|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Zwiedzanie Paryża ... Batobusem :)
Witam,
pod koniec lutego (23-28) wybieram się z moim chłopakiem do Paryża. Myślałam o zwiedzaniu miasta Batobusem, który w sezonie zimowym kursuje od 10.30 do 16.30. Jego trasę można zobaczyć tutaj: paryz.miasta.org/s,12,Batobusy.html Chciałabym dopytać osoby, które były w Paryżu na ile dni rozbić sobie taką trasę ponieważ jest możliwość kupna biletów, 1,2 lub 5 dniowych Z góry dziękuję za odpowiedzi/sugestie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zwiedzanie Paryża ... Batobusem :)
ja zwiedzałam to wszystko w 3 dni i uważam, że trochę za mało czasu mieliśmy :P ja bym polecała 5 dni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Osobiście jak byłam w Paryżu to nie korzystałam z Batobusu, ale to na pewno jest dobry pomysł - można podziwiać architekturę z innej perspektywy
![]() Ja bym proponowała jeden dzień popływać tym Batobusem i wtedy wsiąść przy Jardin des Plantes i dopłynąć do Notre-Dame (zwiedzić kościół, można wejść na wieżę ale bywają spore kolejki), potem popłynąć do wieży Eiffla (wieczorem ładnie oświetlona jest). Co do pozostałych atrakcji z mapki: na Luwr potrzeba min pół dnia, ale warto, podobnie Musee D'Orsay jeśli interesuje Cię impresjonizm. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Zgadzam się z poprzedniczką, po Paryżu najlepiej jest podróżować metrem, linie są bardzo dogodnie ułożone.
Byłam tam już pare lat temu ale dosyć długo i z tego co pamiętam metrem dostawałam się wszędzie. Szybko, tanio i wygodnie. Wykup sobie bilet na kilka dni na wszystkie komunikacje, pewnie coś blisko 25euro. Automaty są na każdej stacji metra. Taki bus to fajna sprawa i zwykle sama wykupuje taką atrakcje na jeden dzień ale tylko po to żeby popatrzeć na miasto z innej perspektywy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:23.