Za ciemne włosy po farbowaniu - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-02-07, 15:47   #1
martuss89
Przyczajenie

Question

Za ciemne włosy po farbowaniu

Jestem naturalną ciemną blondynką, wczoraj kupiłam farbę Pelette w piance w kolorze ciemnego blondu, żeby podkreślić mój kolor. Spodziewałam się, że mogą wyjść ciemne, ale nie aż tak. Jest teraz zima, blada twarz przy tak ciemnych włosach nie wygląda zbyt dobrze. Czytałam na różnych forach, że dziewczyny stosują szampony przeciwłupieżowe, żeby kolor im wyblakł. Ja jednak nie chcę czekać i wolę ponownie zafarbować włosy. Teraz pytanie jaki kolor mogę położyć, żeby nie wyszedł rudy? Czy może jakieś pasemka? Czy fryzjer jest tutaj mi w stanie pomóc tak, żeby uniknąć dekoloryzacji? Czekam na odpowiedzi. Pozdrawiam!
martuss89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-07, 16:01   #2
Anabella43
Raczkowanie

Dot.: Za ciemne włosy po farbowaniu

Palette najgorsza farba na rynku jaka istnieje to po 1. Po 2 jesli chcesz uzyskac ciemny blond to kupujesz farbe o 1-2 tony jasniejsza bo drogeryjne zawsze wychodza ciemniej, czyli w twoim przypadku powinna to byc farba sredni blond. Myj szamponami przeciwlupiezowymi, szoruj mocno z 3 razy naloz szampon przy jednym umyciu Domyslam sie ze chcesz je rozjasnic do ciemnego blondu zblizonego do Twojego naturalnego? Mialam podobny problem tyle ze ja schodze obecnie z rudego na sredni blond. Radze Ci nie kombinowac w domu, sama tak robilam i stracilam mase kasy na farby itp zamiast od razu wybrac sie do jakiegos profesjonalisty... W moim przypadku wyglada to tak ze jestem po wizycie jasnych pasemek na calej glowie ktore mniej wiecej pokryly ten rudy a potem za 2-3 tyg bedziemy nakladac farbe blond u fryzjera. Moze w Twoim przypadku bedzie podobnie ale skoro masz ciemniejsze moga to byc np. 2 wizyty pasemek a na 3 dopiero farbowanie

Edytowane przez Anabella43
Czas edycji: 2012-02-07 o 16:13
Anabella43 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-07, 16:26   #3
martuss89
Przyczajenie

w sumie miałam wybrać jaśniejszy, ale panicznie bałam się, że wyjdzie rudy, no i teraz mam... bardzo ciemny chłodny odcień brązu... tak to można nazwać o ile brąz może być chłodny będę stosowała się do Twoich zaleceń do piątku i w sobotę chyba pójdę do fryzjera, bo oszaleję.
Dzięki za odp!
Stary 2012-02-07, 18:56   #4
Anabella43
Raczkowanie

Co do dekoloryzacji rzadko jaki fryzjer sie tego podejmuje bo to bardzo inwazyjny zabieg i strasznie niszczy wlosy! I do tego jest bardzo kosztowny. Ja mialam taki sam zamair jak Ty, moj naturalny kolor wlosow to taki sredni blond cos wpadajacy w popiel nie mozna dokladnie okreslic w kazdym razie wybralam sie do fryzjera bo chcialam go jakos ozywic po czym on namowil mnie na jakis kolor ktory po 2 tyg sprał mi sie do okropnego marchewkowo-rudego czegos i zaczelo sie moje kombinowanie w domu ;] Kupa siana poszla na farby itp ale bylo jeszcze gorzej bo zadna farba nie chciala mi zakryc tej marchewy ;[ Teraz wlasnie jestem na etapie tych pasemek i bede chciala polozyc farbe sredni blond, z pewnoscia nie wyjdzie kolor taki jak moj naturalny chociaz bardzo bym chciala zebym juz nie musiala farbowac ;] Mimo wszystko jesli bedzie zblizony do naturalnego bede bardzo zadowolona...Takze ja moge powiedziec szczerze zaluje ze poszlam wtedy zafarbowac wlosy a co najgorsze ze dalam sie namowic na ten wstretny kolor ;/ Moglam chociaz uzyc szamponetki jak zachcialo mi sie zmiany Takze Tobie radze to samo nie kombinuj tylko udaj sie do fryzjera i pamietaj nie kazdy jest tak samo kompetenty, ja sie sporo nachodzilam nim znalazlam jakiegos porzadnego ktory w koncu wybawil mi ta rudosc:P
a do czasu wizyty u fryzjera myj tymi szamponami przeciwlupiezowymi np. nizoralem chociaz odrobine da ;] Pozdrawiam
Anabella43 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-07, 19:15   #5
Anethka
Zakorzenienie

Zostaw włosy na tydzień lub dwa, bo w przeciwnym razie je zniszczysz. Jaśniejsza farba nie pokryje ciemniejszej. Musiałabyś użyć dekoloryzatora lub rozjaśniacza, ale wtedy uzyskasz "marchewę", którą trzeba będzie pokryć kolejną farbą.
Chyba lepiej przecierpieć jakiś czas i myć włosy szamponem przeciwłupieżowym, nie sądzisz?
Anethka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-07, 20:18   #6
Blondinbella
Zadomowienie

ja bym na Twoim miejscu pare dni poszorowała szamponem przeciwłupieżowym jeśli dalej efekt nie będzie zadowalający idź do fryzjera on Ci zrobi pasemka ja tak zawsze robie gdy z ciemnych schodze do blondu a wciągu 3 lat zdazalo mi się to 3 razy
Blondinbella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-07, 20:47   #7
AnnetteK
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to AnnetteK

Jak mi się działo podobnie, to myłam po prostu szamponem przeciwłupieżowym albo takim do blond włosów -Timotei Złociste Refleksy , po kilku dniach kolor był już o wiele lepszy. Nie ma sensu ich niszczyć znowu farbowaniem w tak krótkim odstępie czasu...następnym razem kupuj jaśniejsze odcienie i tyle
AnnetteK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-07, 21:48   #8
GrassIsGreener
Raczkowanie

Oprócz szamponu przeciwłupieżowego istnieje też szare mydło
Pasemka to nie jest dobry pomysł. Ewentualnie możesz zrobić sobie kąpiel rozjaśniającą, jaki kolor chcesz uzyskać?

Edytowane przez GrassIsGreener
Czas edycji: 2012-02-07 o 21:51
GrassIsGreener jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-08, 01:04   #9
natusia167
Rozeznanie

GG do natusia167

Ja osobiscie farbowalam wlosy palett i jestem zadowolona, ale nie o tym mowa. Palett ma chyba to do siebie ze kolor na poczatku zawsze wychodzi ciemniejszy,a pozniej pluka sie i dochodzi do koloru z opakowania.

Dbam o wlosy:

Nie prostuje 15.07.2011
Olej kokosowy 25.07.2011
natusia167 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-08, 09:37   #10
martuss89
Przyczajenie

Dzięki dziewczyny za rady. Tydzień pomyję szamponem przeciwłupieżowym, a potem muszę do iść do tego fryzjera, albo na pasemka, albo, żeby w ostateczności ściągnął mi ten kolor i nałożył nowy. Wiem, że to niestety niszczy włosy, ale nie mogę chodzić z tak ciemnymi włosami, zwłaszcza, że w niedzielę idę na chrzciny z moim chłopakiem. Daw Wam jaki będzie tego efekt. Pozdrawiam!
Stary 2012-02-08, 11:50   #11
Vea
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martuss89 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za rady. Tydzień pomyję szamponem przeciwłupieżowym, a potem muszę do iść do tego fryzjera, albo na pasemka, albo, żeby w ostateczności ściągnął mi ten kolor i nałożył nowy. Wiem, że to niestety niszczy włosy, ale nie mogę chodzić z tak ciemnymi włosami, zwłaszcza, że w niedzielę idę na chrzciny z moim chłopakiem. Daw Wam jaki będzie tego efekt. Pozdrawiam!
Hej, mi zawsze pomaga nałożenie maski na włosy (czepek, ręcznik) na 1-2 h, a potem spłukanie. U mnie działa to tak, że maska wyciąga nadmiar pigmentu, który wdarł się we włosy podczas farbowania. Przy spłukiwaniu widzę, że woda jest kolorowa a włosy jaśniejsze (czasem robię 2 takie serie, w zależności od tego, jak bardzo za ciemno mi wyszedł kolor). Spróbuj, może akurat u Ciebie zadziała

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-09, 00:01   #12
Paulinka675
Zakorzenienie

ja kiedyś używałam chłodnego ciemnego blondu z palette i na poczatku wychodził bardzo ciemno, jak jasny brąz, ale po tygodniu się spiera, więc nie panikuj

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-10, 21:52   #13
martuss89
Przyczajenie

Miałyście rację, kolor rzeczywiście się trochę "sprał", mimo tego nie wytrzymałam i poszłam dzisiaj do fryzjera na dekoloryzację. Uzyskałam miodowy blond, jestem całkiem zadowolona, tylko mój portfel niestety ucierpiał.
Jeszcze raz dzięki za rady! Pozdrawiam!
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości