![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
kiedy wyemigrowałyście?
w jakim wieku byłyście, kiedy wyjechałyście z kraju i czy byłyście wtedy po jakichś studiach tutaj w Polsce? oraz czy wyjechałyście same czy z kimś bliskim? wracacie a może już wróciłyście ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: kiedy wyemigrowałyście?
Mialam 18 lat,wyjechalam do Wloch sama poniewaz zawsze o tym marzylam,ciagle powtarzalam,ze jak tylko skoncze 18 lat to pakuje sie i spadam
![]() marzenie sie spelnilo,mieszkam tu juz prawie 10 lat ![]() nie sadze,abym kiedykolwiek wrocila do Polski ,przyjezdzam 2 razy do roku do rodziny,za krajem nie tesknie,ale nie dlatego,ze go niecierpie,czy dlatego ,ze w Polsce (jak wiele emigrantow nieslusznie mowi) wszystko jest be ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() ![]() Miałam prace ale pierwszy wyjechał mąż bo trafiła sie praca dla faceta ( a w italii była moja Mama ,która pracuje jako badante i słyszała o tej pracy ) tak pojechał on a ja po m-cu zostawiłam prace i pojechałam ![]() Ciągnie do domu , zeby odpocząć od tego innego swiata . Staram sie raz w roku jechać do Polski ![]() ![]() Edytowane przez Anitast Czas edycji: 2012-01-25 o 13:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ja wyjechałam zaraz po liceum. Najpierw Anglia, teraz Francja. Tu zatrzymam się na dłużej, zacznę wymarzone studia,a potem planuje podróżować. Do Polski nie planuje wracać przez następne 10lat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Wyjechalam majas skonczyone 25 lat. Nie sludiowalam nigdy, ale zrobilam trzy rozne studium w Pl. Wyjechalam do przyszlego meza. Nie wracam, ale maz na starosc chce do Pl, wiec pewnie bede musiala wrocic.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ja wyjechałam w wieku 24 lat, byłam po licencjacie. Wyjechałam do meza
![]() ![]()
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Ja wyemigrowalam do UK po studiach, w 2007 roku...Bylo ciekawie, ale nie tak do konca, jak chcialam i jak sie spodziewalam... Za miesiac wracam do Polski... Prosze trzymac kciuki!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Ja wyjechalam do UK po skonczonym licencjacie. NIe podobal mi sie kierunek studiow ktore obralam, nie chcialam ich konczyc, zrobilam przerwe , przyjechalam do siostry. szybko dostalam prace- dosc dobra prace, ktora lubilam, potem poznalam meza i juz zostalam
![]() Bardzo tesknie za rodzina, ale nie za Polska- nie chce tam wracac ![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
ja wyemigrowalam hmmm w sumie niby w wieku powiedzmy 27 lat
ale wczesniej jezdzilam to tu to tam ( Niemcy glownie) teraz w Irlandii od 2007 roku do Polski niemam planow wracac Edytowane przez irenkaaa Czas edycji: 2012-01-28 o 00:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Wyjechałam w wieku 23 lat.
Było to dokładnie 29 listopada 2008 roku. Nigdy nie studiowałam. Wyjechałam do mojego męża, który już wtedy mieszkał i pracował za granicą 1,5 roku. Planujemy wrócić +/- za 2 lata ale wszystko zależy od sytuacji i tego jak będzie wyglądać w Polsce rynek pracy.
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Ja wyjechalam w 2002 r.bylam po szkole policealnej.Wyjechalam z przyszlym mezem.Co do powrotu to raczej nie planuje obecnie wracac do Polski.Chyba ze na starosc...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
ja nawet na starosc nie zamierzam wracac
nic mnie tam nie trzyma / nie ciagnie do Polski niestety takie zycia no i jestem w zwiazku z obcokrajowcem wiec jakos inaczej tez patrze na to co bedzie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
CzarnyElf to wyjechalysmy w tym samym roku. Ja w styczniu dokladnie 21, wiec juz 10 lat u mnie minelo, a ty kiedy?
Milo cie znow idziec na forum, bo jakos ostatnie lata to cie wogole nie widywalam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Wyjechalam po maturze. Siostra mieszka w Londynie. Mieszkalam tam 4 lata a od 6 miesiecy, mieszkamy w Hiszpanii(ja, moj tz i corka:P). Nie zamierzam wrocic do Polski, moglabym mieszkac albo w ES albo w UK.
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Drogie Wizażanki, ten temat świetnie wpasowuje się w moją pracę magisterską i badanie, jakie prowadzę.. Jeżeli któraś z Was znajdzie czas na wypełnienie ankiety będę bardzo wdzięczna!
http://www.ankietka. pl/ankieta/75227/zycie-na-emigracji.html( trzeba usunąć spację po słowie ankietka)
"Give me reason but don't give me choice. 'Cause I'll just make the same mistake again.." Edytowane przez Vampi_z_piekla_rodem Czas edycji: 2012-01-29 o 17:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Wyjechałam 3,5 roku temu, sama, bez języka, jako Au-Pair i wtedy, kiedy zaczął szaleć największy kryzys. Ale nie ma jak spełnianie marzeń
![]() Wykształcenie mam, ale kierunek niszowy i kompletnie nieprzydatny, a już na pewno nie tutaj. Daję radę, bo kocham ten kraj i nie wracam do PL ![]()
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wyjazdu to ja wyjechalam w lipcu 2002 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
swietna ankieta , wypelniona
![]() mam nadzieje ze cos pomoglam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
ja latam codzeinnie po emigrantach, 30 plus, na plotkowy wejde na Avon poogladac, czasem o cos podpytam dziewczyny. Poza tym zagladam i czasami cos napisze na kosmetyczne i na biochemie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
A ja wyjechałam ok miesiąca temu. Jestem na Korsyce. Najpierw wyjechał mój mąż do pracy z ojczymem, miesiąc temu dojechałam ja z mamą, małym bratem i dwójką naszych dzieciaków. Mam 24 lata i póki co nie zamierzam wracać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
a ja wyjechałam pół roku temu do Aglii do Sheffield. narazie nie żałuje swojej decyzji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Ja wyjechałam do DE 10 lat temu, z 2-miesięcznym synkiem (na przedostatnim semestrze studiów na PG), do męża, który miał od roku pracę tutaj (to był boom na informatyków). Studia kończyłam zdalnie stąd, głównie przez internet, ale dyplom broniłam na miejscu, w PL oczywiście, z niespełna rocznym synkiem w wózku
![]() Powrót do kraju to jest w tej chwili bardzo intensywny temat u nas. Ja raz chcę za wszelką cenę, raz mam wątpliwości co jest lepsze... A jak czytam to forum, to już w ogóle zaczynam myśleć, że może do jakiegoś jeszcze innego kraju się przeprowadzić... Ciekawi mnie świat bardzo, ale z rodziną 4-osobową to już nie takie proste wiecznie podróżować i szukać swego miejsca. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
Ja wyjechałam 7 lat temu do Holandii... miałam wtedy 14 lat(;
Zadomowiłam się tutaj, nie mam zamiaru wracać.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Wyjechałam 2,5 roku temu, na dwa tyg przed 19 urodzinami, do Niemiec. Zupełnie sama. Tutaj zaczęłam studia i jakoś daję sobie radę. Czasem zastanawiam się jednak nad powrotem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Ja jednak wyjechałam po sudiach. Zrobiłam licencjata jestem fizjoterapeuta i sobie poleciałam. na chwile obecna nie chce wracać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:30.