|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
co jest z moimi włosami? ;/
witam wszystkich. otóż od bardzo dawna próbuję zapuścić włosy i nic z tego. od 3 lat mam tą samą długość włosów. fakt faktem katowałam trochę włosy prostownicą i suszarką, parę razy też farbowałam włosy. dziwne jest to, że gdy zetnę grzywke rośnie mi jak na drożdzach a tył włosów stoi w miejscu! ;/. podcięłam wlosy o 3 cm jakieś 2 tygodnie temu bo chcę żeby wreszcie były zdrowe. nie prostuję od miesiąca i nie suszę a tym bardziej nie farbuje ;(. myje wlosy szamponem bez sls. masuje skóre głowy. używam maski wax, czasami olejuje, biorę belissę. podziwiam koleżnki z klasy, które mają piękne długie włosy i nie mogę wyjśc z podziwu ;(. też chce takie włosy ale chyba nic z tego ;(. nigdy nie będę miała takich włosów. ;(. dodam, że moje wlosy są tak do ramion od 3 lat ;(. pomożcie co mam zrobić żeby wreszcie zaczęły mi normalnie rosnąć ;(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: co jest z moimi włosami? ;/
No niestety jesli sie prostuje wlosy i farbuje to koncowki trzeba podcinac regularnie co 1-1,5 miesiąca bo sa popalone i nieladnie to wyglada. Mialam podobna sytuacje tez do niedawna katowalam je prostownica do tego farbowalam no i bylam zmuszona je podcinac i tez ciagle wydaje mi sie ze stoja w miejscu bo to co zdazylo urosnac w miesiac to podcinalam i takie kolo zamkniete sie tworzylo. Wczoraj podcielam koncowki po ostatnim farbowaniu w swoim zyciu ktorych od 3 miesiecy nie ruszalam, troche podrosly ale co z tego jak znow musialam sciac
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Jest sporo porad i sposób na przyspieszony porost włosów
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
No ale jak ja strasznie dbam o włosy i nic z tego. nie dawno podciełam końcówki włosów i już zauważyłam, że coś się z nimi dzieje
![]() ładne no ale to tyko jakieś parę dni. nie mam już sił do moich włosów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Odżywienie włosów może trochę potrwać, nie oczekujcie cudów po kilku tygodniach. A końcówki znów są lekko podniszczone, bo pewnie obcięłaś rozdwojone końcówki a nie wszystkie zniszczone.
Włosy masz do ramion, co jest najtrudniejszą długością dla włosów (ciągłe ocieranie o ubrania, itp). A długość z tyłu stoi w miejscu, bo końcówki się wykruszają. Sama mówisz, że grzywka rośnie szybko, to dobry znak. Wiem, że w swoim poście nie mówię nic odkrywczego ale taka jest prawda. Musisz czekać, szukać odpowiednich sposobów pielęgnacji i czekać. I nie próbuj wracać do prostownicy, naprawdę warto się przemęczyć kilka tygodni. Jeżeli czujesz, że już nie dajesz rady, wejdź sobie na blogi dziewczyn, które też starają się doprowadzić włosy do porządku. Często dodają zdjęcia, które naprawdę świetnie pokazują ile może dać odpowiednio dobrana pielęgnacja i odrobina cierpliwości. Ja ze swojej strony polecam blog: http://blondhaircare.blogspot.com/ oraz: http://anwena.blogspot.com/ (tutaj wejdź w zakładkę "Moja włosowa historia"). Trzymam kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Tak tak, też polecam te blogi, kopalnia informacji, można się wczytać i popaść we włosomaniactwo, ale dzięki tym i podobnym blogom, moje włoski odżyły, więc sądzę że i Tobie powinny pomóc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
napisz czy Twoje włosy się kruszą, być może rosną szybko ale od dołu sie wykruszają i wydaje sie ze stoją w miejscu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
klocylda znam już te blogi ale dziękuje bardzo
![]() moje koncowki nie są rozdwojone tylko tak wywijaja się każda w inna stronę i są trochę suche ale pracuje nad tym. nie łamia mi się od pół roku. dziwne jest też to dla mnie np mam jaką koleżanke która ma bardzo zniszczone koncowki i strasznie brzydko to wygląda i włosy strasznie szybko jej rosną. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
na pewno nie zauważyłaś podczas mycia/czesania/itp połamanych końcówek? u mnie po farbowaniu, rozjasnianiu i prostowaniu kruszyly sie konce, wszedzie bylo pelno takich malutkich (mialam czarne, wiec byly bardzo widoczne) kawaleczkow... wlosow! scielam i po problemie.
jesli widzisz,ze od skory ci rosna, to problem najprawdopodobniej w tym,że sie krusza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.