|
Notka |
|
ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
testujemy kosmetyki Synergen
Bardzo miło mi dołączyć do klubu recenzentek.
Cieszyłam się jak dziecko po otrzymaniu wiadomości, że zostałam wybrana do testowania kosmetyków Synegregn. Bardzo lubię kosmetyki firmy Rossmann w szczególności ich serię Alterra, oraz odżwyki do włosów ![]() Pełna radości udałam sie po odbiór moich kosmetyków do Rossmana, ku mojemu zdziwieniu panie w sklepie nie miały pojęcia o czym mówię. Po 5 min tlumaczenia o co chodzi, z niezbyt zadowoloną miną pani kierowniczka udała się na zaplecze. Po około 15 min czekania, memu wzrokowi ukazała się trochę pognieciona torebeczka. Niepewnym wzrokiem zajrzałam do środka, na szczęście wszystko się zgadzało, otrzymałam wszystkie kosmetyki. Pełna zapału, zniecierpliwiona udałam się do domu, aby rozpakować i przestestować moje nowe zdobycze ![]() Trochę info o mnie: 27 lat, cera tłusta skłonna do przetłuszczania w strefie T, zmorą moją są rozszerzone pory oraz nadmiar sebum. Wypryski zdarzają się czasami najczęściej przed okresem ![]() Edytowane przez effa_j Czas edycji: 2012-02-19 o 17:41 Powód: skleroza |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: testujemy kosmetyki Synergen
Od 2 dni używam masło kokosowe do ciała, które tylko z nazwy okazało się masłem
![]() ![]() Masło będę testowac przez kolejne kilka dni na bardzo przesuszonej skórze łydek, także zobaczymy jak radzi sobie z takim wyzwaniem ![]() reklacje już wkrótce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Z przetestowaniem maseczki zwlekałam do ostatniej chwili
![]() ![]() Zacznijmy od składu, który przedstawia się następująco: Skład: Aqua, Kaolin, Cetearyl Alcohol, Alcohol Denat., Propylene Glycol, Glycine Soja Oil, Cetearyl Glucoside, Bisabolol, Allatonin, Rubus Fruticosus Leaf Extract, Panthenol, Melaleuca Alternifolia Oil, Salicylic Acid, Quercus Robur Extract, Tocopherol, Ascorbic Acid, Ascorbyl Palmitate, Xanthan Gum, Megnesium Aluminium Silicate, Sodium Cetearyl Sulfate, Alcohol, Tetrasodium Pyrophosphate, Carrylic/Capric Triglyceride, Pantolactone, Citric Acid, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Isobutylparaben, Potassium Sorbate, Cl 19140, Cl 42090, Cl 77891 Jako, że ostatnio staram się używać kosmetyków w miarę naturalnych, bez parabenów oraz pochodnych ropy naftowej, maseczka pod tym względem niestety do ulubionych należeć nie będzie. Gdyby składniki zaznaczone kolorem czerwonym ze składy wyrzucić ( z korzyścią dla skuteczności działania) i pozostawic tylko te zaznaczone na zielono i neutralne maseczka napewno zyskałaby większe grono wielbicielek. Alkohole na 3 i 4 miejscu w składzie to "zabójstwo" ![]() Pełna obawy o "buraka" na twarzy, przed użyciem maseczki otworzyłam ją jakieś 15 min przed użyciem mając nadzieję, że w jakiś cudowny sposób alkohol wyparuje ![]() ![]() ![]() Gdyby "unaturalnić" skład maseczki, wyrzucić z niej wszystkie składniki mogące powodować więcej szkody niż pożytku to zapewne zakupiłabym ten produkt ponowienie i polecala znajomym. Tymczasem maseczka być może stanie się "inspiracją" do "ukręcenia" takiego kosmetyku samodzielnie bez zbędnych podrażniaczy dla mojej cery. Ocena może niezbyt obiektywna, ale ze względu na podrażnienia jakie wywołała u mnie oceniam ją na 2 w skali 6. Produktu napewno samodzielnie nie zakupię ponownie, nie chce ryzykować podrażnień czy ewentualnych popękanych "pajączków" na twarzy. Dla osób nie posiadających większych problemów z nadwrażliwością cery maseczka powinna być ok. Edytowane przez effa_j Czas edycji: 2012-02-24 o 20:28 Powód: . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Kolejnymi produktami do zrecenzowania miały być korektor i puder, w związku z tym, że oba produkty otrzymałam tak jak większość dziewczyn w najciemniejszym z możliwych odceni 01 vanillia, niestety nie będę mogła przestestować na sobie ich działania,gdyż ów kolor jest dla mnie za ciemny i za żółty.
Jeśli chodzi o korektor to opakowanie bardzo estetyczne i solidnie wykonane. Konsystencja korektora zbita i dość gęsta ( testy paskowe ) natomiast niezbyt dobrze kryjąca. Korektor trzeba mocno rozetrzeć, aby nie oznaczał się zbytnio co niestety wpływa na słabe krycie. Szkoda, że rossman poszedł na łatwizne i pewnie pozbył się zalegających na magaznych kosmetyków w niezbyt ciekawym kolorze ( w ankiecie przecież zaznaczało się odcień cery ![]() Edytowane przez effa_j Czas edycji: 2012-02-26 o 19:50 Powód: zdj |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Recenzowanie dziś kosmetyki testowane były przeze mnie ponad tydzień, myślę że to wystarczający okres aby wystawic im rzetelną ocenę. Zacznę od żelu punktowego na wypryski, z którego jestem najbardziej zadowolona. Żel otrzymujemy w zgrabnej estetycznej tubce z dziubkiem, który idealnie dozuje żel o neutranlym zapachu. Lekko wodnista konsystencja dobrze sie wchłania nie pozostawiając śladów, dzięki czemu niemal po chwili można nakładać makijaż. Żel testowalam na dwóch wypryskach, jednym na twarzy drugim na dekolcie przez 4 dni z rzędu. W obu miejscach spisał się bardzo dobrze, zaczerwienienie znikło z dnia na dzień. Nie wiem jakie to ma znaczenie, ale na twarzy żel zniwelował wyprysk znacznie wczesniej, ale żeby mieć pewność ze rozprawił się z nim na zawsze zapobiegawczo stosowalam go jeszcze jeden dzień dodatkowo.
Jestem bardzo zadowolona z żelu, myślę że na stałe zagości u mnie w kosmetyczce. Kolejnym produktem jest antyperspirant do skóry wrażliwej. Roll on dezodorant antyperspiracyjny o pojemności 50 ml otrzmujemy w opakowaniu o raczej młodzieżowym designie. Zapach delikatny kwiatowy, niezbyt trwały. Wchłania się szybko i co najważniejsze nie pozostawia białych śladów.Nie zawiera alkoholu. Nie mam większych problemów z potliwością, ale "kulkę" postanowilam przestestowac na 2 sposoby: 4 dni bez blokera potu ziajii a kolejne dni po zastosowaniu blokera. Jeśli chodzi o tydzień bez blokera, to dezodorant spełnił swoje zadanie tylko w dni kiedy mało co się działo. W dni kiedy wysiłek był już większy, jakieś szybkie zakupy, częste przemieszczanie się i zmiany temp nie zdał juz egzaminu. Natomiast jeśli chodzi o spory wysiłek np godzinna gra w squash tutaj polegl kompletnie, plamy i niezbyt przyjemny zapach pojawił się po około 30 min. Po 2 krotnym zastowaniu blokera i codziennym stosowaniu antyperspirantu przez kolejne dni muszę powiedzieć, że w tej konfiguracji nie mam większych zastrzeżeń. Co prawda od antyperspirantu oczekuje pełnej ochrony ( jak na razie tylko vichy mi to gwarantuje) w tej konfiguracji nie było większych wpadek. Polecam osobom żyjącym niezbyt aktywnie i nie posiadającym większych problemów z potliwością. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:08.