kontuzja kolana? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-06-13, 22:16   #1
agata1335
Raczkowanie

kontuzja kolana?

Nie bardzo wiedziałam gdzie zamieścić ten wątek.

Miesiąc temu na wf miałam gimnastykę. Po lekcji bolało mnie kolano i boli mnie do tej pory. Nie mogę do końca wyprostować nogi, przenieść ciężaru ciała itd. Jednak nie boli mnie zawsze, wieczorem boli mnie bez ruszania, po całym dniu chodzenia.

Tylko właśnie nie wiem, czy iść z tym do lekarza?
Bo u mnie w domu już padła teoria, że wymyślam, więc muszę radzić sobie sama i już nie wiem czy iść. To może być coś poważniejszego?
agata1335 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-13, 23:33   #2
QueenBlair
Wtajemniczenie

Dot.: kontuzja kolana?

Cytat:
Napisane przez agata1335 Pokaż wiadomość
Nie bardzo wiedziałam gdzie zamieścić ten wątek.

Miesiąc temu na wf miałam gimnastykę. Po lekcji bolało mnie kolano i boli mnie do tej pory. Nie mogę do końca wyprostować nogi, przenieść ciężaru ciała itd. Jednak nie boli mnie zawsze, wieczorem boli mnie bez ruszania, po całym dniu chodzenia.

Tylko właśnie nie wiem, czy iść z tym do lekarza?
Bo u mnie w domu już padła teoria, że wymyślam, więc muszę radzić sobie sama i już nie wiem czy iść. To może być coś poważniejszego?
Iść do lekarza!
Skoro dalej z kolanem są problemy to może to być kontuzja.
Stary 2011-06-14, 17:50   #3
CrazyOlcia
Rozeznanie

Koniecznie idź do lekarza.. wiem co mówie.. mam "latające" rzepki.. i wiem, jak to bardzo boli..
i co się może potem dziać..

Marsz.. do lekarza!!
Wyprawa życia -> już niedługo
Generalnie zmiany Duuuuuuuuużo zmian!

Żyjeeeeee...Kolooooorami.. !!!
CrazyOlcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-16, 22:31   #4
agata1335
Raczkowanie

Byłam po skierowanie do ortopedy i dostałam jakiś keto żel pomimo tego, że już czymś takim smarowałam ; D I dopiero za 5 dni dostanę skierowanie. Nie lubię lekarzy ; D
Stary 2011-06-17, 16:32   #5
CrazyOlcia
Rozeznanie

Ja do ortopedy..to mam skierowanie.. a mimo to.. muszę czekać.. do 27 czerwca.. mmm..
Powodzenia życzę ;D

P.S. O ile Cię stać wydać.. jakieś.. około 50zł.. to.. zrób sobie.. usg kolana..
Wyprawa życia -> już niedługo
Generalnie zmiany Duuuuuuuuużo zmian!

Żyjeeeeee...Kolooooorami.. !!!
CrazyOlcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-17, 17:07   #6
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
Byłam po skierowanie do ortopedy i dostałam jakiś keto żel pomimo tego, że już czymś takim smarowałam ; D I dopiero za 5 dni dostanę skierowanie. Nie lubię lekarzy ; D
tym ketożelem to sami mogą się wysmarować taka prawda
próbuj dostać się do fizjoterapeuty
Stary 2011-06-18, 09:32   #7
agata1335
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez CrazyOlcia Pokaż wiadomość
Ja do ortopedy..to mam skierowanie.. a mimo to.. muszę czekać.. do 27 czerwca.. mmm..
Powodzenia życzę ;D

P.S. O ile Cię stać wydać.. jakieś.. około 50zł.. to.. zrób sobie.. usg kolana..
Ja na szczęście mam ortopedę praktycznie od razu, więc on już mi powie co i jak ; )
Stary 2011-09-04, 11:19   #8
agata1335
Raczkowanie

Cześć.
Tak więc dostałam się do ortopedy, kazał zrobić usg. Oczywiście dał mi leki za 100 zł (glukozaminę w tabletkach i coś do smarowania). Zrobiłam to usg. Praktycznie nic nie wyszło, tylko jakaś 0,45 cm torbielka. Tak poza tym to podobno wszystko ok. Z wynikami idę dopiero 15.09. Ale to kolano boli cały czas! To już ponad 3 miesiące! Boli mnie też w okolicach rzepki. Lekarz, który robił usg powiedział, że tylko ta torbielka jest. Dlaczego to może tak boleć i nic nie wyszło?
Stary 2011-09-06, 08:49   #9
MyNameIs
Raczkowanie

Jak nic nie wyszło, jak masz małą torbiel? To już jest to 'coś'. To nie jest normalne, że ma się torbielek w kolanie On może pękać, zawartość może 'zalewać' staw i kolano może boleć.
Ja też mam problem z kolanem, od miesiąca. Byłam u lekarza rodzinnego, najpierw zażywałam Diclac 50 i smarowałam kolano Arthrotop'em, teraz tylko kazał mi stosować tą maść. Twierdzi, że mam za mało mazi stawowej i że to samo przejedzie. Sęk w tym, że nie przechodzi.
MyNameIs jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-06, 19:25   #10
agata1335
Raczkowanie

Mi lekarz od usg powiedział, że ta torbielka to nic, bo jest malutka, że to po jakiejś kontuzji. Ale to kolano tak okropnie boli. Mówił też, że może mam ponaciągane mięśnie. Ale tyle czasu? ; /
Stary 2011-09-07, 16:50   #11
Lady_Kala
Rozeznanie

Wiem z doświadczenia, że lekarze bardzo niechętnie zajmują się takimi rzeczami-zwłaszcza u młodych ludzi. Miałam podobny problem-ból w kolanie, strzykanie w nim, ograniczenie ruchomości w stawie kolanowym, opuchlizna... Lekarz pierwszego kontaktu bardzo niechętnie dał mi skierowanie do chirurga, chirurg potraktował bardzo lekceważąco, zapytał skąd mi się to niby mogło wziąć-powiedziałam, że trenuję siłowo na sporych ciężarach-nie chciał ze mną gadać, powiedział, że sama jestem sobie winni i żebym poszła do jakiegoś lekarza sportowego.
Koniec końców musiałam leczyć się prywatnie.
ADOPT! SAVE A LIFE!
Life saved: 2 Milka Draka
Dwie syberian husky
Lady_Kala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-08, 08:46   #12
MyNameIs
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lady_Kala Pokaż wiadomość
Wiem z doświadczenia, że lekarze bardzo niechętnie zajmują się takimi rzeczami-zwłaszcza u młodych ludzi. Miałam podobny problem-ból w kolanie, strzykanie w nim, ograniczenie ruchomości w stawie kolanowym, opuchlizna... Lekarz pierwszego kontaktu bardzo niechętnie dał mi skierowanie do chirurga, chirurg potraktował bardzo lekceważąco, zapytał skąd mi się to niby mogło wziąć-powiedziałam, że trenuję siłowo na sporych ciężarach-nie chciał ze mną gadać, powiedział, że sama jestem sobie winni i żebym poszła do jakiegoś lekarza sportowego.
Koniec końców musiałam leczyć się prywatnie.
Świetnie. I to mają być nasi lekarze? Święte krowy a nie lekarze...

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:
Mi lekarz od usg powiedział, że ta torbielka to nic, bo jest malutka, że to po jakiejś kontuzji. Ale to kolano tak okropnie boli. Mówił też, że może mam ponaciągane mięśnie. Ale tyle czasu? ; /
Idź może do innego lekarza, zobaczysz co powie... Powiedz wszystko co ci dolega, czemu tak długo i jakie masz obawy. Albo męcz tego teraz! Mi raz jest lepiej z kolanem raz gorzej. Ale chyba pójdę (3 raz) żeby mnie w końcu wysłał do jakiegoś ortopedy
MyNameIs jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-20, 17:19   #13
agata1335
Raczkowanie

Witam.
Miałam na to kolano lasery i pole magnetyczne. Później miałam wykonywać jakieś ćwiczenia. I prawie mi przeszło, prawie bo jeszcze trochę czuję.

Martwi mnie inna rzecz. Zaczęłam ćwiczyć na wfie po prawie półrocznej przerwie. I zaczęło mnie boleć drugie kolano. Ten ból jest bardzo podobny do tamtego. Czy to może byc taki zbieg okoliczności?
Czy to może być powiązane z tamtym? Jaka może być przyczyna?

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Aha, i tamto to było podobno 'kolano skoczka', chociaż do końca nie wiadomo.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości