|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Rozjaśnianie - czy da się potem odratować
Cześć dziewczyny
![]() Na pewno wiele z Was kombinowało na różne sposoby z farbowaniem włosów, a ja mam dziś pytanie do tych, które je rozjaśniały. Mianowicie chcę rozjaśnić włosy, żeby potem zafarbować je na niestandardowy kolor (stąd wymóg rozjasnienia) i zastanawiam się, czy potem odpowiednimi szamponami etc da się je jakoś 'ożywić', żeby mi nie wypadły i inne takie historie. Będę wdzięczna za każdą radę co do zajmowania się ostro potraktowanymi już włosami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Rozjaśnianie - czy da się potem odratować
Wszystko zależy od rodzaju włosa i sposobu rozjaśnienia no i o ile tonów je rozjaśniasz. Najlepiej robić to u dobrego fryzjera, stopniowo i delikatnie. Rozjaśnianie bardzo niszczy włosy i dlatego zawsze warto nabyć maskę nawilżającą i szampon no i nie bawić się w to samemu jak nie ma się doświadczenia!
![]() |
#3 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli rozjaśniasz od średniego brązu (lub ciemniejszego) to będziesz miała tak zniszczone włosy, że jedynym ratunkiem będzie ich zcięcie. Żadne kosmetyki nie odwrócą spalenia rozjaśniaczem. Sama to kiedyś zrobiłam i do teraz żałuję. Odrosty zachowują się inaczej i będzie tak, że jak przestaniesz farbować i wrócisz do ciemnych barw będziesz musiała inaczej traktować odrost a inaczej końce, które będą nie do opanowania i będą sie rozdwajać. Jednym słowem siano. Jeśli masz niskoporowate włosy to nie rozjaśnisz, jeżeli średnio lub wysoko to je spalisz. Moja rada: Jeśli chcesz mieć zdrowe włosy, wybij to sobie z głowy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Oj, ale raz się żyje, a włosy odrastają. Moje włosy to średni/ciemny brąz. Myślę, że zrobię sobie pasemka tak jak na zdjęciu w moim avatarze, trochę mniejsze może. No i chyba, rzeczywiście jak już faza mi przejdzie to zetnę te końcówki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
To ja widze ze chyba jestem jakas inna
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
przede wszystkim nie kombinuj sama.
zoaszczędz trochę i wybierz sie do fryzjera. Ja jako nastolatka przez kombinowanie z rozjaśniaczem joanny prawie co łysa się nie stałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Zależy, ja rozjasniam włosy od czterech lat i są zdrowe i nie wypadają.
Sent from my SK17i using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Dokladnie, ja sama schodzilam z czerni na blond i moje wlosy zyja. nie potrzebowalam wcale fryzjerki.... inna sprawa, ze ja fryzjerom w ogole nie ufam, bo raz poszlam na blond, to wyszlam w zoltkiem na glowie, a teraz sama osiagnelam blond i normalny odcien, a nie kurczaka.
wszystkoz rozwaga, ja zaczynalam od dekoloryzacji, potem rozjasniacz 1 raz i potem juz doszlam do takiego sredniego rudego to farbami rozjasniajacymi farbowalam. one sa troche delikatniejsze niz typowy rozjasniacz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Dzięki, dałyście mi nadzieje
![]() Aha, i do ludzi bawiącymi się kolorami tęczy na głowie - nie polecam farb permanentnych. Wracam do tonerów, tylko tym razem na bardziej rozjaśnionych włosach, na większym obszarze i lepszej firmy. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Ja dziś bardzo żałuję rozjaśniania.W wieku chyba 16 lat rozjasniałam z czarnego do platyny...Sama,nie mając pojęcia.Największa głupota jaką zrobiłam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jedno szczęście że doszłam nimi do względnego porządku,co zajęło mi ok 2 lata...Mam dość delikatne i miękkie włosy,i zadbane wyglądają super,ale rozjaśnianie nie jest mi pisane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Będzie Ci ciężko... Będziesz musiała intensywnie olejować włosy, używać masek i odżywek aby przywrócić je do dawnego stanu.
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:52.