|
Notka |
|
ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Nikki testuje- Alterra
Serdecznie witam wszystkie wizażanki w moim wątku testowym Alterry
![]() Skład testowanego zestawu: 1. Alterra szampon nawilżający GRANAT I ALOES. Do włosów suchych i zniszczonych. 2. Alterra krem do rąk GRANAT I ALOES SKÓRA BARDZO SUCHA. 3. Alterra peeling do ziała ŻURAWINA I FIGA. Łagodne i delikatne oczyszczanie. 4. Alterra krem na dzień brązujący do cery mieszanej i normalnej, brzoskwiniowy. 5. Alterra balsam do ust z ekstraktem z rumianku 6. ALTERRA MASECZKA NAWILŻAJĄCA ALOES, do skóry suchej i wrażliwej. Nawilżenie i kojąca pielęgnacja. ![]() ![]() ![]() ![]() Jak tylko mój syn usnął zajęłam się testowaniem ![]() W kolejnych postach będę dodawać SWOJE odczucia odnoście testowanych produktów. Zachęcam do komentowania nie tylko dziewczyny z testu, które miały okazję wypróbować te lub inne kosmetyki Alterra. W razie potrzeby zrobię dodatkowe zdjęcia i chętnie odpowiem na pytania odnośnie produktów ![]() Zapraszam ![]()
BLOG - zdrowe odżywianie, ćwiczenia, motywacja Jeżeli chcesz się ze mną szybko skontaktować napisz mail ![]() Edytowane przez nikki999 Czas edycji: 2012-03-27 o 16:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Nikki testuje- Alterra
Czekam na recenzję peelingu i maseczki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
![]() źródło:http://www.rossnet.pl/Produkt/Gliss-...o-wlosow,98932 Jako pierwszy do tablicy został wezwany szampon. Granat i Aloes- jeszcze nigdy nie używałam kosmetyku o takim połączeniu roślin. OPAKOWANIE: Napisy na kosmetyku są po niemiecku, coś tam można się z nich domyśleć, wywnioskować ze zdjęć granatu i aloesu, ogólnie szata graficzna przyjemna dla oka. Z tyłu naklejka z opisem po polsku, uf. ![]() By nikki9999 at 2012-03-22 ![]() By nikki9999 at 2012-03-22 ZAPACH: Po otwarciu opakowania czuć bardzo delikatnie granat. Aloesu nie czuję wcale. Przy myciu zapach był nadal bardzo delikatny, a po wysuszeniu włosów zniknął całkiem. Szkoda, bo zapach jest bardzo przyjemny, świeży, kojarzy mi się z latem. Poza tym lubię, kiedy włosy pachną cały dzień kosmetykiem, który użyłam. KONSYSTENCJA: Bardzo zdziwiło mnie to, że szampon jest przezroczysty i bardzo gęsty, ma konsystencję niemal żelu. ![]() By nikki9999 at 2012-03-22 WSPÓŁPRACA: Mam długie włosy (dłuższe niż do łopatek) dlatego potrzebuję sporo szamponu. Na pierwsze mycie nałożyłam kroplę opowiadającą wielkością orzechowi włoskiemu. Niestety mam przetłuszczające się u nasady włosy i suche końcówki, dlatego przy pierwszym etapie szampon słabo się spienił i nie byłam pewna, czy dobrze umyłam włosy. Drugie mycie z mniej więcej taką samą ilością kosmetyku, więcej piany i na pewno wystarczające, aby moje włosy były czyste. EFEKT:Już przy spłukiwaniu drugiej warstwy czułam jakbym zmywała odżywkę (po szamponie mam zazwyczaj "twarde" włosy, a po odżywce miękkie). Nie nakładałam żadnej odżywki, aby sprawdzić jak poradził sobie sam szampon. Nie widzę różnicy w trudności rozczesywania, bo zawsze robię to przed myciem i po i nie mam z tym problemu. Po wysuszeniu włosy są miękkie, delikatne, nie puszą się. Jedyna wada to właśnie brak zapachu. OCENA: 4,5/5 (połówka odjęta za brak zapachu na włosach po suszeniu)
BLOG - zdrowe odżywianie, ćwiczenia, motywacja Jeżeli chcesz się ze mną szybko skontaktować napisz mail ![]() Edytowane przez nikki999 Czas edycji: 2012-03-22 o 20:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
co do miękkich włosów, mam super odżywkę z rossmana. Mam ją już bardzo długo, na szczęście nie chce się skończyć
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Póki co mam pierwszy ze swoich szamponów Alterry "Morela i pszenica". Jest cudowny
![]() ![]() Pozdrawiam i czekam na więcej recenzji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Po myciu włosów zastosowałam balsam do ust. Jest fantastyczny! OPAKOWANIE: To samo jak przy szamponie- napisy po niemiecku, z tyłu opis po polsku. Sama pomadka w plastikowym, powszechnym opakowaniu, wygląda trochę jak kosmetyk apteczny. ![]() By nikki9999 at 2012-03-22 ![]() By nikki9999 at 2012-03-22 ZAPACH:Jak dla mnie nie ma żadnego zapachu, jakby się doszukiwać czegokolwiek i dobrze się "wwąchać" to pachnie podobnie do wazeliny, ale nie jest to mocny aromat. KONSYSTENCJA: Sztyft nieodbiegający niczym od innych produktów tego typu. ![]() By nikki9999 at 2012-03-22 WSPÓŁPRACA: Balsam dobrze się rozprowadza, już po jednym "przejechaniu" po ustach są one "nabalsamowane" ![]() EFEKT: Bardzo lubię kosmetyki tego typu. Usta są miękkie, jakby otulone. Po dłuższym czasie kosmetyk nie zbiera się w kącikach ust, nie zastyga tworząc nieestetyczną powłokę. Jest trwały, czuć jego działanie nawet po jedzeniu i kilku godzinach od nałożenia. Mam ochotę cały czas go używać, ale kiedy sprawdzam wargami okazuje się, że nie ma takiej potrzeby, bo cały czas "działa". ![]() By nikki9999 at 2012-03-22 ![]() By nikki9999 at 2012-03-22 OCENA: 5+/5 (nawet brak zapachu nie jest w stanie zmienić tej oceny ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam ochotę wypróbować inne zapachy, już nie mogę się doczekać Rossmanna, bo otwiera się niedługo 5min drogi od mojego domu ![]()
BLOG - zdrowe odżywianie, ćwiczenia, motywacja Jeżeli chcesz się ze mną szybko skontaktować napisz mail ![]() Edytowane przez nikki999 Czas edycji: 2012-03-23 o 12:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Mam odżywkę z tej serii co Ty szampon, Granat+aloes i niestety stoi bo mnie ten zapach strasznie drażni. Przypomina mi jakiś syrop z dzieciństwa
![]() ![]() ![]() Miałam też szampon, Makadamia i Figa. Kiepsko się pienił i w sumie nic nadzwyczajnego nie zauważyłam po nim. Mało wydajny był dla mnie, bo myję włosy dwukrotnie. Teraz mam szampon Papaja i Bambus i to jest mój hit! Zapach bardzo orzeźwiający, utrzymuje się na włosach przez kilka godzin, nawet jak nie nałożę odżywki to włosy łatwo się rozczesują. Ogólnie jest do włosów delikatnych i pozbawionych witalności ![]() ![]() czekam na resztę recenzji! ![]() ![]() Edytowane przez maalwiinkaa2 Czas edycji: 2012-03-23 o 16:57 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
![]() Uwielbiam peelingi i nie mogłam się doczekać dzisiejszej kąpieli, gdzie w planach miałam test tego kosmetyku. Niestety... OPAKOWANIE: Na zatrzask i super, nie lubię odkręcanych kosmetyków. Miękka tuba, dzięki której wydobędziemy kosmetyk do końca (tylko nie wiem, czy będzie mi zależało aż tak bardzo na tym...) Napisy i szata graficzna podobne do innych Alterrowych. ![]() By nikki9999 at 2012-03-22 ![]() By nikki9999 at 2012-03-22 ZAPACH: Gdy wąchałam peeling z tubki wyobrażałam sobie ten piękny zapach na całym ciele po aplikacji i kąpieli, ale jak tylko po zmoczeniu skóry nałożyłam kosmetyk na ręce poczułam odrzucający smród alkoholu. To nie był lekki zapach, ledwo wyczuwalny z aromatów roślinnych, tylko wstrętny narzucający się alkohol! KONSYSTENCJA: Jest to galaretka z drobinkami peelingującymi oraz pestkami granatu. ![]() By nikki9999 at 2012-03-22 ![]() By nikki9999 at 2012-03-22 WSPÓŁPRACA: Nakładał się bez większych problemów, jednak, gdy tylko poczułam alkohol miałam ochotę zmyć, co nałożyłam i nie smarować reszty ciała, jednak dałam mu szansę. Spienił się na biało. Jest to bardzo delikatny skrobak. Dość lekko się zmywa, ale nie spływa sam po polaniu skóry wodą. Jeżeli ktoś oczekuje mega wygładzenia i skóry jak "pupa niemowlęcia" to nie ma tutaj czego szukać... EFEKT:Miałam nadzieję, że podratuje odrobinę moje łokcie i stopy. Jednak nie. Skóra brzucha i ramion była odrobinę miększa i gładsza, ale ud już nie. OCENA: 1/5 (nie znalazłam niczego, co mogłoby go uratować ![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
![]() OPAKOWANIE: Miękka tubka na zatrzask. Obok szamponu najładniejsza szata graficzna. Na naklejce z tyłu brak składu po polsku, co zaliczam jako złą informację. ![]() By nikki9999 at 2012-03-22 ZAPACH: Już wąchając tubkę zapach nie powalał, ale na dłoniach jest bardziej intensywny i niezbyt przyjemny, nie jestem w stanie określić czym pachnie, ale na pewno nie granatem ani aloesem. KONSYSTENCJA: Lekki, biały krem. ![]() By nikki9999 at 2012-03-22 ![]() By nikki9999 at 2012-03-22 WSPÓŁPRACA: Bardzo wydajny, bo już mała ilość kremu starczyła na dłonie, a nawet łokcie. Łatwo się wciera, nie roluje. Tylko ten zapach... EFEKT: Miękka skóra, poradził sobie doskonale z moimi przesuszonymi po zimie łokciami. Dłonie są przyjemne w dotyku. Zostawia warstwę, która się nie wchłania w 100% co jest minusem. Ujemną cechą tego kremu, nawet bardziej uciążliwą niż film jest zapach. OCENA: 3+/5 (- za zapach oraz film)
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Tak, oczywiście! Odżywka wzmocniła mi włosy, znacznie zmniejszyło się wypadanie włosów, włosy nie są matowe, wręcz rozjaśnione, miękkie w dotyku, nie wiem tylko jak z rozczesywaniem po tej odżywce, bo moje włosy po żadnej odzywce nie chcą się ładnie rozczesywać, musiałby ją przetestować ktoś z normalnymi włosami i wypowiedziec się na ten temat. No i oczywiście piękny zapach.
Szkoda,że peeling zebrał tak złą ocenę, już zaczęłam się na niego czaić... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no peelingu nie polecam ![]() jestem w trakcie testowania maski, ostrożnie, ponieważ naczytałam się mało pochlebnych opinii i boję się o swoją twarz ![]() no i jestem po teście kremu brązującego, wkrótce uzupełnię opinie ![]()
![]() |
![]() |
#12 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
![]() OPAKOWANIE: Otrzymałam kosmetyk w "próbkowych" opakowaniach (podwójna saszetka) ZAPACH: Na pewno nie przypomina aloesu i nie należy do najprzyjemniejszych. KONSYSTENCJA: Lekka, biała maska. ![]() ![]() WSPÓŁPRACA: Lubię maski, które zastygają, ta ma tak lekką konsystencję, że na pewno nie zastyga, nie wytrzymałam z nią więcej niż 5 minut, bo piekło mnie oko po stronie nałożonej maski i cały policzek i broda... EFEKT: Brak mi słów, skóra mnie piecze, resztę można zobaczyć na fotkach, bo już nie chcę się denerwować ![]() ![]() ![]() OCENA: 0!/5 (zdjęcia chyba "mówią" wszystko...) nad tym samym się zastanawiam, dodatkowo czytając o "kojącej pielęgnacji" i "pielęgnacji opracowanej z myślą o szczególnych potrzebach skóry suchej i wrażliwej" aż się gotuję...
![]() |
#14 |
Nie depcze krokusów
|
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
jejku! jakie straszne efekty! że ludzie coś takiego sprzedają! mam nadzieję,że jakoś ukoiłaś skórę na twarzy jeśli tak to przy okazji napisz czym
![]() a alkoholu w składzie, wiadomo, trzeba unikać jak ognia bo wysusza skórę... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Nie depcze krokusów
|
Wątpię, czy to kwestia alkoholu, moja skóra posmarowana spirytusem tak nie reaguje.
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Możliwe, że przez inne składniki skóra tak reaguje po tej maseczce, tego nie wiem...
Ale alkohol wysusza wszystko: włosy, twarz... I to jest pewne, żeby właśnie np. toniki i szampony nie miały w składzie alkoholu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Jej, no to jak ja mam suchą, atopową skórę to u mnie w ogóle byłaby masakra
![]()
![]() |
#19 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Moja skóra nie reaguje w ten sposób na alkohol ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() Zastanawiałam się nad tą maską ponieważ uwielbiam Alterrę, ale po twojej recenzji nie użyje jej mam wrażliwą cerę i mogę mieć podobny efekt ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Ja przez jakiś czas stosowałam szampon i odżywkę z Alterry pszenica i morela. Moje włosy choć nie tak bardzo zniszczone wygladały o niebo lepiej, aż sama byłam zdziwiona że tak tani i naturalny produkt może zdziałać takie cuda
![]() ![]()
![]() |
#22 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Ja jestem na poczatku drogi z testowaniem Alteryy, korzytsając z promocji na te kosmetyki kupiła ich sporo, szampon, odzywke, zel pod prysznic, dezodorant, pomadkę, balsam do ciała i krem na noc.
Duzy plus na naturalne składniki i brak silikonów, czy SLS w składzie. Póki co wszytsko sprawdza się dobrze, oprócz kremu na noc - ma dziena konsystencja, która mam wrażenie, nie chce sie wchłaniać i cięzko się rozprowadza. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
nie spodziewała bym się takiej reakcji po produktach tej marki ;/
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Na szampon i balsam do ust z pewnością się skuszę
![]() edit- kupiłam pomadkę
![]() Edytowane przez effulla Czas edycji: 2012-11-19 o 10:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
super recenzje!
![]() tylko szkoda mi Twojej buźki ![]()
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
o kurcze, mam te maske, ale nie probowalam jeszcze... teraz sie bede bać
testowałam troszkę alterry u siebie na blogu, jestem nią ogólnie zachwycona, ale nie udalo mi sie dostac ani kremu do rak, ani balsamu do ust ![]() peeling do ciała jest kiepsciutenki ![]() wlałam go do peelingu kawowego domowej roboty jako zel myjący Edytowane przez 201704051536 Czas edycji: 2013-03-20 o 20:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
maska do włosów z granata jest fenomenalna, zużyłam już z 10 opakowań, dla mnie ten sztyft ma paskudny smak po paru dniach używania, taki chemiczny. Olejki z alterry cudowne, teraz kupilam ten antycellulutowy, wie ktos czy dziala?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Kosmetyki naturalne mają dużo alergennych czynników - niestety trzeba testować na własnej skórze. Ja tak mam jak n krem do mycia Noni&Care zostawię na dłużej. Ale akurat ta maska działa na mnie super kojąco i nawilżająco.
Odżywek używam non-stop - zwłaszcza, że już nie ma innych zapachów. Pomadka jest ze mną drugą zimę. Działa i nie nudzi się - dla mnie super.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:09.