Książki, ale te lżejsze - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-02-21, 11:06   #1
mala_aga
Przyczajenie

Książki, ale te lżejsze

Witam

Przeszukując czeluście internetu trafiłam na stronkę księgarni PoczytajTO (linka nie daję, żeby nie było reklamy) a właściwie na księgarnie wydawnictwa Nowy Świat, czyli bądź co bądź znanego.
Samo wydawnictwo pisze o księgarni:

Nowy Świat – książki przed premierą
Oferujemy książki, które nie miały jeszcze premiery w wersji drukowanej – tych tytułów nie znajdziecie nigdzie indziej!

Piszę o tym ponieważ od kilku dni jestem szczęśliwą posiadaczką czytnika ebooków i zaczęłam aktywnie szukać czegoś do czytania. Zdarza mi się czytać dużo a szczególnie w podróży więc czytanie książki na czytniku zamiast wersji papierowej jest wygodniejsze.
Niestety problemem jest brak tychże książek. To znaczy są, ale nic nie mówiące mi tytuły i autorzy.
Takie znane owszem też są, ale cena sięga wersji papierowej co mnie średnio interesuje.

I teraz pytanie do Was, czy czytałyście ostatnio (w ogóle) jakieś tanie a dobre (ciekawe czy tu można postawić znak równości - być może nie) książki w wersji na czytnik a jeśli tak to gdzie i jakie.

Nie będę ukrywała, że interesują mnie może nie super tanie, ale nie drogie pozycje książkowe (stąd odwołanie do księgarni powyżej).

Czekam na Wasze doświadczenia z książką elektroniczną

Moje doświadczenie kończy się niestety na dwóch pozycjach:
Ale Meksyk! - Honorata Zapaśnik oraz
Tydzień z życia kobiety - Sylwia Chmiel

nie licząc wolnych lektur
mala_aga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-23, 21:42   #2
spiniaa
Rozeznanie

Dot.: Książki, ale te lżejsze

nie rozumiem, a jaki to problem sciagnac sobie interesujaca ksiazke i przeczytac na czytniku?
i mowie tu o takich znanych oczywiscie ksiazkach.
mam kindla od poczatku lutego i czytajac tylko wieczorami i kiedy mam chwilke polknelam juz 9 ksiazek jestem tym czytnikiem po prostu zachwycona, a ksiazki sciagam z najpopularniejszej strony z ebookami oczywiscie za free
jak masz jakies pytania dotyczace ksiazek lub stron to pisz na pw
moge Ci tez wyslac jakies ksiazki na maila jak nie masz jak sciagnac mam ok 3000 na dysku na pewno cos bede miala co Cie zainteresuje
spiniaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-24, 11:32   #3
mala_aga
Przyczajenie

Dot.: Książki, ale te lżejsze

Cytat:
Napisane przez spiniaa Pokaż wiadomość
nie rozumiem, a jaki to problem sciagnac sobie interesujaca ksiazke i przeczytac na czytniku?
no taki, że trzeba by ją zakupić

Cytat:
mam kindla od poczatku lutego i czytajac tylko wieczorami i kiedy mam chwilke polknelam juz 9 ksiazek jestem tym czytnikiem po prostu zachwycona, a ksiazki sciagam z najpopularniejszej strony z ebookami oczywiscie za free
Skoro książka kosztuje kilka złotych to chętnie wspomogę młodego pisarza, ale zaintrygowałaś mnie, pewnie wspominasz o takim małym zwierzątku futrzastym

Cytat:
jak masz jakies pytania dotyczace ksiazek lub stron to pisz na pw
moge Ci tez wyslac jakies ksiazki na maila jak nie masz jak sciagnac mam ok 3000 na dysku na pewno cos bede miala co Cie zainteresuje
z przyjemnością, póki co zakupiłam "Szelest skrzydeł" - Judyta Orman-Działowska - i łykam w drodze do pracy w autobusie.
mala_aga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości