
|
Biedna ona - "jest tylko kobietą"
![]() Zgadzam się w 100% z Potforem z termosu, gdyby mi facet wyskoczył z takim tekstem, to więcej by mnie na oczy nie zobaczył
|
|
#6 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Powinna cię traktować tak jak ty traktujesz ją. Coś ci się chyba w główce poprzestawiało chłopaczku, naprawdę. Edytowane przez 201604190949 Czas edycji: 2013-02-01 o 16:29 |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2013-02-01 o 16:18 |
|
|
|
|
#10 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Patrzcie, taki mądry, taka głowa, taki mężczyzna a z babą sobie nie umie poradzić i inne baby o zdanie pyta. |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co ty jej tatusiem jesteś żeby ją trzymać twardą ręką i wychowywać? ![]() Taki mądry, taki męski, taki myślący a sobie z siedemnastoletnią małolatą nie daje rady 1000days widzę że na to samo zwróciłyśmy uwagę
So much internet so little time. Edytowane przez Taranka Czas edycji: 2013-02-01 o 15:57 |
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
pytam bo być może mam złe poglądy może mam złe podejscie jestem w stosunku do niej chamski i walcze z tym ona znów jest nerwowa moze to we mnie tkwi problem ?
co z soba robić ? pomożcie to Ona jest dla mnie najwazniejsza chce zeby byla przy mnie szczesliwa jesli uwazacie, że tak nie jest to co mam zrobić ? ona mowi, że jest ok ale moze nie ma odwagi ? chyba tak |
|
|
|
|
#13 |
|
Konto usunięte
|
Taranka, proste, kobiece umysły myślą podobnie
|
|
|
|
|
#14 |
|
Konto usunięte
|
no co ty, proste kobiece umysły nie mają prawa myśleć, od tego jest facet
Edytowane przez 201604191500 Czas edycji: 2013-02-01 o 16:31 |
|
|
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To rodzice są od wychowywania. Ile lat jesteś od niej starszy?
|
|
|
#16 |
|
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
naucz się człowieku pisać, co Ty w ogóle studiujesz? czy może masz dyslekcje?
dawno bym rzuciła takiego faceta, jakieś teksty, że ma być miła, grzeczna i posłuszna.wtf? czyżby troll? |
|
|
|
|
#17 |
|
Konto usunięte
|
Potfur, dzięki
|
|
|
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
studiuje na politechnice i nie mam żadnej dyslekcji jak chce to pisze ładnie
jestem starszy o 2.5 roku precyzując Ona ma w domu cieżko więc jest źle jak jestem dla Niej ojcem i facetem w jednym ? dziwne, że uważam sie mądrzejszy i staram się coś z tego dać w związku ? lepiej być głupim lub udwać byle by się podporządkować ? ta dziewczyna ma niezwykłe zalety, ale ma proste i podstawowe wady dążenie do ich eliminacji jest złe lepiej żeby było jak jest ? proszę, żeby tylko nikt mi zaraz nie wyszedł z inicjatywą zmien dziewczyne bo takiej drugiej to ja chyba nigdzie nie znajde i to nie jest od razu powód |
|
|
|
|
#19 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2013-02-01 o 16:42 |
|
|
|
|
#21 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
|
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
nigdy nie krzyczę staram się rozmawiać tak jestem nauczony, a Ona nie do końca
wyniosła z domu nerwy, złość i zamykanie się w sobie w chwilach słabości i smutku facet przejmuje pewne role ojca Ona tego potrzebuje ps. uzasadniajcie swoje wypowiedzi bo robicie tak jak Ona swoje zdanie trzeba popierać argumentami Edytowane przez itozga Czas edycji: 2013-02-01 o 16:43 |
|
|
|
|
#23 |
|
Biała Dama
|
Czy to jest zart?
Autorze, szczerze, masz cechy psychopaty. Nie mowie obraźliwie tylko serio. Dopoki Ty partnerki nie szanujesz nie masz prawa wymagac tego od niej |
|
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2013-02-01 o 16:54 |
|
|
|
|
#25 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
A tak całkiem serio, to Twoje wypowiedzi są najlepszymi argumentami na to, że nie nadajesz się na partnera.
|
|
|
#27 |
|
Raczkowanie
|
do seminarium mnie wyślijcie
rozumiem, że jestem tyranem dla Niej ? co bym musiał zmienić ? wszystko ? może w ogóle odejde i bede całe życie sam doardźcie coś zamiast linczować |
|
|
|
|
#28 |
|
zuy mod
|
Moja przyjaciółka była w związku z takim facetem, co to zawsze wszystko najlepiej wiedział i trzeba się go słuchać. I bardzo dobrze, że BYŁA.
