|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Okolice Raciborza woj slaskie
Witam
![]() Mam dosyc nie typowe pytanie dla osob z powiatu raciborskiego. Czy wiecie moze w jakiej parafi udzielane sa sluby bez potrzeby nauk przedslubnych? Chodzi o to ze pracujemy z mezem za granica(jestesmy po slubie cywilnym)i nie mamy mozliwosci uczestniczenia w naukach ![]() Jesli macie tez jakies fajne lokale sprawdzone to bede wdzieczna za podpowiedz gdzie warto zorganizowac wesele ![]() Bede wdzieczna za odpowiedzi i porady. pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Okolice Raciborza woj slaskie
nie wiem gdzie mieszkacie ale zapytajcie się na miejscu. My robiliśmy nauki w Norwegii, w katolickiej parafii. Mieliśmy iść na nauki po norwesku z innymi parami ale okazało się, że polski ksiądz, który tam odprawia msze dla Polaków zrobi nam indywidualnie. Załatwiliśmy to na jednym (choć długim
![]() Popytajcie bo jak wiadomo z księdzem lepiej nie zadzierać i nauki odbyć ![]()
09 października 2013 18:45 Ninka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Niestety u nas w parafi jest taki ksiadz ze wymaga nauk tylko i wylacznie u niego,nie akceptuje innych i w tym problem,mamy mozliwosc wziecia nauk tutaj w niemczech ale on nam ich nie zalicza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ale w Raciborzu przecież można zrobić nauki weekendowo.
http://www.miedonia.pl/kursy-dla-narzeczonych/ I ksiądz nie ma prawa Wam nie uznać tych nauk. A jak będzie stwarzał problemy to lepiej zmieńcie parafię ![]()
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
na prawdę zmieńcie parafie... Generalne założenia takiego kursu są określone jakimiś zasadami, wiadomo że w każdym miejscu będzie się taki kurs trochę różnił ale każdy opiera się na tej samej zasadzie, ma Was przygotować. Dlatego nie rozumiem tego księdza...
Kurs możesz zrobić nawet na końcu świata.
09 października 2013 18:45 Ninka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() Bardzo Wam dziekuje za Wasze odpowiedzi ![]() Problem mamy z glowy,ksiadz w Bienkowicach zgodzil sie nam dac slub bez problemu,potrzebujemy tylko pozwolenie na slub od naszego aktualnego proboszcza z Niemiec,i nauki przed slubne tez mamy zalatwione tutaj w de i Ks.Andrzej nam je bez problemu zaakceptuje ![]() Mam jeszcze jedno pytanie wiecie moze gdzie na slasku sa jakies tansze hurtownie z napojami?i czy jestescie mi w stanie powiedziec ile srednio litrow liczyc na 1 osobe?Bedzie okolo 60 osob doroslych i okolo 15 dzieci.obliczalam to juz w kalkulatorze imprez ale wyszlo mi ze np coli 45 litrow....a mi sie wydaje ze to za malo....ale moge sie mylic,dlatego prosze was o rade ![]() dziekuje i pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:52.