|
|
#1 |
|
Raróg
|
Czy te wielkie komary gryzą?
Nie śmiejcie się, ale mi właśnie jeden wpadł do pokoju i się skutecznie schował
Nie wiem, czy to to gryzie, czy nie, ale spanikowałam, chyba nie zasnę! Help!!
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Dot.: Czy te wielkie komary gryzą?
Cytat:
W każdym razie nie słyszałam nigdy zeby kogoś ugryzł taki komar.Poczekaj chwile, zapal punktowe źródło światła, np jakąś lampke, może wyleci do tego światła, a wtedy go zatłucz
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Z tego co wiem to one nie gryzą na szczęście ale są strasznie obrzydliwe...Ja się ich strasznie brzydzę bo one tak latają bezwładnie i lubią się obijać
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
Ale jeszcze bardziej brzydzę się ciem, mam dosłownie fobię, jak wleci do mnie ćma to wolałabym już spać chyba na podłodze w innym pokoju... Kiedyś wieczorem (pare lat temu) czytałam książkę przy włączonej lampce i otwartym oknie i wplątała mi się we włosy... Fuj!!!
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raróg
|
Rany, dzięki! Zaraz lepiej, że mi przynajmniej czegoś nie odgryzie!
Skubany nie wylatuje, nie wiem, gdzie siedzi Czekam sobie na niego z dreszczem obrzydzenia, bleee! Paskudny jest, jak latający pająk...Bellissa, gdybyś widziała, jaką kiedyś ćmę upolowałam, to byś nie zasnęła Była wielka, jak pół dłoni!
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
łapię je pod jakiś kubek i wynosze na dwór.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Konto usunięte
|
mnie też strasznie obrzydzają chociaż nie gryzą to i tak są paskudne
może zatłucz go albo zatruj srodkiem na owady ja czasami wciągam robali odkurzaczem :P
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8 |
|
Wtajemniczenie
|
Te wielkie to nie komary.
Jeśli dobrze się rozumiemy: pałąkowate, na długich chudych nóżkach, wąskie skrzydełka. One nie gryzą, ale szwędają się silnie. Gdybym położyla się i zgasiła światło to ze strachu zasnęłabym pewnie koło 4 rano i dlatego przedtem zapolowałabym na drania...
|
|
#9 |
|
Raróg
|
Moja mama na widok ćmy mówiła: "Ciota! Złap ją, bo cię ociotuje!", hehe, nie mogłam z tego tekstu
![]() Mam tylko kapcia po ręką, niestety Z odkurzaczem nie wyjadę, bo TŻ dostanie zawału Oby mi to coś nie zlądowało na twarzy, jak się położę!
|
|
|
|
|
#10 |
|
Wtajemniczenie
|
O rany, na twarzy.
Pocieszające jest to, że jest za duży aby wlazł do ucha. ![]() A może zagoń TŻ na polowanie?
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
ja właśnie zatłukłam jednego komara a na drugiego wciąż poluje,już mnie wszystko swędzi
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Raróg
|
Haha, dopadłam drania!!!
Uff, bo aż mnie brzuch rozbolał ![]() TŻ mi szkoda było budzić, ciężki dzień ma za sobą i rano do pracy, ale przynajmniej go to paskudztwo przy śniadaniu nie zaskoczy
|
|
|
|
|
#14 |
|
Wtajemniczenie
|
No to można spać spokojnie.
Grtulations.
|
|
#15 |
|
Raróg
|
Dzięki
Jeszcze tylko zostaje wywalczyć odrobinę miejsca w wyrku i można spać ![]() Dobrej nocki bez komarów!!!
|
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
A ja słyszałam, że te duże to samce komarów. I one na pewno nie gryzą Ale obrzydliwie wyglądają. A gryzą tylko te małe, czyli samice
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Środki na komary
Też miałam kiedyś przeżycia z tymi wielkimi komarami. Fuj!
A swoją drogą... Mam jakieś dziwne przeczucie, że w tym roku bedzie duzo komarow... Bardzo bym chciala sie mylic, ale juz miałam z nimi stycznosc w tym roku i stad moj niepokoj. Ale to bylo w lesie, a tam zawsze tego najwiecej. Znacie jakieś dobre środki na komary, w ktore warto sie zaopatrzyc przed wakacyjnymi wyjazdami? Ja od razu mowie ze nie polecam takiego żółtego z czerwonym napisem, nazwa jakoś na "A" o ile sie nie myle. Matko, jak to smierdziało! Laura, mam nadzieje ze sie nie pogniewasz ze podpinam sie z tym pytaniem pod twoj wątek
|
|
#18 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Dot.: Środki na komary
Cytat:
, natomiast zdecydowanie odardzam specyfik o nazwie Bzyk - w desperacji kupilismy nad morzem (inwazja komarów) komary moze i odstraszał, a jakze, z tym tylko, ze ludzi tez Smierdział paskudnie, szczególnie zaraz po "prysnieciu", dostawałam od niego ataków kaszlu...Komary nie lubią też ponoć olejku waniliowego, należy się tym smarować (za czym nie przepadam, bo to raczej tłuste :/ - ale skuteczne) oraz cebuli - nią raczej sie smarować nie każą, ale np na grillu talerz z pomidorkiem i cebulką może troche pomóc
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zadomowienie
|
Ja co noc mam ich kilka w pokoju
. Probuje sie ubic, ale nie zawsze mi sie udaje. Troche mi ich szkoda, sa takie delikatne.. ![]() A tak w ogole one to pol biedy, ale jak wpadnie cma lub trzmiel to moge sie wykonczyc.. brrr. Muchy tez sa niedobre, bo halasuja
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Muchy wyłapują moje kochane kotki tłukę osy, szerszenie (chociaż przy szerszeniach toi nie za bardzo wiadomo kto kogo goni - ja jego czy on mnie albo kogoś włam na pomoc, a sama pilnuje kotów, bo w koncu nie wiedzą, że szerszeń moze je zabić)
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
to nie zadna samica komara, tylko komarnica, zywi sie warzywami
nie gryzie, mi sie wydaja sympatyczne i przyjacielskie ![]() Samiec i samica komara sa na pierwszy rzut oka identyczne, samiec ma dodatkowo takie piorkowe czulki. |
|
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
Na robale najlepszy jest kotek
![]() PZDR Natalia
|
|
#24 |
|
Wtajemniczenie
|
Heliotiska ma rację, to komarnica.
Natomiast trzmiele bardzo lubię. Łapię je i wypuszczam na wolność. Komarnicy w ręce już bym nie schwytała.
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
Nie gryzą
nie przepadam za nimi ale nie zabijam nigdy. Otwieram szeroko okno z nadzieją ze same se pójdą precz
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny znacie się na tych robalkach
Ja ich nieznoszę...i wpadam w histerie jak jakiś trzmiel za mną lata lub osa. Otoczenie najpierw miało niezły ubaw ze mnie, a teraz chyba się przyzwyczaili. Nawet zamontowałam sobie gazę na lufciku jako moskitierę, żeby mi nic nie wlatywało, bo mam pecha do poranny zbłąkanych os (tak o godzinie 5-6), wielkich ciem i oczywiście paskudnych komarów małych i dużych U mnie to już obsesja
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#28 |
|
Zadomowienie
|
Mnie też wczoraj wleciał jeden wielki bo siedziałam przy komputerze przy otwartym oknie i też się schował skórkowany, ale go dopadłam i załatwiłam gazetą, przy okazji zabiłam też wielkiego pająka za łóżkiem! Dzisiaj rano wstaję idę do drugiego pokoju... a tam po ziemi powłóczy długimi nogami taki sam komar! Ja już nie mogę...
Na klatce schodowej siedzi takich pełno blee
|
|
|
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie wszystko gryzie: komary, pająki (jak mnie kiedyś użarł, spuchło mi na fioletowo pół łydki), nawet mrówki mnie pogryzły jak sie opalałam na łące, na kocyku. Żadne off-y i inne psikadła nie działają, jestem zbyt smacznym kąskiem dla robali :/// Co lato jestem pogryziona, podrapana i pobąblowana....
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rok temu w wakacje dwa razy pogryzly mnie czerwone mrowki. Zadziwiajace ze za kazdym razem byly to dwa ugryzienia obok siebie. One jakos tak "podwojnie" atakuja? ![]() No niewazne... W kazdym razie czerwone plamy po tych ugryzieniach mialam jeszcze przez wiele miesiecy, a malenkie blizny nawet teraz są zauwazalne jak sie przyjrze. Co za cholerstwo
Edytowane przez Ines1985 Czas edycji: 2005-06-15 o 13:02 Powód: literówka bo pajączek chodziŁ anie nadal chodzi |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:04.

Nie wiem, czy to to gryzie, czy nie, ale spanikowałam, chyba nie zasnę! Help!!

W każdym razie nie słyszałam nigdy zeby kogoś ugryzł taki komar.

Skubany nie wylatuje, nie wiem, gdzie siedzi
Pocieszające jest to, że jest za duży aby wlazł do ucha.