|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Technik administracji - Cosinus
Technik administracji - Cosinus
Co myślicie o szkole policealnej zaocznie podczas studiów. Warto? Chodzi mi konkretnie o ten kierunek. Może macie jakieś doświadczenia. Informacje na temat poziomu nauczania, trudności itd ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
na przekór do celu
|
Dot.: Technik administracji - Cosinus
a jakich studiów? związanych z administracją?
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
praca socjalna
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Też chciałam iśc do Cosinusa na administrację
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Moim zdaniem zawsze to dodatkowy papier i co ważniejsze poszerzenie horyzontów. Słyszałam opinie, że w policealnych kładą większy nacisk na praktykę niż na teorię (odwrotnie jak na studiach). Nie wiem czy to prawda. Edytowane przez izulcia_90 Czas edycji: 2010-07-17 o 13:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale nie chcę edukacji zakończyć na średnim maturalnym. Myślałam jeszcze o kosmetologii (tez zaocznie) bo to mnie serio interesuje, ale stwierdziłam z,ę to kierunek bez większej przyszłości. a po tej administracji to zawsze jakaś praca w urzędzie, czy przy innych papierkach. ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- a w przyszłości zrobić studia i mgr na UŁ. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Radziłabym wybrać szkołę wyższą, moja koleżanka skończyła administrację właśnie w cosinusie i nie znalazła pracy, wręcz jak mówiła pracodawcom, że uczyła się właśnie w tej szkole to tylko uśmiechali się pod nosem
![]() |
![]() |
#9 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() ![]() do autorki: hmm, pomysł jest niezły, ale trzeba się zastanowić czy nie mógłby być lepszy. wydaje mi się że lepsza praca po administracji niż po pracy socjalnej, ale jeśli chcesz robić administracje w szkole policealnej to zawsze będziesz wypadać gorzej na tle ludzi którzy ukończyli ten kierunek na uczelni. dlatego czy nie warto zastanowić się nad administracja jako drugi kierunek studiów? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
Lokalizacja: zbyt często sie przenoszę by deklarować się na jedno miast o;)
|
jasna sprawa, nie ma co kłaść na jednym poziomie studiów i szkoły policealnej, w tym porównaniu wybór jest prosty.
w moim przypadku studio walam marketing a reklamę na policealnej, właśnie we wspominanym coisnusie robiłam dodatkowo- nie spotkałam się dotąd z jakimiś uśmieszkami ze str pracodawców, ale myślę ze to tez zależy od osoby. ja głównie starałam się sprzedac to czego się na reklamie nauczyłam, a nie sam fakt ze skończyłam szkole- mówiłam o programach graficznych, kreowaniu kampanii reklamowych. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
jestem na techniku administracji w szkole publicznej CKU w krakowie jestem bardzo zadowolona ze szkoły
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
Opinie o tym kierunku są różne - po prostu szukajcie szkół, gdzie ten program jest faktycznie praktyczny i przygotowuje do zawodu - bo w większości przypadków to raczej produkcja ludzi z papierami. Szukamy szkoły dla mojej siostry, uparła się na administrację i przynajmniej w Wawie widać duże zróżnicowanie. W Szkole Mydłowskiej ten program jest dosyć przyzwoity, ale też jeszcze nie ma żadnej decyzji, sama nie wiem do końca. Po prostu sugeruję co powinno mieć znaczenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Jasne, że podstawową rzeczą jest dokładne sprawdzenie programu! Ale też nie odrzucałabym całkiem szkół policealnych. Sytuacje są różne, ja też chciałam pójść gdzieś, gdzie nie będzie mi to kolidowało z pracą w tygodniu i padło na cosinusa, wprawdzie na kosmetologię, ale mam pozytywne zdanie o tej szkole - było dużo praktyki, a o to mi chodziło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Cosinus nie jest dobrym wyborem. Typowa sieciówka rozwiązująca kierunek po semestrze. Szukaj placówek publicznych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Zgodzę się! Tzn. ja nie chodziłam do Cosinusa w Rzeszowie, ale w Rdm i jak najbardziej polecam. Podoba mi się nacisk kładziony na praktyczne przedmioty! To bardzo ważne, praktyka i umiejętności są bardziej cenione niż papierek. A po kierunku technicznym macie przecież egzamin w OKE! Więc i uprawnienia i potwierdzenie kwalifikacji. Warto~! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja też tam się dużo nauczyłam. Sporo też weszło do głowy podczas obowiązkowych praktyk. Również pracuję w zawodzie, czas nauki w Cosinusie wspominam bardzo dobrze, jeżeli się zastanawiacie warto dać im szansę, nie stracicie nic bo nie musicie płacić żadnych czesnych, wpisowych itp. Szkoła jest za free. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Uważam, że zawsze warto. Kończysz i masz dwa kierunki skończone za jednym zamachem. A zawsze warto mieć coś dodatkowego.
---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Trzeba przyznać, że na kosmetyce jest dużo praktyki, szkoła zapewnia kosmetyki i dużo zajęć praktycznych, nawet praktyki załatwia. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
![]()
Wybrałam szkołę Cosinus, ponieważ chciałam zmienić coś w swoim życiu. Postanowiłam że wybiorę się do szkoły policealnej najważniejsze dla mnie było to aby była ona w weekendy . Przejrzałam ofertę szkoły Cosinus Toruń i bardzo spodobało mi się to że mają duży wybór kierunków . Kierunek który wybrałam to Technik Administracji ,nie żałuję tego wyboru. Nauczyciele w tej szkole są bardzo mili i wyrozumiali . W szkole panuje bardzo miła atmosfera. Na pewno po ukończeniu tego kierunku wybiorę następny ! Polecam z całego serduszka tą szkołę osobą które jeszcze zastanawiają się nad wyborem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
BAN stały
|
Hehe - ciekawe jak zmieniają się opinie na przestrzeni lat.
2005-2010 - trzy kierunki studiów wyższych i może jakoś to będzie. 2021 - jakieś ukończone cotangensy czy tym podobne szkółki i zatrudnienie na pniu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:35.