Kłopotliwa współlokatorka :( - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-10-15, 09:20   #1
kasiulkaaa5
Przyczajenie

Angry

Kłopotliwa współlokatorka :(

Witam wszystkich
moze Wy mi doradzicie co powinnam zrobic...otoz wynejalem jakis czas temu mieszkanie razem z kolega,on sie po jakims czasie wyprowadzil i na swoje miejsce polecil mi swoja kolezanke.Zgodzilam sie gdyz nie bylo innego wyjscia,sama nie utrzymalabym mieszkania.Nie usmiechalo mi sie to od poczatku poniewaz ona ma kota o ktorego srednio dba..strasznie linieje brudzac wszystko naokolo,wchodzac do mieszkania czuc nieprzyjemny zapach(juz nawet pod drzwiami na klatce schodowej).Nie mozna jej zwrocic uwagi bo odrazu foch Poza tym w ogole nie dba o porzadek...juz nie raz dalam jej do zrozumienia,ze ma nie robic syfu u mnie wpokoju bo bardzo sie tu rozgoscila od poczatku.Demonstracyjnie wynosilam jej rzeczy ktore zostawiala jak u siebie.Nie wynosi smieci,nawet jak posprzata po zwierzaku potrafi zostawic to w kuchni kolo kosza az ja to wyniose bo smierdzi niemilosiernie posprzatala ze dwa razy tak pobieznie jak juz jej zwrocilam uwage,ze teraz jej kolej ale od ponad 2 m-cy tylko ja sprzatam tak naprawde ale co z tego jak ona wroci i od nowa jest to samo.Nie mam prywatnosci wlazi bez pukania jak do siebie nawet w srodku nocy.Mecze sie strasznie ale nie zamierzam sie wyprowadzac bo to ja znalazlam to mieszkanie za niezle pieniadze jak na ta okolice.
Dodam,ze w ogole nie szanuje czyjejs wlasnosci...mam laptopa z internetem ona nie wiec korzysta z mojego jak z wlasnego.Nie musze chyba dodawac,ze komp jest w tragicznym stanie odkad go uzywa,pelen siersci pomiedzy klawiszami na klawiaturze,brudny itp masakra! Nie doklada sie nawet do takich rzeczy jak srodki czystosci,dzis juz wszystko schowalam u siebie w pokoju bo ile mozna kogos sponsorowac nie jestem milionerka to samo z jedzeniem.
I co mam robic?? pogadac z kumplem,zeby zwrocil jej uwage(w koncu on ja polecil) czy sama mam z nia pogadac??choc juz nie mam sily,nie chce mi sie wracac do domu jestem tak znerwicowana,ze nie moge w nocy spac,rano wstaje zla na caly swiat i tak w kolko.Dobija mnie ta osoba
kasiulkaaa5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-15, 09:54   #2
zkrainyoz
Raczkowanie

Dot.: Kłopotliwa współlokatorka :(

Miałam podobną sytuację ... musiałam znaleźć osobę na pokój za moją koleżankę i znalazłam ... z ogłoszenia dziewczyna. Na początku było całkiem miło, ale jak wiadomo wszystko co dobre szybko się kończy.
To ja sprzątałam łazienkę (najgorsze było do umycia lustro co ona używała lakieru do włosów i było całe poklejone), kuchnie nie wspominając o wynoszeniu śmieci. Co z tego, że ona je spakowała od czasu skoro dalej stały? Sprzątała wtedy kiedy się jej przypomniało. Naprawdę, męcząca sytuacja. Miarka się przebrała kiedy wyjechałam na weekend do domu. Wrócilam i co widzę? Ktoś spał w moim łóżku i jeszcze w mojej pościeli. Naprawdę, nikomu tego nie polecam. Oczywiście przyznała się jak się jej zapytałam.

Okropna była atmosfera, bo nawet wracać mi się nie chciało do mieszkania. Wyzywała mnie itd... Miałyśmy wszystko osobno ... nawet śmietnik (kupiłam sobie drugi bo wkurzało mnie sprzątanie za nią).
Niestety, ale nerwowo nie wytrzymywalam przez jej awantury i aroganckie zachowanie. Znalazłam sobie inne mieszkanie- coś kosztem czegoś. Najważniejsze jest wlasne zdrowie i psychika.

Dam Ci radę- pogadaj z tym kolegą, niech jej przemówi do rozumu. Jesli nie, to po prostu idź do właściciela i powiedz, że dziewczyna nie dba o mieszkanie (na pewno się tym zainteresuje).
Jeśli nie będziesz miała już siły to ... szukaj czegoś innego.
Stary 2008-10-15, 09:59   #3
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez kasiulkaaa5 Pokaż wiadomość
Witam wszystkich
moze Wy mi doradzicie co powinnam zrobic...otoz wynejalem jakis czas temu mieszkanie razem z kolega,on sie po jakims czasie wyprowadzil i na swoje miejsce polecil mi swoja kolezanke.Zgodzilam sie gdyz nie bylo innego wyjscia,sama nie utrzymalabym mieszkania.Nie usmiechalo mi sie to od poczatku poniewaz ona ma kota o ktorego srednio dba..strasznie linieje brudzac wszystko naokolo,wchodzac do mieszkania czuc nieprzyjemny zapach(juz nawet pod drzwiami na klatce schodowej).Nie mozna jej zwrocic uwagi bo odrazu foch Poza tym w ogole nie dba o porzadek...juz nie raz dalam jej do zrozumienia,ze ma nie robic syfu u mnie wpokoju bo bardzo sie tu rozgoscila od poczatku.Demonstracyjnie wynosilam jej rzeczy ktore zostawiala jak u siebie.Nie wynosi smieci,nawet jak posprzata po zwierzaku potrafi zostawic to w kuchni kolo kosza az ja to wyniose bo smierdzi niemilosiernie posprzatala ze dwa razy tak pobieznie jak juz jej zwrocilam uwage,ze teraz jej kolej ale od ponad 2 m-cy tylko ja sprzatam tak naprawde ale co z tego jak ona wroci i od nowa jest to samo.Nie mam prywatnosci wlazi bez pukania jak do siebie nawet w srodku nocy.Mecze sie strasznie ale nie zamierzam sie wyprowadzac bo to ja znalazlam to mieszkanie za niezle pieniadze jak na ta okolice.
Dodam,ze w ogole nie szanuje czyjejs wlasnosci...mam laptopa z internetem ona nie wiec korzysta z mojego jak z wlasnego.Nie musze chyba dodawac,ze komp jest w tragicznym stanie odkad go uzywa,pelen siersci pomiedzy klawiszami na klawiaturze,brudny itp masakra! Nie doklada sie nawet do takich rzeczy jak srodki czystosci,dzis juz wszystko schowalam u siebie w pokoju bo ile mozna kogos sponsorowac nie jestem milionerka to samo z jedzeniem.
I co mam robic?? pogadac z kumplem,zeby zwrocil jej uwage(w koncu on ja polecil) czy sama mam z nia pogadac??choc juz nie mam sily,nie chce mi sie wracac do domu jestem tak znerwicowana,ze nie moge w nocy spac,rano wstaje zla na caly swiat i tak w kolko.Dobija mnie ta osoba
ja bym z nią porozmawiała, że albo zacznie się dokładać sprzątać i w ogóle albo niech się wyprowadza...

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-15, 09:59   #4
arrachnee
Zakorzenienie

Kota mi szkoda bidulek też pewnie nie lubi tego syfu [zwłaszcza w swojej kuwecie], ale ona jest na taką panią skazany. