Moje w³osy ci±gle maj± tak± sam± d³ugo¶æ! - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2012-08-19, 15:29   #1
marcia384
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 11

Moje w³osy ci±gle maj± tak± sam± d³ugo¶æ!

Witam.
Mam problem, mam 17 lat i moje w³osy s± ci±gle tej samej d³ugo¶ci. Tak strasznie siê ³ami±, przy ka¿dym czesaniu, czy nawet przy dotykaniu ich rêk±. Mam w³osy blond, krêcone. Niefarbowane, do ramion. Dbam o nie jak tylko mogê. Od 6 miesiêcy ³ykam skrzypowitê, u¿ywam maseczki 'intenstywna regenracja' z biowaxa, szampon i od¿ywka radical, od¿ywka do zniszczonych cece of sweden, nie prostujê ( tylko grzywkê) , nie suszê w³osów. Kupi³am ostatnio naftê z olejkiem rycynowym, ale mam wra¿enie ¿e tylko pogorszy³a sprawê. Serum na koñcówki tak¿e nic nie dawa³o. .Chcê zapu¶ciæ w³osy , nawet kilka cm. Jest to dla mnie bardzo wa¿ne. Proszê pomó¿cie.
marcia384 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-08-19, 17:19   #2
awis88
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 2
Dot.: Moje w³osy ci±gle maj± tak± sam± d³ugo¶æ!

Z tego co piszesz dbasz o w³osy prawid³owo, nie tylko oszczêdzasz je przed szkodliwymi czynnikami prostownicy czy suszarki, ale tak¿e intensywnie dzia³a¶ "od ¶rodka" Je¶li stosowana kuracja nie pomaga, trzeba zg³osiæ siê do lekarza by zbadaæ hormony. To czêsto tarczyca wp³ywa niekorzystnie na kondycjê nie tylko skóry, ale tak¿e i w³osów.
awis88 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-08-19, 20:38   #3
lejniseczka
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 21

Jestem w podobnej sytuacji. Moje w³osy maj± mniej wiêcej tak± sam± d³ugo¶æ (do ramion) od chyba 3 lat. Przymierza³am siê, ¿eby w koñcu opowiedzieæ swoj± historiê, bo zaczytujê siê w tym forum od jakich¶ dwóch tygodni i chyba mnie zainspirowa³a¶
Zaczê³o siê odk±d kupi³am sobie prostownicê i zaczê³am j± namiêtnie u¿ywaæ przez prawie rok. Oczywi¶cie u¿ywa³am jakich¶ tam kosmetyków chroni±cych i od¿ywiaj±cych, ale wtedy naiwnie wierzy³am, ¿e dro¿sze znaczy lepsze. U¿ywa³am chyba wszystkiego, pocz±wszy od jakich¶ tam Garnierów, Biosilków, przez Loreala i Kerastase. Jak ju¿ moje w³osy zaczê³y wygl±daæ niefajnie, rzuci³am prostownicê i przez jaki¶ czas próbowa³am je jako¶ ujarzmiæ. Niestety z marnym skutkiem. Kupi³am sobie lokówko-suszarkê i ni± prostowa³am w³osy. Na pocz±tku my³am i suszy³am w ten sposób co dwa dni, pó¼niej ju¿ codziennie. Ci±gle wydawa³am forsê na te wszystkie maski i od¿ywki fryzjerskie uparcie wierz±c, ¿e skoro fryzjerskie to na pewno pomog±. Nie pomaga³y. W³osy zaczê³y siê przet³uszczaæ i lecieæ. Podcina³am co jaki¶ czas po 2 cm i w³a¶ciwie ci±gle mia³am w³osy tej samej d³ugo¶ci i to jeszcze takie siankowate. Wpad³am gdzie¶ w aptece na ampu³ki Radical i by³am wniebowziêta - pojawi³o siê mnóstwo babyhair, zamarzy³am o zapuszczeniu w³osów. Babyhair chyba wypada³y razem z reszt± w³osów, bo nie zauwa¿y³am ani porostu ani zagêszczenia w³osów. Gdzie¶ tam jeszcze po drodze zbada³am sobie hormony - okaza³o siê, ¿e mam hiperprolaktynemiê, biorê bromergon od prawie 2 lat, bo ka¿de odstawienie koñczy siê mega skokiem tego hormonu. Bezpieczniej braæ go non stop w tej samej dawce i tak te¿ robiê. Zapomnia³am dodaæ, ¿e ca³y mój problem zacz±³ siê tak¿e mniej wiêcej wtedy, gdy ostawi³am tabletki anty (wtedy te¿ by³am w trakcie u¿ywania prostownicy, wiêc tak naprawdê ciê¿ko by³o mi okre¶liæ czego skutkiem by³o takie drastyczne pogorszenie stanu w³osów - mo¿e i tego i tego..). Oczywi¶cie próbowa³am te¿ ca³ej masy suplementów (Merz Special, Vitapil itd.) - ci±gle nowe babyhair, nic wiêcej, a w³osy dalej w miejscu.
Dok³adnie od 1 maja tego roku postanowi³am przestaæ u¿ywaæ lokówko-suszarki i tym samym prostowania w³osów. Z natury mam krêcio³ki, pokaza³am siê raz i w pracy i wszyscy zwariowali, us³ysza³am mnóstwo komplementów i pomy¶la³am, ¿e mimo, ¿e tak nienawidzê swoich ¶widerków, dla dobra w³osów i ich regeneracji po¶wiêce siê w ch³odniejsze poranki podsusza³am suszark± z dyfuzorem, w ciep³e lecia³am do pracy z mokr± g³ow±. W³osy trochê podros³y ale nieznacznie, i tak musia³am obci±æ bo by³y potwornie zniszczone, my¶la³am, ¿e to pomo¿e. Pod koniec czerwca trafi³am na forum zakrêconych, które czyta³am z zapartym tchem i opad³± szczen± ka¿dego wieczora Odda³am wszystkie dotychczasowe kosmetyki (oprócz wcierek) i powymienia³am je na te zgodne z Cg. Olejujê je ju¿ trochê d³u¿ej, chocia¿ kiedy¶ tylko oliw± z oliwek, rycyn± i Alterr±). Przesta³am je suszyæ nawet dyfuzorem. Jest jako tako, chocia¿ puch i susz mam straszny. Co jest te¿ dziwne - w ró¿nych miejscach na g³owie mam jakby ró¿ne w³osy.. grzywkê, nad szyj± i przy uszach s± jako takie - robi± siê spiralki, b³yszcz±ce, nie pusz± siê jako¶ mocno, natomiast czubek i ty³ g³owy jest zupe³nie inny: okropne siano, w³osy bardzo ró¿nej d³ugo¶ci (tak jakby siê tam ³ama³y ci±gle?) i w³a¶nie w tych dwóch miejscach jakby nie ros³y w ogóle, stoj± w miejscu. Nie mam pojêcia dlaczego. Mo¿e kiedy¶ odwa¿ê siê pokazaæ te moje kud³y na zdjêciach, na razie nie mam odwagi, bo ogl±daj±c wasze w³osowe historie nie widzia³am, ¿eby która¶ z Was zaczyna³a od takiej masakry jak± mam ja :P
W ka¿dym razie moja pielêgnacja od 2 miesiêcy wygl±da tak:
myjê w³osy codziennie Facelle, BD balsamem fur mama, szamponem Bambino lub Fitomedem dla suchych od czasu do czasu
d/s Isana babassu lub Garnier AiK lub Seboradin z ¿eñszeniem lub maska NaturVital z aloesem (dzi¶ kupi³am Gloriê i zrobi³am zamówienie w ZSK, bêdê wzbogacaæ na ro¿ne sposoby)
b/s na koñce Garnier AiK lub/i krem zielony z Biedronki lub/i ¿el lniany (czasem te¿ Nivea FC ale rzadko)

olejujê codziennie na noc w ciep³ej k±pieli (bez moczenia w³osów oczywi¶cie) olejem z pestek winogron, Alterr± Granat i Awokado, BD fur mama, czasem oliw± z oliwek <- te wszystkie na w³osy, natomiast na skalp dajê olejek Khadi stymuluj±cy porost w³osów (wydaje mi siê, ¿e fajniej na mnie dzia³a ni¿ ampu³ki Radical, bo trochê nawil¿a skalp, choæ nigdy nie mia³am problemów z samym skalpem)

Wiem, ¿e musi min±æ sporo czasu, ¿eby w³osy pozytywnie odpowiedzia³y na tak± zmianê w pielêgnacji. Wydaje siê, ¿e jest lepiej, choæ sza³u nie ma. Dalej wysuszone, spuszone, wypadaj±ce, z mnóstwem babyhair, które mi rujnuj± ca³y ³ad na g³owie Mam te¿ taki problem, ¿e moje w³osy nie siêgaj± nawet ramion przy skrêcie i s± tak ró¿nej d³ugo¶ci (po³amañce czy takie ró¿ne poziomy odrastania? nie wiem), ¿e ciê¿ko mi je ujarzmiæ. Czasem uda mi siê pospinaæ spinkami '¿abkami' (je¶li siê nie mylê u¿ywa takich AjriszMarta) ale i tak nie wygl±da to fajnie, bo pusz i susz wygrywaj± z lokami (przynajmniej z ty³u, tam gdzie pisa³am, ¿e mam takie dziwne w³osy).

Mo¿e kto¶ jeszcze spotka³ siê z takim dziwnym w³osowym zjawiskiem jak ja i kole¿anka, która za³o¿y³a temat? Faktem jest, ¿e przyczyny s± pewnie ró¿ne, chocia¿by na d³ugo¶æ tej przygody z nierosn±cymi w³osami czy wiek (ja mam 28lat wiêc i problemy hormonalne pewnie ciut inne), ale cel ten sam..
lejniseczka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-08-19, 23:51   #4
marcia384
Przyczajenie

Cieszê siê, ¿e Ciê zainspirowa³am no z tego co mówisz to w³osy mamy chyba baaardzo podobne i widzê ¿e tak samo o nie dbasz. Ja mia³am zainwestowaæ w ampu³ki radical, ale jako¶ siê nie mogê zebraæ. Chcê mieæ d³ugie w³osy, ludzie help
marcia384 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-08-23, 19:06   #5
Miskaa78
Kazar Lady

Wiadomo¶ci: 22 900

dziewczyny zapraszam do pielegnacyjnego, tam uzyskacie pomoc i wsparcie

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczaj±c± g³upot±..

Miskaa78 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-08-23, 19:23   #6
lejniseczka
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 21

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Poka¿ wiadomo¶æ
dziewczyny zapraszam do pielegnacyjnego, tam uzyskacie pomoc i wsparcie
A mo¿na tam przekleiæ t± moj± w³osow± historiê? Bo nie potrafiê tego bardziej stre¶ciæ czy taka ¶ciana tekstu podzia³a jak odstraszacz?
lejniseczka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-08-24, 12:15   #7
Miskaa78
Kazar Lady

Wiadomo¶ci: 22 900

Cytat:
Napisane przez lejniseczka Poka¿ wiadomo¶æ
A mo¿na tam przekleiæ t± moj± w³osow± historiê? Bo nie potrafiê tego bardziej stre¶ciæ czy taka ¶ciana tekstu podzia³a jak odstraszacz?
porób wiêcej akapitów i przeklejaj

Matko Prze³o¿ona czyñ sw± powinno¶æ

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczaj±c± g³upot±..

Miskaa78 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2012-08-26, 16:21   #8
pilotka86
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 998

Cytat:
Napisane przez marcia384 Poka¿ wiadomo¶æ
Witam.
Mam problem, mam 17 lat i moje w³osy s± ci±gle tej samej d³ugo¶ci. Tak strasznie siê ³ami±, przy ka¿dym czesaniu, czy nawet przy dotykaniu ich rêk±. Mam w³osy blond, krêcone. Niefarbowane, do ramion. Dbam o nie jak tylko mogê. Od 6 miesiêcy ³ykam skrzypowitê, u¿ywam maseczki 'intenstywna regenracja' z biowaxa, szampon i od¿ywka radical, od¿ywka do zniszczonych cece of sweden, nie prostujê ( tylko grzywkê) , nie suszê w³osów. Kupi³am ostatnio naftê z olejkiem rycynowym, ale mam wra¿enie ¿e tylko pogorszy³a sprawê. Serum na koñcówki tak¿e nic nie dawa³o. .Chcê zapu¶ciæ w³osy , nawet kilka cm. Jest to dla mnie bardzo wa¿ne. Proszê pomó¿cie.

Niedobór cynku
powoduje zahamowanie wzrostu w³osów! Zbadaj krew, mo¿e to Twój problem.
pilotka86 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-08-28, 12:28   #9
Altarfka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 118

Mnie te¿ w³osy prawie w ogóle nie rosn±, a badania mam ok.
Taki urok po prostu.
Altarfka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-08-31, 00:20   #10
201803111829
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 13 966
GG do 201803111829

Z tym cynkiem to chyba prawda, bo mi ros³y jakie¶ 0,5 MAX. 1 cm na miesi±c, od miesi±cac biorê zincas forte i uros³y mi 2,5 cm ;D
201803111829 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-09-02, 14:55   #11
avasss
Przyczajenie

Niektórym w³osy na prawdê wolno rosn± i na to siê nic nie poradzi... Ale o koñcówki zawsze trzeba dbaæ bo gdy siê krusz± to w³osy bêd± ci±gle tej samej d³ugo¶ci. Dlatego potrzeba tu czasu i regeneracji w³osów a zw³aszcza koñców (trzeba pamiêtaæ, ¿e gdy ju¿ s± zniszczone to szybko do fryzjera podci±æ bo pêkaj± dalej, a zniszczonych koñcówek nie da siê "skleiæ" od¿ywkami tak jak to w reklamie pokazuj±)
avasss jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-03, 08:35   #12
Altarfka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 118

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Poka¿ wiadomo¶æ
Z tym cynkiem to chyba prawda, bo mi ros³y jakie¶ 0,5 MAX. 1 cm na miesi±c, od miesi±cac biorê zincas forte i uros³y mi 2,5 cm ;D
Jak to mówi± co nas nie zabije, to nas wzmocni. Z cynkiem jeszcze nie eksperymentowa³am, ale w sumie nie mam nic do stracenia. Jeszcze dzisiaj zajrzê do apteki.
Altarfka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-09-06, 15:32   #13
wiolcis69
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 199

herbatka z pokrzyw bardzo poprawia kondycjê w³osów tylko trzeba j± piæ regularnie, a nie jest zbyt dobra:P ale na prawdê warto
wiolcis69 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-09-16, 10:13   #14
grudniowa
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 732

Herbatka z pokrzyw niekoniecznie musi byc wylacznie z pokrzyw. Moja ciocia latem zbiera pokrzywe, skrzyp, kwiat lipy, nagietka, zdaje sie, ze tez liscie czarnej porzeczki i robi herbatke z tych wszystkich ziol razem. Ma zdecydowanie przyjemny smak. No i tak naprawde mozesz wybrac, co chcesz miec w takiej herbatce, jakie ziola do niej dodac.
grudniowa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:24.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.