|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
kontuzja kolana?
Nie bardzo wiedziałam gdzie zamieścić ten wątek.
Miesiąc temu na wf miałam gimnastykę. Po lekcji bolało mnie kolano i boli mnie do tej pory. Nie mogę do końca wyprostować nogi, przenieść ciężaru ciała itd. Jednak nie boli mnie zawsze, wieczorem boli mnie bez ruszania, po całym dniu chodzenia. Tylko właśnie nie wiem, czy iść z tym do lekarza? Bo u mnie w domu już padła teoria, że wymyślam, więc muszę radzić sobie sama i już nie wiem czy iść. To może być coś poważniejszego? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: kontuzja kolana?
Cytat:
Skoro dalej z kolanem są problemy to może to być kontuzja.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Koniecznie idź do lekarza.. wiem co mówie.. mam "latające" rzepki.. i wiem, jak to bardzo boli..
i co się może potem dziać.. ![]() Marsz.. do lekarza!!
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Byłam po skierowanie do ortopedy i dostałam jakiś keto żel pomimo tego, że już czymś takim smarowałam ; D I dopiero za 5 dni dostanę skierowanie. Nie lubię lekarzy ; D
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Ja do ortopedy..to mam skierowanie.. a mimo to.. muszę czekać.. do 27 czerwca.. mmm..
Powodzenia życzę ;D P.S. O ile Cię stać wydać.. jakieś.. około 50zł.. to.. zrób sobie.. usg kolana.. ![]()
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() próbuj dostać się do fizjoterapeuty ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ja na szczęście mam ortopedę praktycznie od razu, więc on już mi powie co i jak ; )
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Cześć.
Tak więc dostałam się do ortopedy, kazał zrobić usg. Oczywiście dał mi leki za 100 zł (glukozaminę w tabletkach i coś do smarowania). Zrobiłam to usg. Praktycznie nic nie wyszło, tylko jakaś 0,45 cm torbielka. Tak poza tym to podobno wszystko ok. Z wynikami idę dopiero 15.09. Ale to kolano boli cały czas! To już ponad 3 miesiące! Boli mnie też w okolicach rzepki. Lekarz, który robił usg powiedział, że tylko ta torbielka jest. Dlaczego to może tak boleć i nic nie wyszło? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Jak nic nie wyszło, jak masz małą torbiel? To już jest to 'coś'. To nie jest normalne, że ma się torbielek w kolanie
![]() Ja też mam problem z kolanem, od miesiąca. Byłam u lekarza rodzinnego, najpierw zażywałam Diclac 50 i smarowałam kolano Arthrotop'em, teraz tylko kazał mi stosować tą maść. Twierdzi, że mam za mało mazi stawowej i że to samo przejedzie. Sęk w tym, że nie przechodzi. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Mi lekarz od usg powiedział, że ta torbielka to nic, bo jest malutka, że to po jakiejś kontuzji. Ale to kolano tak okropnie boli. Mówił też, że może mam ponaciągane mięśnie. Ale tyle czasu? ; /
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Wiem z doświadczenia, że lekarze bardzo niechętnie zajmują się takimi rzeczami-zwłaszcza u młodych ludzi. Miałam podobny problem-ból w kolanie, strzykanie w nim, ograniczenie ruchomości w stawie kolanowym, opuchlizna... Lekarz pierwszego kontaktu bardzo niechętnie dał mi skierowanie do chirurga, chirurg potraktował bardzo lekceważąco, zapytał skąd mi się to niby mogło wziąć-powiedziałam, że trenuję siłowo na sporych ciężarach-nie chciał ze mną gadać, powiedział, że sama jestem sobie winni i żebym poszła do jakiegoś lekarza sportowego.
Koniec końców musiałam leczyć się prywatnie.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Witam.
Miałam na to kolano lasery i pole magnetyczne. Później miałam wykonywać jakieś ćwiczenia. I prawie mi przeszło, prawie bo jeszcze trochę czuję. Martwi mnie inna rzecz. Zaczęłam ćwiczyć na wfie po prawie półrocznej przerwie. I zaczęło mnie boleć drugie kolano. Ten ból jest bardzo podobny do tamtego. Czy to może byc taki zbieg okoliczności? Czy to może być powiązane z tamtym? Jaka może być przyczyna? ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Aha, i tamto to było podobno 'kolano skoczka', chociaż do końca nie wiadomo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:00.