|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Związek na odległość:(
Czy któraś z was wyemigrowała zostawiając swojego mężczyznę w Polsce? Jak sobie radzicie? Brakuje mi na forum jakiejś grupy wsparcia w ciężkich napadach tęsknoty.
Ja jestem w Anglii od dwóch miesięcy, a mój narzeczony został w Polsce. Dołączy do mnie dopiero we wrześniu. Czy wy też zmagacie się z problemami związku na odległość? Proszę was napiszcie jakie są wasze doświadczenia. Ja np jestem już po pierwszej ciężkiej kłótni na skype ![]() ![]() Piszcie proszę!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Związek na odległość:(
Na naszym forum istnieje grupa wsparcia, dla dziewczyn które są w związku na odległość. Poszukaj
![]()
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Moja mama z tata byli rozlaczeni po 0 msc malzenstwa. Tata pracowal w Niemczech przez dobre 10 lat. Potem wyjechal do Szwecji i dolaczylismy do niego. Bylo mamie ciezko,wiele razy. Klotnie przez telefon etc, tak jak wlasnie mowisz... Jezeli sobie ufacie i sie kochacie to mysle ze nie powinno byc problemu ze sie rozpadnie zwiazek
![]()
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wiem, że łatwo się mówi, ja będę w takiej sytuacji od połowy września do stycznia i już płaczę na samą myśl ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Ja sie nie nadaje na taki zwiazek. jak poznalam mojego juz teraz meza, rzstalismy sie na miesiac, i pozniej do niego wyjechalam, jak by ta rozlaka potrwala ze 3 m-ce to juz by nie mial po kogo jechac i on ma takie samo zdanie.
Dziwi nas ze malzenstwa umieja tak na odleglosc zyc, kloca sie, rozchodza,, schodza, ale sie mecza. Dla mnie i mojego meza taki zwizek nie wchodzi w rachube. jak jedno wyjezdza pierwsze to robi drge dla drugiego, po gora miesiacu , gdy jest mieszkanie wynajete , drugie do pierwszego dolancza. Zuzanka jak umiesz tak zyc, to dasz rade do wrzesnia, ale jesli to nie twoja bajka, to moze warto z mazeczonym porozmawiac i moze uda sie zeby dolaczyl wczesniej do ciebie? Sama musisz wiedziec czy taki zwiazek to cos dla ciebie. Ja wiem, ze na wiecej jak 1 m-c gora 2 m-ce to nawet bym nie myslala o takim zwiazku, albo wyjezdzamy oboje, albo zadne i ciesze sie ze maz moj ma takie samo zdanie, ze tez nienadaje sie na zwiazek na odleglosc. mamy problem z glowy. Zycze ci wytrwalosci. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas jest taka sytuacja, bo TŻ w Polsce będzie kończył studia a ja wyjeżdżam wcześniej, żeby opiekować się siostrzeńcem rocznym, który musiałby w przeciwnym razie iść do żłobka. Serce mi się kraje jak pomyślę, że taki maluszek miałby tam iść (a jest b.absorbującym dzieckiem) i wiem, że jak będę trzymać go w ramionach, to dam radę pokonać tęsknotę, która przecież nie będzie trwać wiecznosć ![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Dziękuję wam za odpowiedzi. Niestety mój narzeczony nie może przyjechać wcześniej, ma zobowiązania w pracy, których nie może tak porzucić.
Przyznam się, że po tej pierwszej kłótni wszystko się zmieniło i coraz lepiej radzimy sobie z rozłąką, myślę że oboje byliśmy lekko sfrustrowani na początku. Przynajmniej mamy skype ![]() Z drugiej strony kto wie, może uda mi się wyskoczyć na tydzień do Polski jeszcze przed wrześniem. Słyszałam, że najgorsza jest tęsknota, jak już raz się pojechało do Polski, a potem trzeba było wracać. Całe szczęście można teraz kupować i wysyłać tyle fajnych rzeczy on line. Na walentynki sprezentowałam narzeczonemu czekoladowe Porshe Carrera ![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Zuzanka89 Czas edycji: 2012-02-16 o 11:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Przyczytaj moj post jeszcze raz, zwlaszcza pierwszew zdanie to podsumowanie mojego calego postu. Mnie nieobchodzi dlaczego u ciebie bedzie taki zwiazek lub juz jest. ja napisalam autorce ze ja sie nie nadaje na taki zwiezek i napisalam dlaczego. Mam o tyle dobrze ze moj maz sadzi tak samo jak ja. Mamy takie a nie inne doswiadczenia zyciowe i nikt mnie nie przekona, ze zwiazek na odleglosc jest super, albo chodz ok. To nie dla mnie i nigdy nie bylo, ja sie na cos takiego decydowac nie bede. Zuzanka skoro sie zdecydowaliscie na taki zwiezek to trzeba go tak pielegnowac zeby przetrwal ta probe czasu, z ostatniego posta widze, ze poki co wam sie udaje i zycze zeby sie udalo do konca wytrwac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wierze i wiem,ze mozna wszystko przetrwac o ile jest prawdziwa miłosc ![]() Ja z narzeczonym zylismy 2,5 roku na odleglosc...teraz juz bym sie na to niezdecydowala, bo mamy rodzine,ale jestem z siebie dumna,ze zostalam w kraju i skonczylam studia a nie wyjechalam za Nim ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
I dobrze ze ci lepiej idzie ;o) Znaczy dasz rade, czego ci zycze |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
W moim związku trafiły się trzy okresy rozłąki, po zsumowaniu trwały ponad 2 lata (erazums, staż absolwencki, praca) mimo to daliśmy radę.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
ja jestem przykładem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Owszem zgodze sie ze niektorym sie nie udaje, ale moze wina byla nie w Was a w otoczeniu, bo jednak jak ktos zjezdza po tak dlugim czasie to wszystko jest inne...nie potrafil sie odnalezc ![]() A czesto sie widywaliscie jak byla ta 3 letnia rozłaka?
