Wspólne odchudzanie !!!! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-02-21, 11:05   #1
karrooolcia
BAN stały

Wspólne odchudzanie !!!!

Tak jak w tytule

Zaczynam właśnie diete Dr. Dukana
I wiem, że sama nie mam na tyle silnej woli dlatego proszę Was wzajemne wsparcie !!
Może damy radę??

karrooolcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-21, 15:01   #2
Roxana188
BAN stały

Dot.: Wspólne odchudzanie !!!!

hej ja jestem na diecie kapuścianej od 5 dni i schudłam już 3 kg dieta jest zdrowa, bo kapusta ma dużo witaminy C. Serdecznie polecam wszystkim odchudzającym się
Roxana188 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-21, 15:20   #3
karrooolcia
BAN stały

Ja znowu bym ją odradzała Owszem szybko straci się zbędne kilogramy, ale po skończeniu tej diety jest efekt jo-jo i baaaaardzo szybko te kilogramy wracają nawet PODWÓJNIE !!!!!!!!!!
Stary 2012-02-21, 17:55   #4
seszaj
Przyczajenie

Też muszę się trochę odchudzić! Przyłączę się do Ciebie! Razem może coś wskóramy!!!
seszaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-21, 19:24   #5
karrooolcia
BAN stały

Powiem Was, że to już mój 2 dzień na diecie Dukana i wcale nie czuję głodu Chociaż nie powiem, że ciągnie mnie chyba z przyzwyczajenia do lodówki hihi i do słodyczy Ale daje rade jak na razie
Stary 2012-02-21, 20:01   #6
naat_at
Przyczajenie

Hej dziewczyny też planuję się odchudzać , ale dopiero jakoś od marca jak kupię rowerek do ćwiczeń Wtedy dopiero zacznę dietę , którą dostałąm od dietetyka, mam nadzieję ,że dam rade jak Wam idzie?
naat_at jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-22, 14:01   #7
karrooolcia
BAN stały

To dopiero trzeci dzień diety, więc postanowiłam stanąć na wagi i.... 69kg !!!!!!!!! Ważyłam się popołudniu pośniadaniu także stwierdzam, że wszystko idzie zgodnie z planem!

Ćwiczyłam sobie dzisiaj na stoperze 40minut pot ze mnie spływał tak jak bym była pod prysznicem Ale myślę, że warto troszkę się pomęczyć skoro już takie efekty

A Wam jak idzie ??????
Stary 2012-02-23, 00:59   #8
karrooolcia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Julia875 Pokaż wiadomość
Próbowałam diety Dukana już dwa razy i za każdym razem po 5- 6 dniach miałam straszne niestrawności i ciągle mnie mdliło. Ponadto jej zdrowotność została już dawno obalona przez lekarzy, więc naprawdę bym uważała. Osobiście stosuję dietę ograniczającą dzienne spożycie kcal do 1200 kcal + ćwiczenia 4-5 razy w tygodniu w fitness klubie. Kilogramy lecą w dół, choć może nie w jakimś ekspresowym tempie, ale wolę zdrowo schudnąć, żeby nie było efektu jo-jo!
Ja też tą diete stosuję poraz kolejny także wiem co robię. A to że miałaś takie obiawy to tylko i wyłacznie dlatego ze diete drałaś czy czytałasś o niej na forach zamiast najpierw przyczytac wszystkie książki Dr. Dukana )))
Stary 2012-02-23, 09:29   #9
Roxana188
BAN stały

Cytat:
Napisane przez karrooolcia Pokaż wiadomość
Ja znowu bym ją odradzała Owszem szybko straci się zbędne kilogramy, ale po skończeniu tej diety jest efekt jo-jo i baaaaardzo szybko te kilogramy wracają nawet PODWÓJNIE !!!!!!!!!!
oj nie wracają, moja znajoma była na tej diecie i nic jej nie wraca jeśli chodzi o efekt jo-jo to właśnie po Dukanie jest...
kapuściana jest super, chudnie się od 3 do 6 kg w tydzień, ja schudłam 6 kg, a za dwa 2 dni będzie tydzień jak ją zaczęłam stosować jeszcze dzisiaj rowerek kilka razy, stepper i basen i czekam na jeszcze lepsze efekty
Roxana188 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-23, 16:46   #10
seszaj
Przyczajenie

Hej Dziewczyny! Ja tam po prostu ograniczyłam ilościowo jedzenie a przede wszystkim węglowodany czyli pieczywo do minimum, ziemniaki, makaron i wszelkie słodycze -wykluczone! No i oczywiście ćwiczenia codzienne! mam tak zamiar przez cały Post do Wielkanocy! To musi przynieść efekty!!!!
seszaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-23, 18:36   #11
201606210914
Konto usunięte

hmm... ja tez stosowałam diete dukana przez 2 dwa razy po 2 tygodnie fakt chudłam co bardzo mnie cieszyło ale miałam jakieś plamki na majtkach (krwawienie) przestraszyłam sie i dlatego po pierwszej probie przerwałam diete , gdy znów zaczełam znow te same objawy . Wiec dla mnie ta dieta odpada. Od poniedziałku będę stosowała diete która jest od lekaża i wiem ze w 100% pomaga bo znajomy z niej kożystał i dużo spadł z wagi co najdziwniejsze bez ćwiczeń .
Ta dieta nie jest męczarnią ,jak dla mnie była dieta dukana . Mogę podrzucic w forum

aa i po dukanie ... efekt jojo ...

pozdrawiam i wytrwałości

Edytowane przez 201606210914
Czas edycji: 2012-02-23 o 18:38
201606210914 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-23, 21:13   #12
karrooolcia
BAN stały

Tak piszecię o tej diecie Dukana... I tak sobie myślę, że może lepiej by było zmienić tą dietę... Np. na 1000 kalorii dziennie ?? Już sama nie wiem
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości