Nikki testuje- Alterra - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-03-22, 12:21   #1
nikki999
Zakorzenienie

Nikki testuje- Alterra

Serdecznie witam wszystkie wizażanki w moim wątku testowym Alterry

Skład testowanego zestawu:

1. Alterra szampon nawilżający GRANAT I ALOES. Do włosów suchych i zniszczonych.
2. Alterra krem do rąk GRANAT I ALOES SKÓRA BARDZO SUCHA.

3. Alterra peeling do ziała ŻURAWINA I FIGA. Łagodne i delikatne oczyszczanie.
4. Alterra krem na dzień brązujący do cery mieszanej i normalnej, brzoskwiniowy.
5. Alterra balsam do ust z ekstraktem z rumianku

6. ALTERRA MASECZKA NAWILŻAJĄCA ALOES, do skóry suchej i wrażliwej. Nawilżenie i kojąca pielęgnacja.

Jak tylko mój syn usnął zajęłam się testowaniem
W kolejnych postach będę dodawać SWOJE odczucia odnoście testowanych produktów.

Zachęcam do komentowania nie tylko dziewczyny z testu, które miały okazję wypróbować te lub inne kosmetyki Alterra. W razie potrzeby zrobię dodatkowe zdjęcia i chętnie odpowiem na pytania odnośnie produktów
Zapraszam

BLOG -
zdrowe odżywianie, ćwiczenia, motywacja
Jeżeli chcesz się ze mną szybko skontaktować napisz mail

Edytowane przez nikki999
Czas edycji: 2012-03-27 o 16:01
nikki999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-22, 13:56   #2
asiak85
Przyczajenie

Dot.: Nikki testuje- Alterra

Czekam na recenzję peelingu i maseczki Koniecznie daj znać o zapachu- przeczuwam, że są boskie.
asiak85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-22, 20:33   #3
nikki999
Zakorzenienie

źródło:http://www.rossnet.pl/Produkt/Gliss-...o-wlosow,98932

Jako pierwszy do tablicy został wezwany szampon. Granat i Aloes- jeszcze nigdy nie używałam kosmetyku o takim połączeniu roślin.

OPAKOWANIE: Napisy na kosmetyku są po niemiecku, coś tam można się z nich domyśleć, wywnioskować ze zdjęć granatu i aloesu, ogólnie szata graficzna przyjemna dla oka. Z tyłu naklejka z opisem po polsku, uf.

By nikki9999 at 2012-03-22

ZAPACH: Po otwarciu opakowania czuć bardzo delikatnie granat. Aloesu nie czuję wcale. Przy myciu zapach był nadal bardzo delikatny, a po wysuszeniu włosów zniknął całkiem. Szkoda, bo zapach jest bardzo przyjemny, świeży, kojarzy mi się z latem. Poza tym lubię, kiedy włosy pachną cały dzień kosmetykiem, który użyłam.
KONSYSTENCJA:
Bardzo zdziwiło mnie to, że szampon jest przezroczysty i bardzo gęsty, ma konsystencję niemal żelu.

WSPÓŁPRACA:
Mam długie włosy (dłuższe niż do łopatek) dlatego potrzebuję sporo szamponu. Na pierwsze mycie nałożyłam kroplę opowiadającą wielkością orzechowi włoskiemu. Niestety mam przetłuszczające się u nasady włosy i suche końcówki, dlatego przy pierwszym etapie szampon słabo się spienił i nie byłam pewna, czy dobrze umyłam włosy. Drugie mycie z mniej więcej taką samą ilością kosmetyku, więcej piany i na pewno wystarczające, aby moje włosy były czyste.
EFEKT:
Już przy spłukiwaniu drugiej warstwy czułam jakbym zmywała odżywkę (po szamponie mam zazwyczaj "twarde" włosy, a po odżywce miękkie). Nie nakładałam żadnej odżywki, aby sprawdzić jak poradził sobie sam szampon. Nie widzę różnicy w trudności rozczesywania, bo zawsze robię to przed myciem i po i nie mam z tym problemu. Po wysuszeniu włosy są miękkie, delikatne, nie puszą się. Jedyna wada to właśnie brak zapachu.
OCENA: 4,5/5 (połówka odjęta za brak zapachu na włosach po suszeniu)

BLOG -

Edytowane przez nikki999
Czas edycji: 2012-03-22 o 20:13
Stary 2012-03-23, 00:11   #4
asiak85
Przyczajenie

co do miękkich włosów, mam super odżywkę z rossmana. Mam ją już bardzo długo, na szczęście nie chce się skończyć Z tej firmy Isana hair professional Oil Care Spülung (Odżywka do włosów łamliwych i rozdwajających się). Nigdy nie miałam tak miękkich włosów I zostawia przepiękny zapach na włosach dłuuugi czas
Stary 2012-03-23, 09:01   #5
tinyPrincess
Zakorzenienie

Póki co mam pierwszy ze swoich szamponów Alterry "Morela i pszenica". Jest cudowny Wiem, że Alterra zagości na dłużej w mojej łazience. Kończę pierwsze opakowanie. Moje włosy są bardziej lśniące i tak jak mówisz miękkie w dotyku po zastosowaniu tego szamponu. Dodatkowo używam odżywki z tej samej serii i raz w tygodniu olejuje włosy olejkiem Alterra. Jestem bardzo zadowolona
Pozdrawiam i czekam na więcej recenzji

A z każdym dniem kocham mocniej
tinyPrincess jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-23, 10:59   #6
nikki999
Zakorzenienie

Po myciu włosów zastosowałam balsam do ust. Jest fantastyczny!

OPAKOWANIE: To samo jak przy szamponie- napisy po niemiecku, z tyłu opis po polsku. Sama pomadka w plastikowym, powszechnym opakowaniu, wygląda trochę jak kosmetyk apteczny.

ZAPACH:Jak dla mnie nie ma żadnego zapachu, jakby się doszukiwać czegokolwiek i dobrze się "wwąchać" to pachnie podobnie do wazeliny, ale nie jest to mocny aromat.

KONSYSTENCJA:
Sztyft nieodbiegający niczym od innych produktów tego typu.

WSPÓŁPRACA: Balsam
dobrze się rozprowadza, już po jednym "przejechaniu" po ustach są one "nabalsamowane"

EFEKT: Bardzo lubię kosmetyki tego typu. Usta są miękkie, jakby otulone. Po dłuższym czasie kosmetyk nie zbiera się w kącikach ust, nie zastyga tworząc nieestetyczną powłokę. Jest trwały, czuć jego działanie nawet po jedzeniu i kilku godzinach od nałożenia. Mam ochotę cały czas go używać, ale kiedy sprawdzam wargami okazuje się, że nie ma takiej potrzeby, bo cały czas "działa".

OCENA: 5+/5 (nawet brak zapachu nie jest w stanie zmienić tej oceny - Mój faworyt i zobaczymy, czy tak zostanie)

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
Napisane przez asiak85 Pokaż wiadomość
co do miękkich włosów, mam super odżywkę z rossmana. Mam ją już bardzo długo, na szczęście nie chce się skończyć Z tej firmy Isana hair professional Oil Care Spülung (Odżywka do włosów łamliwych i rozdwajających się). Nigdy nie miałam tak miękkich włosów I zostawia przepiękny zapach na włosach dłuuugi czas
A robi coś z włosami oprócz tej miękkości?

Cytat:
Napisane przez tinyPrincess Pokaż wiadomość
Póki co mam pierwszy ze swoich szamponów Alterry "Morela i pszenica". Jest cudowny Wiem, że Alterra zagości na dłużej w mojej łazience. Kończę pierwsze opakowanie. Moje włosy są bardziej lśniące i tak jak mówisz miękkie w dotyku po zastosowaniu tego szamponu. Dodatkowo używam odżywki z tej samej serii i raz w tygodniu olejuje włosy olejkiem Alterra. Jestem bardzo zadowolona
Pozdrawiam i czekam na więcej recenzji
Po odżywce zapach zostaje choć na trochę?
Mam ochotę wypróbować inne zapachy, już nie mogę się doczekać Rossmanna, bo otwiera się niedługo 5min drogi od mojego domu

BLOG -

Edytowane przez nikki999
Czas edycji: 2012-03-23 o 12:58
Stary 2012-03-23, 16:56   #7
maalwiinkaa2
Zakorzenienie

GG do maalwiinkaa2

Mam odżywkę z tej serii co Ty szampon, Granat+aloes i niestety stoi bo mnie ten zapach strasznie drażni. Przypomina mi jakiś syrop z dzieciństwa kilka razy jej użyłam i nie powiem, włosy były miękkie i zapach się utrzymywał, na moje nieszczęście z tej samej serii mam maskę do włosów, której używa moja Mama i sobie chwali

Miałam też szampon, Makadamia i Figa. Kiepsko się pienił i w sumie nic nadzwyczajnego nie zauważyłam po nim. Mało wydajny był dla mnie, bo myję włosy dwukrotnie.

Teraz mam szampon Papaja i Bambus i to jest mój hit! Zapach bardzo orzeźwiający, utrzymuje się na włosach przez kilka godzin, nawet jak nie nałożę odżywki to włosy łatwo się rozczesują. Ogólnie jest do włosów delikatnych i pozbawionych witalności na pewno kupię jeszcze nie raz ten szampon.

czekam na resztę recenzji! szczególnie peelingu

start: 70,8
teraz: 59/60
cel 1. : 60
cel 2. : 57

Edytowane przez maalwiinkaa2
Czas edycji: 2012-03-23 o 16:57
maalwiinkaa2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-23, 20:47   #8
nikki999
Zakorzenienie

Uwielbiam peelingi i nie mogłam się doczekać dzisiejszej kąpieli, gdzie w planach miałam test tego kosmetyku. Niestety...

OPAKOWANIE: Na zatrzask i super, nie lubię odkręcanych kosmetyków. Miękka tuba, dzięki której wydobędziemy kosmetyk do końca (tylko nie wiem, czy będzie mi zależało aż tak bardzo na tym...) Napisy i szata graficzna podobne do innych Alterrowych.

ZAPACH: Gdy wąchałam peeling z tubki wyobrażałam sobie ten piękny zapach na całym ciele po aplikacji i kąpieli, ale jak tylko po zmoczeniu skóry nałożyłam kosmetyk na ręce poczułam odrzucający smród alkoholu. To nie był lekki zapach, ledwo wyczuwalny z aromatów roślinnych, tylko wstrętny narzucający się alkohol!

KONSYSTENCJA: Jest to galaretka z drobinkami peelingującymi oraz pestkami granatu.

WSPÓŁPRACA:
Nakładał się bez większych problemów, jednak, gdy tylko poczułam alkohol miałam ochotę zmyć, co nałożyłam i nie smarować reszty ciała, jednak dałam mu szansę. Spienił się na biało. Jest to bardzo delikatny skrobak. Dość lekko się zmywa, ale nie spływa sam po polaniu skóry wodą. Jeżeli ktoś oczekuje mega wygładzenia i skóry jak "pupa niemowlęcia" to nie ma tutaj czego szukać...

EFEKT:Miałam nadzieję, że podratuje odrobinę moje łokcie i stopy. Jednak nie. Skóra brzucha i ramion była odrobinę miększa i gładsza, ale ud już nie.

OCENA: 1/5 (nie znalazłam niczego, co mogłoby go uratować)

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
Napisane przez maalwiinkaa2 Pokaż wiadomość
Mam odżywkę z tej serii co Ty szampon, Granat+aloes i niestety stoi bo mnie ten zapach strasznie drażni. Przypomina mi jakiś syrop z dzieciństwa kilka razy jej użyłam i nie powiem, włosy były miękkie i zapach się utrzymywał, na moje nieszczęście z tej samej serii mam maskę do włosów, której używa moja Mama i sobie chwali

Miałam też szampon, Makadamia i Figa. Kiepsko się pienił i w sumie nic nadzwyczajnego nie zauważyłam po nim. Mało wydajny był dla mnie, bo myję włosy dwukrotnie.

Teraz mam szampon Papaja i Bambus i to jest mój hit! Zapach bardzo orzeźwiający, utrzymuje się na włosach przez kilka godzin, nawet jak nie nałożę odżywki to włosy łatwo się rozczesują. Ogólnie jest do włosów delikatnych i pozbawionych witalności na pewno kupię jeszcze nie raz ten szampon.

czekam na resztę recenzji! szczególnie peelingu
Muszę spróbować tej papai i bambusa Ale na pewno najpierw olejów

BLOG -
Stary 2012-03-26, 21:51   #9
nikki999
Zakorzenienie

OPAKOWANIE:
Miękka tubka na zatrzask. Obok szamponu najładniejsza szata graficzna. Na naklejce z tyłu brak składu po polsku, co zaliczam jako złą informację.

ZAPACH: Już wąchając tubkę zapach nie powalał, ale na dłoniach jest bardziej intensywny i niezbyt przyjemny, nie jestem w stanie określić czym pachnie, ale na pewno nie granatem ani aloesem.

KONSYSTENCJA: Lekki, biały krem.

WSPÓŁPRACA:
Bardzo wydajny, bo już mała ilość kremu starczyła na dłonie, a nawet łokcie. Łatwo się wciera, nie roluje. Tylko ten zapach...

EFEKT: Miękka skóra, poradził sobie doskonale z moimi przesuszonymi po zimie łokciami. Dłonie są przyjemne w dotyku. Zostawia warstwę, która się nie wchłania w 100% co jest minusem. Ujemną cechą tego kremu, nawet bardziej uciążliwą niż film jest zapach.

OCENA: 3+/5 (- za zapach oraz film)

BLOG -
Stary 2012-03-27, 11:22   #10
asiak85
Przyczajenie

Tak, oczywiście! Odżywka wzmocniła mi włosy, znacznie zmniejszyło się wypadanie włosów, włosy nie są matowe, wręcz rozjaśnione, miękkie w dotyku, nie wiem tylko jak z rozczesywaniem po tej odżywce, bo moje włosy po żadnej odzywce nie chcą się ładnie rozczesywać, musiałby ją przetestować ktoś z normalnymi włosami i wypowiedziec się na ten temat. No i oczywiście piękny zapach.

Szkoda,że peeling zebrał tak złą ocenę, już zaczęłam się na niego czaić...
Stary 2012-03-27, 14:11   #11
nikki999
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, oczywiście! Odżywka wzmocniła mi włosy, znacznie zmniejszyło się wypadanie włosów, włosy nie są matowe, wręcz rozjaśnione, miękkie w dotyku, nie wiem tylko jak z rozczesywaniem po tej odżywce, bo moje włosy po żadnej odzywce nie chcą się ładnie rozczesywać, musiałby ją przetestować ktoś z normalnymi włosami i wypowiedziec się na ten temat. No i oczywiście piękny zapach.

Szkoda,że peeling zebrał tak złą ocenę, już zaczęłam się na niego czaić...
dzięki za odpowiedź

no peelingu nie polecam przede wszystkim właśnie za ten narzucający się alkohol...

jestem w trakcie testowania maski, ostrożnie, ponieważ naczytałam się mało pochlebnych opinii i boję się o swoją twarz

no i jestem po teście kremu brązującego, wkrótce uzupełnię opinie

BLOG -

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-27, 15:34   #12
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez nikki999 Pokaż wiadomość
jestem w trakcie testowania maski, ostrożnie, ponieważ naczytałam się mało pochlebnych opinii i boję się o swoją twarz
Jestem ciekawa, jakie badania potwierdziły "dobrą tolerancję przez skórę". Mam skórę z żelaza, a po użyciu maseczki wyglądałam jak oblana kwasem
Stary 2012-03-27, 16:00   #13
nikki999
Zakorzenienie

OPAKOWANIE:
Otrzymałam kosmetyk w "próbkowych" opakowaniach (podwójna saszetka)

ZAPACH: Na pewno nie przypomina aloesu i nie należy do najprzyjemniejszych.

KONSYSTENCJA: Lekka, biała maska.

WSPÓŁPRACA:
Lubię maski, które zastygają, ta ma tak lekką konsystencję, że na pewno nie zastyga, nie wytrzymałam z nią więcej niż 5 minut, bo piekło mnie oko po stronie nałożonej maski i cały policzek i broda...

EFEKT: Brak mi słów, skóra mnie piecze, resztę można zobaczyć na fotkach, bo już nie chcę się denerwować

OCENA: 0!/5 (zdjęcia chyba "mówią" wszystko...)

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Jestem ciekawa, jakie badania potwierdziły "dobrą tolerancję przez skórę". Mam skórę z żelaza, a po użyciu maseczki wyglądałam jak oblana kwasem
nad tym samym się zastanawiam, dodatkowo czytając o "kojącej pielęgnacji" i "pielęgnacji opracowanej z myślą o szczególnych potrzebach skóry suchej i wrażliwej" aż się gotuję...

BLOG -
Stary 2012-03-27, 17:51   #14
Malla
Nie depcze krokusów

Stary 2012-03-27, 19:30   #15
asiak85
Przyczajenie

jejku! jakie straszne efekty! że ludzie coś takiego sprzedają! mam nadzieję,że jakoś ukoiłaś skórę na twarzy jeśli tak to przy okazji napisz czym

a alkoholu w składzie, wiadomo, trzeba unikać jak ognia bo wysusza skórę...
Stary 2012-03-27, 19:37   #16
Malla
Nie depcze krokusów

Wątpię, czy to kwestia alkoholu, moja skóra posmarowana spirytusem tak nie reaguje.
Stary 2012-03-27, 22:26   #17
asiak85
Przyczajenie

Możliwe, że przez inne składniki skóra tak reaguje po tej maseczce, tego nie wiem...

Ale alkohol wysusza wszystko: włosy, twarz... I to jest pewne, żeby właśnie np. toniki i szampony nie miały w składzie alkoholu
Stary 2012-03-29, 21:19   #18
pizmak007
Rozeznanie

GG do pizmak007

Jej, no to jak ja mam suchą, atopową skórę to u mnie w ogóle byłaby masakra Mam nadzieję, że jakoś to podleczysz...
Zmieniłbym ten cały świat
Wysadziłbym jakiś bank
I z wiatrem puścić cały szmal
pizmak007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-29, 21:37   #19
nikki999
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
jejku! jakie straszne efekty! że ludzie coś takiego sprzedają! mam nadzieję,że jakoś ukoiłaś skórę na twarzy jeśli tak to przy okazji napisz czym

a alkoholu w składzie, wiadomo, trzeba unikać jak ognia bo wysusza skórę...
Cytat:
Wątpię, czy to kwestia alkoholu, moja skóra posmarowana spirytusem tak nie reaguje.
Cytat:
Możliwe, że przez inne składniki skóra tak reaguje po tej maseczce, tego nie wiem...

Ale alkohol wysusza wszystko: włosy, twarz... I to jest pewne, żeby właśnie np. toniki i szampony nie miały w składzie alkoholu
Cytat:
Napisane przez pizmak007 Pokaż wiadomość
Jej, no to jak ja mam suchą, atopową skórę to u mnie w ogóle byłaby masakra Mam nadzieję, że jakoś to podleczysz...
Całość sama zniknęła po ok 2/3h, na szczęście nie musiałam nigdzie wychodzić w tym czasie
Moja skóra nie reaguje w ten sposób na alkohol ale nie zagłębiam się, co tak podziałało, tej maski już na pewno nie użyję

BLOG -

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-17, 14:47   #20
LoreiSolei
Przyczajenie

Hej
Zastanawiałam się nad tą maską ponieważ uwielbiam Alterrę, ale po twojej recenzji nie użyje jej mam wrażliwą cerę i mogę mieć podobny efekt Jeśli chodzi o szampon to polecam papaje i bambus zwiększający objętość jest fajny, i tak jak w twoim przypadku również zapach nie utrzymuje się na włosach. A produktami najlepszymi są olejki. Nadają się do wszystkiego
LoreiSolei jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-14, 11:22   #21
Pajac39
Przyczajenie

Ja przez jakiś czas stosowałam szampon i odżywkę z Alterry pszenica i morela. Moje włosy choć nie tak bardzo zniszczone wygladały o niebo lepiej, aż sama byłam zdziwiona że tak tani i naturalny produkt może zdziałać takie cuda włosy pięknie błyszczały i były bardzo mięciutkie z czystym sumieniem mogę polecić ten zestaw, ponieważ stoswałam pozniej inny szampon z tej serii i nie był juz taki dobry
Pajac39 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-09, 09:29   #22
SambaMamba
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Ja jestem na poczatku drogi z testowaniem Alteryy, korzytsając z promocji na te kosmetyki kupiła ich sporo, szampon, odzywke, zel pod prysznic, dezodorant, pomadkę, balsam do ciała i krem na noc.
Duzy plus na naturalne składniki i brak silikonów, czy SLS w składzie. Póki co wszytsko sprawdza się dobrze, oprócz kremu na noc - ma dziena konsystencja, która mam wrażenie, nie chce sie wchłaniać i cięzko się rozprowadza.
SambaMamba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 03:11   #23
anita9005
Rozeznanie

nie spodziewała bym się takiej reakcji po produktach tej marki ;/

Na propozycje wymianek odpisuj w moim profilu - nie śledzę na bieżąco profili z wymiankami.
anita9005 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-16, 09:39   #24
effulla
Zakorzenienie

Na szampon i balsam do ust z pewnością się skuszę osobiście POLECAM też odżywki do włosów. Dla mnie ta w tubce jest rewelacyjna i już nie potrafię się bez niej obejść.

edit- kupiłam pomadkę

Edytowane przez effulla
Czas edycji: 2012-11-19 o 10:03
effulla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-24, 14:38   #25
Terrorystka77
Raczkowanie

super recenzje!
tylko szkoda mi Twojej buźki

Hans Urs von Balthasar

3077
Terrorystka77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-20, 20:25   #26
201704051536
Konto usunięte

o kurcze, mam te maske, ale nie probowalam jeszcze... teraz sie bede bać
testowałam troszkę alterry u siebie na blogu, jestem nią ogólnie zachwycona, ale nie udalo mi sie dostac ani kremu do rak, ani balsamu do ust

peeling do ciała jest kiepsciutenki
wlałam go do peelingu kawowego domowej roboty jako zel myjący

Edytowane przez 201704051536
Czas edycji: 2013-03-20 o 20:26
201704051536 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-26, 18:10   #27
emimc
Przyczajenie

maska do włosów z granata jest fenomenalna, zużyłam już z 10 opakowań, dla mnie ten sztyft ma paskudny smak po paru dniach używania, taki chemiczny. Olejki z alterry cudowne, teraz kupilam ten antycellulutowy, wie ktos czy dziala?
emimc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-16, 10:53   #28
perro_caliente
Raczkowanie

Kosmetyki naturalne mają dużo alergennych czynników - niestety trzeba testować na własnej skórze. Ja tak mam jak n krem do mycia Noni&Care zostawię na dłużej. Ale akurat ta maska działa na mnie super kojąco i nawilżająco.

Odżywek używam non-stop - zwłaszcza, że już nie ma innych zapachów. Pomadka jest ze mną drugą zimę. Działa i nie nudzi się - dla mnie super.

http://przecietnobiusciasta.blogspot.com

Motywacja, psychologia, rozwój osobisty, minimalizm Zapraszam! tu:

http://mysliwwielkimmiescie.pl/
perro_caliente jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości