![]() |
#1 |
BAN stały
|
Maturzystki 2011 !
Jak kochane wspominacie mature? Jak Wam poszlo? Trudna byla dla WaS? Opowiadajcie co Wam sie podobalo a co nie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Maturzystki 2011 !
Matura była raczej trudna w porównaniu do lat ubiegłych, ale z wyników jestem zadowolona. Rozszerzenia w okolicach 80-90 procent.Tylko teraz mam większy problem... nie wiem na jakie studia się zdecydować
![]() A jak tobie poszło? Zadowolona jesteś w wyników?
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Powiem Ci, ze myslalam, ze bedzie gorzej. Jak dla mnie to probna byla o wiele latwiejsza. Ale nie jest tak zle. Zdalam i to sie liczy.
![]() ![]() Studia? Hm... a co pasjonuje Cie? Co najbardziej lubisz robic? Ja podania juz zlozylam, teraz czekam na wiadomosc o przyjeciu. Wybieram sie na pedagogike resocjalizacyjna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Mam znajomą na pedagogice resocjalizacyjnej, bardzo fajna specjalizacja
![]() A jakie technikum skończyłaś?Egzaminy zawodowe są trudne? Ja pasjonuję się językami...tylko nie wiem na którą filologię się zdecydować.Złożyła na japonistykę (UW), anglistykę i polonistykę (UMCS). Czas pokaże, jak się gdzieś nie dostanę to będę miała problem z głowy^^
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Technikum Organizacji Usług Gastronomicznych. Wiesz planowanie imprez, strojenie sali, stołow, dobor potraw do imprezy, sztuccow. Nic nie zwiazanego z gotowaniem. Bo wiele osob myli moj kierunek z typowa gastronomia ;/
Egzaminy jak dla mnie nie sa trudne. Przez 4 lata uczysz sie praktycznie tego co moze byc na egzaminie. W pierwszym dniu piszesz test, a nastepnego masz egzamin praktyczny a na nim jakas uroczystosc na X osob i musisz wypisac na kartce menu, cene na osobe i na X osob, zaplanowac ustawienia stolow w sali o wymiarach X, dekoracja tej sali w zaleznosci od imprezy, ilosc zastawy stolowej i bielizny stolowej, sposob nakrycia talerzy. Gdy sie tego uczy to nie jest to az takie trudne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
A ja wypadłam gorzej niż się spodziewałam i myślałam nawet o wglądzie w swoje prace, ale boję się sobie zaszkodzić. ;( Na moje studia potrzebuję jednak średniej z wyników, a ta z angielskim i wszystkimi ustnymi jest zadowalająca, więc jestem dobrej myśli. Chociaż weszło mi to na ambicję nieźle.
Co ciekawe, wcale nie uważam, żebym tak źle napisała. Czułam się dobrze po wyjściu z sali, sprawdzałam odpowiedzi, miałam odpowiednią wiedzę, więc musiałam polec na kluczu.
![]() Edytowane przez mbamboo Czas edycji: 2011-07-05 o 10:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Gdyby nie twoje tłumaczenie to też bym pewnie pomyliła z normalnym gastronomikiem
![]() A mogę spytać na jaką uczelnię złożyłaś na pedagogikę? mbamboo- nie polecam składać podania o wgląd, nie słyszałam jeszcze o przypadku, aby udało się podnieść wynik o więcej niż kilka procent. Gdzie biorą pod uwagę ustne? Mi zawsze mówili, że one są tylko do zdania i nikt nie bierze ich pod uwagę. I nie martw się, tegoroczna matura poszła beznadziejnie to i progi pewnie polecą w dół. ![]()
W nas jest raj, piekło i do obu szlaki. Edytowane przez Saligia Czas edycji: 2011-07-05 o 10:43 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Ja też jestem tegoroczną maturzystką. Zawaliłam tylko geografię (zdać zdałam, ale liczyłam na dużo więcej), za to reszta poszła mi lepiej niż myślałam
![]() Chciałabym iść na Turystykę i rekreację na SGGW, zobaczymy czy się dostanę. Swoją drogą, oglądałam wczoraj filmik, na którym koleś rozmaiwał z maturzystami po odebraniu świadectw i w pewnym momencie stwierdził, ze maturzyści 2011 to prawdziwi twardziele ![]()
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() ![]() ![]() A gdzie się wybieram? Prawo/finanse i rachunkowość, z przewagą tego pierwszego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale życzę trafnych wyborów,może akurat Tobie serio się spodoba Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A wybieram się na studia do Anglii, oni chcą ode mnie średniej ze wszystkich wyników. Więc ustne na szczęście też. ![]() Geografię też położyłam, a zawsze ją lubiłam, ale tu akurat się tego spodziewałam po wyjściu z sali i nie jestem zła.
![]() Edytowane przez mbamboo Czas edycji: 2011-07-05 o 13:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Witam, witam
![]() Ogólnie matura złą nie była, chociaż, jak zawsze zdarzają się jakieś drobne problemy. Moim problemem okazał się rozszerzony polski, którego wynik mnie zaskoczył. No ale cóż, nadal mam nadzieję na moje wymarzone studia w kierunku filologia hiszpańska ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
Cada napewno sie dostaniesz, wynikow nie masz zlych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Gusia140109 dzięki za pocieszenie. Nie są złe, ale boje się, że niewystarczające z powodu min 10 osób na miejsce
![]() Ale ciągle jestem dobrej myśli, najwyżej będę pisać odwołanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
BAN stały
|
Cada a zlozylas na inne uczelnie podania, czy tylko na ta jedna? Tak jest ryzyko, ze moze sie nie udac, ale z takimi wynikami..
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
złożyłam na te trzy które mam w opisie, i na Uj, ale sądzę, że jest poza moim zasięgiem ,jednak może warto spróbować
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#20 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
BAN stały
|
Hmm.. zajmij sobie jakos czas, abys nie myslal
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Ja pierwsze wyniki mam 11 lipca. Tylko UŚ zdecydował się, żeby potrzymać mnie dłużej w niepewności i wystawić wyniki dopiero 15 ;D
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
BAN stały
|
Ty dobrze masz bo wiesz kiedy wyniki, a u mnie powiedzieli, ze listownie powiadomia mnie byc moze w polowie lipca..;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
BAN stały
|
na Powszechna Wyzsza Szkole Humanistyczna "Pomerania"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
BAN stały
|
Wpisz sobie w google
![]() a kierunek pedagogika resocjalizacyjna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
O, ciekawie brzmi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
BAN stały
|
No mi wlasnie taki kierunek najbardziej odpowiadal
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:35.