|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Wolontariaty w CV
szukałam podobnego wątku, ale niestety nic nie znalazłam
wpisujecie różnej maści wolontariaty w CV? zastanawiam się, czy mogę wpisać kwestowanie w WOŚP-ie (aby zapełnić lukę w małym doświadczeniu ![]() wiem, że to nieopłacane zajęcia, ale jednak dla przyszłego pracodawcy byłby to znak, że coś się robiło... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wolontariaty w CV
takich rzeczy jak wośp czy animalia nie wpisuję bo po co. Ale jakiś wolontariat w teatrze itd to tak, zależy od stanowiska, na które się zgłąszm
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Jeśli często brałaś w tym udział, nie tylko jednorazowo, to może wpisz w zainteresowaniach albo w "osiągnięciach"
![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Czasami wolontariat to znak dla pracodawcy, że przyszły pracownik to baran, którego można za darmo wykorzystać.
Moim zdaniem, jeśli nie ma się doświadczenia zawodowego to warto wpisać wolontariat. W innych przypadkach raczej bym odpuściła.
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Tego typu wolontariat (tzn. w różnego rodzaju stowarzyszeniach non profit itp. a nie firmach) wpisywałabym jak najbardziej. W firmach już nie koniecznie. Zależy od tego co się na takim wolontariacie robiło, stanowiska na które aplikujesz itp. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Jeśli to, co robiłaś na wolontariacie wiąże się z obowiązkami na stanowisku pracy, na które aplikujesz to tak, możesz wpisać. Dla pracodawcy to znak, że masz już jakieś doświadczenie w tym, co ewentualnie robiłabyś gdyby Cię zatrudnił
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
[1=c640cdfa886255292692728 c9c3f51a456c1754b_657ce90 228a24;39133373]Nie chciałabym mieć pracodawcy, który uważa że kwestowanie na rzecz chorych dzieci wiąże się z byciem baranem, którego można za darmo wykorzystywać.
[/QUOTE] No ja też nie ![]() Ale był już wątek na Wizażu. Postrzeganie wolontariatu obecnie bardzo się zmieniło. https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=646060
![]() |
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
przy braku doświadczenia warto wpisać (swoją droga jak aplikujesz np. na stanowisko sprzedawcy to takie kwestowanie to niezła szkoła życia z relacji międzyludzkich czasami)
ja wpisuje ale to dlatego, że działałam w sztabach więc trochę inne doświadczenie (swoją droga zawsze spotkałam się z pozytywnym odzewem za takie akcje na rozmowach)
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Wpisywanie w CV wolontariatu z WOŚP byłoby conajmniej śmieszne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
a co powiecie jesli chodzi o udział w komisjach podczas wyborów,tez można wrzucic do CV,co myslicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
ja bym nie wpisywała - to tylko 2 dni "pracy" z których 1 jest spotkaniem organizacyjnym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Jak bym była powiedzmy w liceum i szukała pracy na wakacje to może bym wpisała w innym wypadku raczej nie.
Sama wolontariaty wpisywałam ale to były raczej rzeczy typu międzynarodowe targi lub coś związanego ze studiami i wcześniejszym doświadczeniem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.