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moim zdaniem odległość to jeden z powodów rozpadu związku, ale w takich relacjach zazwyczaj są jeszcze jakieś inne problemy, dlatego nie zwalałabym całej winy na dzielacy ludzi dystans. Pamiętam jak planowaliśmy każde święta, dłuższe weekendy, a później jeździliśmy jedno do drugiego. Godziny przegadane na skypie, przesyłanie zdjęć, oczekiwanie na kolejne spotkanie i ani jednej poważnej kłótni. Postrzegam ten czas jako wartościowy dla związku, który wzmocnił nasze uczucia. Przekonaliśmy się, że naprawde chcemy z sobą być i umiemy pokonać przeszkodę jaką stanowiła odległość. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ,, Wazne ze serca sa blisko a nie ciała,, ![]()
Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007 ![]() Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010 ![]() Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2012-02-17 o 16:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Hej!!
Z mojego doświadczenia wiem, że związki na odległość nie mają sensu. Ja też dojeżdzałam do mojego narzeczonego po 5 miesiącach. Konczyłam studia podyplomowe. Wszystko było ok gdy rozmawialiśmy przez telefon i Skypa. Ale jak przyjechałam to moj TŻ miał juz kogoś innego i po miesiącu sie rozstaliśmy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Różnie bywa. Czasem wydaje nam się, że nasze uczucie przetrwa wszystko, a jest inaczej. Do póki nie spróbujemy nie możemy tak naprawdę stwierdzić, czy taki związek jest możliwy czy nie. Jedni dają radę inni nie. Mi się wydaję, że trzeba się naprawdę bezwarunkowo kochać i być dla siebie, nawet na odległość. To też duża próba charakteru, są tacy których to po prostu przerasta. Ja póki co jestem optymistką i robię wszystko, żeby ta odległość nie miała znaczenia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
I to najwzaniejsze Zuzanka. Jesli i TZ mysli jak ty to pewnie dacie rade.
Ja jak pisalam wczesniej, mam takie a nie inne doswiadczenia, wiem co odczuwalam i zwiazek na odleglosc nie jest dla mnie. Pewnie teraz gdy mam rodzine, jest dziecko i maz musialby wyjechac z granice i ta rozlaka twala by i 3 m-ce a nie tylko miesiac, a moze i widzielibysmy sie tydzien i znow musial by wyjechac na 3 m-ce zanim moglibysmy do niego dolaczyc, to moze bylo by inaczej, niz wtedy gdy sie bylo para tzw dochodzaca, czyli spotakalismy sie, a nie mieszkalismy ze soba i nic innego nas nie laczylo. Jestem tez o 10 lat starsza , mam inne oczekiwania niz kiedys, jestem dojrzalsza. Wkoncu coraz blizej mi do 40-tki i widze po sobie, ze inaczej podchodze do problemow, nawet tych samych. Inaczej je widze , nie irytuje mnie to co kiedys. wiec pewnie bylo by inaczej. Mimo to mam nadzieje, ze nie bede musiala sie przekonywac na ile w tej materii sie zmienilam. Tobie zycze zeby sie udalo. Pol roku to nie duzo, chodz moze bardzo sie dluzyc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
dziewczynki jedni dają radę na odległość a drudzy nie to zależy od człowieka, od charakteru
![]() ![]() ![]()
![]() |
#23 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mysle juz troszke ,,inaczej,, ![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
Witajcie kochane
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakies konkretne plany? Powodzenia ![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
Zuzanka89 dziękuję za miłe słowa, Tobie również życzę wytrwałości i jak najszybszego spotkania i zamieszkania z TŻ
![]() blonde_hair Planujemy jak najszybciej się da zamieszkać razem. Mąż poszukuje odpowiedniego mieszkania dla nas a wtedy ja z synkiem do niego dołączymy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Ja mam nadzieję, że zamieszkamy razem już we wrześniu, ale wszystko zależy od mieszkania i pracy.
Na pewno mam dużo łatwiej niż aniusia82, bo nie mam dziecka, więc wymagania mieszkaniowe też są inne. Ale dla chcącego nic trudnego, wszystkim nam się uda, a w razie wątpliwości zawsze mamy siebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
No i się pokłóciliśmy. O jakąś pierdołę, zupełnie bez znaczenia. Bez sensu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Podbijam ten mój nieszczęsny wątek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:34.