|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jak osiągnąć efekt podobny do wygładzenia skóry przez promienie UV?
Witam, mam takie pytanie. Zauważyłem ( jak też wiele razy czytałem o takiej tendencji u ludzi z przetłuszczającą się cerą), że zawsze u mnie jeśli cera dostanie trochę słońca, to robi się u mnie stosunkowo gładka, sucha i jednolita, ale po kilku dniach oczywiście wręcz przeciwnie robi się mocno tłusta. Tak więc chciałem spytać, jakie zabiegi kosmetyczne czy też w jaki sposób dbać o cerę na co dzień, aby właśnie jak najczęściej mieć taką cerę jak po tej dawce promieni UV? Podejrzewam, że to pewnie potrzeba indywidualnej porady, ale tak z grubsza poproszę o odpowiedź. A i dodam, co powinno wynikać z treści wiadomości, że jestem mężczyzną
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak osiągnąć efekt podobny do wygładzenia skóry przez promienie UV?
edit
Magister sztuki, architekt wnętrz! ![]() Edytowane przez infusia Czas edycji: 2014-01-17 o 07:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dziękuję, no właśnie miałem na myśli jak permanentnie poprawić stan cery, a nie jak odtworzyć efekt słońca z jego również negatywnymi skutkami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Sebum
![]() Musisz nawilżać cerę, przy cerze tłustej tym bardziej. Kiedy będzie dobrze nawilżona nie będzie potrzebowała dodatkowo produkować to sebum. Tylko nie chodzi o natłuszczanie tylko nawilżanie. Tak jak napisała poprzedniczka unikaj parafiny w kosmetykach ponieważ zapycha pory skóry i powstają zaskórniki. Używaj kosmetyków bez alkoholu i delikatnych żeli myjących. Ja polecam Ci osobiście , ponieważ sama mam skórę tłustą, żel uniwersalny Babydream, który znajdziesz w Rossmannie. U mnie sprawdza sie znakomicie, w dodatku jest tani (10 zł) i łatwo dostępny.
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
natłuszczając skórę "oszukujesz" ją i ona produkuje mniej sebum. Oliwka hipp wchłania się do matu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:43.