Argumenty? Tak jak Ty to opisujesz to nie powinno się nawet dziecka traktować, to suwerenna osoba, ze swoimi poglądami, planami i charakterem. To nie jest program w c++ czy coś, co możesz sobie zaprogramować tak jak Ci się podoba, żeby wszystko działalo pod Ciebie. Związek składa się z kompromisów - trzeba akceptować wady i zalety drugiej strony, a nie na siłę zmieniać. A poza tym - skoro ona reaguje złością, to staraj się ją uspokajać - ale broń Boże głupim "uspokój się" albo agresją. Dać jej się wykrzyczeć, a potem spokojnie powiedzieć, że Ci przykro i chcesz z nią rozmawiać a nie się kłócić. Jeżeli dziewczyna ma takie wzorce z domu to baaaardzo trudno będzie to naprostować. Wiem po sobie, reaguję agresją gdy mnie coś dotknie. Tego jestem nauczona. A co do spania u koleżanki - z jednej strony rozumiem, że Ci smutno - z drugiej - dziewczyna ma 17 lat, ma jeszcze czas na spędzanie większości czasu z facetem, a teraz mądrze robi nie zaniedbując innych ludzi. Nie traktuj jej jak ojciec tylko jak partner - a na pewno będzie lepiej. Pozdrawiam
|
|
|
#29 |
|
Rozeznanie
|
Aż mną telepało jak to wszystko czytałam... Niestety dla Ciebie, ale obecnie kobieta nie jest istotą, która musi się dostosowywać do męskiego zdania i czekać na każdy gest Pana i Władcy i każde spotkanie z utęsknieniem
Pewnie znajdziesz takie dziewczyny, ale inne zachowanie nie jest w żaden sposób dziwne. To co nazywasz "buntem" jest naturalną swobodą i robieniem tego na co się ma ochotę. Młodej, nastoletniej dziewczynie może imponować władczość, ale z wiekiem i dojrzałością wszystko się zmienia i oczekuje się od drugiej osoby czegoś innego. Piszesz, że ją szanujesz, ale ja nie widzę w Twoich słowach PRAWDZIWEGO szacunku. Nie oceniam tej konkretnej sytuacji, ale Twój sposób wypowiedzi sprawia, że mam wrażenie, że dziewczyna chce się oderwać od Twojego wpływu |
|
|
|
|
#30 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cały czas jak czytam Twoje posty mam wrażenie że wypowiadasz się o niej jak nauczyciel/ojciec. Ona ma takie i takie talenty, i takie wady, oczywiście TY to naprawisz bo wiesz najlepiej co jej do szczęścia potrzebne, a ona pokornie będzie słuchać i tańczyć jak jej zagrasz. Związek to sztuka kompromisu, a nie wychowywanie na swoje. Cytat:
![]() Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.

chwile rozmawialismy i powiedziała mi ze spi u kolezanki jutro czyli dzis i bedziemy sie widziec tylko popoludniu
zrobiło mi sie przykro wiadome przyjezdzam chce kazda wolna chwile sprzedzic z Nia ona chyba tego nie rozumie pokazałem swoje niezadowolenie, że mi z tym źle tym bardziej ze mowi, że ja nie jestem taki rozrywkowy tak jakby wolała z nia spedzic wieczor - cios w plecy co to ma znaczyć woli wieczór z psiapsiółką przy fejsbuczku ...

Pewnie znajdziesz takie dziewczyny, ale inne zachowanie nie jest w żaden sposób dziwne. To co nazywasz "buntem" jest naturalną swobodą i robieniem tego na co się ma ochotę. Młodej, nastoletniej dziewczynie może imponować władczość, ale z wiekiem i dojrzałością wszystko się zmienia i oczekuje się od drugiej osoby czegoś innego. Piszesz, że ją szanujesz, ale ja nie widzę w Twoich słowach PRAWDZIWEGO szacunku. Nie oceniam tej konkretnej sytuacji, ale Twój sposób wypowiedzi sprawia, że mam wrażenie, że dziewczyna chce się oderwać od Twojego wpływu