|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Za ciemne włosy po farbowaniu
Jestem naturalną ciemną blondynką, wczoraj kupiłam farbę Pelette w piance w kolorze ciemnego blondu, żeby podkreślić mój kolor. Spodziewałam się, że mogą wyjść ciemne, ale nie aż tak. Jest teraz zima, blada twarz przy tak ciemnych włosach nie wygląda zbyt dobrze. Czytałam na różnych forach, że dziewczyny stosują szampony przeciwłupieżowe, żeby kolor im wyblakł. Ja jednak nie chcę czekać i wolę ponownie zafarbować włosy. Teraz pytanie jaki kolor mogę położyć, żeby nie wyszedł rudy? Czy może jakieś pasemka? Czy fryzjer jest tutaj mi w stanie pomóc tak, żeby uniknąć dekoloryzacji? Czekam na odpowiedzi. Pozdrawiam!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Za ciemne włosy po farbowaniu
Palette najgorsza farba na rynku jaka istnieje to po 1. Po 2 jesli chcesz uzyskac ciemny blond to kupujesz farbe o 1-2 tony jasniejsza bo drogeryjne zawsze wychodza ciemniej, czyli w twoim przypadku powinna to byc farba sredni blond. Myj szamponami przeciwlupiezowymi, szoruj mocno z 3 razy naloz szampon przy jednym umyciu
![]() ![]() Edytowane przez Anabella43 Czas edycji: 2012-02-07 o 16:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
w sumie miałam wybrać jaśniejszy, ale panicznie bałam się, że wyjdzie rudy, no i teraz mam... bardzo ciemny chłodny odcień brązu... tak to można nazwać o ile brąz może być chłodny
![]() Dzięki za odp! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Co do dekoloryzacji rzadko jaki fryzjer sie tego podejmuje bo to bardzo inwazyjny zabieg i strasznie niszczy wlosy! I do tego jest bardzo kosztowny. Ja mialam taki sam zamair jak Ty, moj naturalny kolor wlosow to taki sredni blond cos wpadajacy w popiel nie mozna dokladnie okreslic w kazdym razie wybralam sie do fryzjera bo chcialam go jakos ozywic po czym on namowil mnie na jakis kolor ktory po 2 tyg sprał mi sie do okropnego marchewkowo-rudego czegos i zaczelo sie moje kombinowanie w domu ;] Kupa siana poszla na farby itp ale bylo jeszcze gorzej bo zadna farba nie chciala mi zakryc tej marchewy ;[ Teraz wlasnie jestem na etapie tych pasemek i bede chciala polozyc farbe sredni blond, z pewnoscia nie wyjdzie kolor taki jak moj naturalny chociaz bardzo bym chciala zebym juz nie musiala farbowac ;] Mimo wszystko jesli bedzie zblizony do naturalnego bede bardzo zadowolona...Takze ja moge powiedziec szczerze zaluje ze poszlam wtedy zafarbowac wlosy a co najgorsze ze dalam sie namowic na ten wstretny kolor ;/ Moglam chociaz uzyc szamponetki jak zachcialo mi sie zmiany
![]() a do czasu wizyty u fryzjera myj tymi szamponami przeciwlupiezowymi np. nizoralem chociaz odrobine da ;] Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Zostaw włosy na tydzień lub dwa, bo w przeciwnym razie je zniszczysz. Jaśniejsza farba nie pokryje ciemniejszej. Musiałabyś użyć dekoloryzatora lub rozjaśniacza, ale wtedy uzyskasz "marchewę", którą trzeba będzie pokryć kolejną farbą.
Chyba lepiej przecierpieć jakiś czas i myć włosy szamponem przeciwłupieżowym, nie sądzisz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
ja bym na Twoim miejscu pare dni poszorowała szamponem przeciwłupieżowym jeśli dalej efekt nie będzie zadowalający idź do fryzjera on Ci zrobi pasemka ja tak zawsze robie gdy z ciemnych schodze do blondu a wciągu 3 lat zdazalo mi się to 3 razy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Jak mi się działo podobnie, to myłam po prostu szamponem przeciwłupieżowym albo takim do blond włosów -Timotei Złociste Refleksy , po kilku dniach kolor był już o wiele lepszy. Nie ma sensu ich niszczyć znowu farbowaniem w tak krótkim odstępie czasu...następnym razem kupuj jaśniejsze odcienie i tyle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Oprócz szamponu przeciwłupieżowego istnieje też szare mydło
![]() Pasemka to nie jest dobry pomysł. Ewentualnie możesz zrobić sobie kąpiel rozjaśniającą, jaki kolor chcesz uzyskać?
![]() ![]() ![]() Edytowane przez GrassIsGreener Czas edycji: 2012-02-07 o 21:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Ja osobiscie farbowalam wlosy palett i jestem zadowolona, ale nie o tym mowa. Palett ma chyba to do siebie ze kolor na poczatku zawsze wychodzi ciemniejszy,a pozniej pluka sie i dochodzi do koloru z opakowania.
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Dzięki dziewczyny za rady. Tydzień pomyję szamponem przeciwłupieżowym, a potem muszę do iść do tego fryzjera, albo na pasemka, albo, żeby w ostateczności ściągnął mi ten kolor i nałożył nowy. Wiem, że to niestety niszczy włosy, ale nie mogę chodzić z tak ciemnymi włosami, zwłaszcza, że w niedzielę idę na chrzciny z moim chłopakiem. Daw Wam jaki będzie tego efekt. Pozdrawiam!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
ja kiedyś używałam chłodnego ciemnego blondu z palette i na poczatku wychodził bardzo ciemno, jak jasny brąz, ale po tygodniu się spiera, więc nie panikuj
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Miałyście rację, kolor rzeczywiście się trochę "sprał", mimo tego nie wytrzymałam i poszłam dzisiaj do fryzjera na dekoloryzację. Uzyskałam miodowy blond, jestem całkiem zadowolona, tylko mój portfel niestety ucierpiał.
Jeszcze raz dzięki za rady! Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:59.