|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Zgoda na udostępnienie zdjęć-potrzebna pomoc prawna
Przepraszam, jeśli zamieszczam post w złym dziale i w takim wypadku proszę o jego przeniesienie.
Sprawa wygląda następująco. Jestem osobą poruszającą się na wózku inwalidzkim, przechodzę dość intensywną rehabilitację(ze względów technicznych prowadzoną u mnie w domu)-mam dwóch terapeutów. Jeden z nich poprosił mnie żebyśmy zrobili sobie zdjęcia w trakcie terapii i on sobie je zamieści w zakładce „moi pacjenci”… Problem polega na tym, że On współpracuje z moim byłym rehabilitantem, który bardziej gadał niż pracował, a promować się lubi. Czy w takim, wypadku mam prawo do umowy, w której zgodzę się na publikację zdjęć(z moim nazwiskiem oraz opisem mojej choroby oraz przebiegu terapii), pod warunkiem, że nie będzie tam jako terapeuta dopisany ten były(stronę mają zrobioną tak, że mają informacje o sobie nawzajem) oraz zaznaczeniem, że zdjęcia mają zostać usunięte z serwera w terminie np. 7 dni, w przypadku przerwania terapii? Druga kwestia- ten chłopak prowadzi tylko 50% zajęć, czy powinien to uwzględnić w opisie(drugą połowę mam z kimś z innego gabinetu)? Jak powinna wyglądać taka umowa? Kilka lat temu miałam podobną sytuację z koleżanką, która bez mojej wiedzy, zgrała zdjęcia z NK i umieściła je na swojej stronie(Fundacja, z którą nie miałam nic wspólnego) dlatego teraz wolę być ostrożna |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Zgoda na udostępnienie zdjęć-potrzebna pomoc prawna
Cytat:
Cytat:
Wydaje mi się, że to będzie umowa licencyjna, przykład: http://www.umowy-prawne.info/umowa-licencyjna-i I słusznie, choć to raczej ta dziewczyna powinna być ostrożna, bo może jej przyjść zapłacić niemałą sumkę za naruszenie czyichś dóbr osobistych. W sądach już są takie sprawy (dotyczące NK).
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zgoda na udostępnienie zdjęć-potrzebna pomoc prawna
Cytat:
![]() Chodziło mi raczej o uczciwość wobec drugiego terapeuty. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:19.