|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Coś na konkurs recytatorski
Jestem tu nowa i zbytnio nie wiedziałam, gdzie stworzyć taki wątek. Wiem, że istnieją tu wątki podobne, ale chciałabym abyście mi też pomogli, bo mam problem. Jak w samym tytule poszukuję wierszy, lub prozy na konkurs recytatorski. Ma to być coś ambitnego, ale pasującego do mojego poziomu ( jestem w 2 klasie gimnazjum ). Mam wielką nadzieję, że pomożecie mi coś wybrać, bo mi samej po prostu wykończyły się pomysły.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Coś na konkurs recytatorski
To może podaj te pomysły
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
O to chodzi, że pomysłów nie mam.
Powiem tyle, że najlepiej, aby proza była odpowiednia do modulacji głosu ( występują dialogi ), a wiersz dość długi. Może być wesoły lub smutny, w obu kategoriach się odnajduję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
hmm nie wiem dokładnie jaka długość, ale osobiście uwielbiam wiersz Szymborskiej "Nic dwa razy", krótki nie jest, taki średni, może się przyda
![]() ![]() albo Paweł Hertz "Kwarantanna", Zdzisław Jaskuła "Moje ciało otoczono", Andrzej Sosnowski "Tachymetria" ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:16.