|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Owsiki w ciąży
Cześć Dziewczyny. Proszę Was o pomoc, bo jestem przerażona. Jestem w 2 mies. ciązy i niestety z ostatnich wyników kału wyszło, że ...mam pasożyty ! (owiski). Skąd to się u mnie wzięło - niewiem. Podejrzewam, że mogłam zarazić się od dziecka mojego brata (dzieci w wieku przedszkolnym często podobno to mają). W związku z tym pytanie: czy któraś z Was miała podobny problem? Jaki ma on wpływa na ciążę? Czy i jak można to leczyć? Oczywiście pójdę z tym do lekarza, ale wolałabym najpierw czegoś od Was się dowiedzieć.Proszę pomóżcie !!!
|
|
|
|
|
#2 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Owsiki w ciąży
radziła bym iśc do lekarza
bo to się może złe skonczyc w szczegolnosci jak jestres w ciąży
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Nie miałam tego problemu w ciąży ale moje dzieci je miały i z tego co pamiętam musiała się leczyć cała rodzina, a w szczególności osoby które korzystały ze wspólnej toalety.Polegało to na przyjmowaniu tabletek przepisanych przez lekarza. Wiem że te tabletki przyjmowaliśmy trzykrotnie, na czczo w odstępach dwutygodniowych.W tym czasie ważne jest zachowanie szczególnej higieny (mycie paznokci szczoteczką, częsta zmiana pościeli,ręczników, bielizny oczywiście i prasownie ich).Bezwzględnie udaj się do lekarza, sama się nie wyleczysz.Poproś o większą ilość opakowań, jeśli podejrzewasz, że ktoś to jeszcze ma, bo z powrotem możesz się zarazić.Moja babcia radziła na owsiki sok z kiszonej kapusty na czczo, ale Ty jesteś w ciąży i może to byc szkodliwe dla Ciebie lub dzidziusia.Pozdrawiam!
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
MAma moja mowi bys jadla czosnek!
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
powinno pomoc.Pozdrawiam
|
|
#6 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja sama miałam to w dziecinstwie, leczyła się cała rodzina. Przyniosłam z przedszkola, strasznie to uciążliwe było. A na owsiki je się pestki dyni.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
Witam,
owsicy w ciązy sie nie leczy, ulotki wszystkich leków wyraznie o tym mowią. Trzeba wyleczyc sie po ciazy i zaprzestaniu karmienia piersią ale nie ma powodu do obaw- owsica nie jest grozna dla plodu pzdr natusia23 |
|
|
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
co do owsików mam ten sam problem. Tez jestem w ciąży na poczatku
![]() moj ginekolog doradzil mi abym jadła pestki z dyni bo jak wiadomo owsiki bardzo tego nie lubia i abym wypila troche oleju...tak zwyklego oleju roslinnego, lub oliwe z oliwek..z dziecinstwa jeszcze pamietam ze jak mialam owsiki to to ze bralam jakies lekarstwa to raz < w naszym stanie nie wolno> a drugą rzecza bylo prasowanie bielizny gdyz owsiki sie na niej znajdują nawet po wypraniu. mam nadzieje ze te sposoby nam pomogą pozdrawiam |
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Odświerzam temat, bo podejrzewam że mam owsiki a jestem w ciąży. Zaraziłam się pewnie od dzieci bo miały. No i co teraz w czwartek mam wizytę u gina i oczywiście powiem. A może wy znacie dobre naturalne sposoby.
Czytałam już o soku z kapusty , z marchwi , buraków o czosnku pestkach ale czy to coś daje? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:12.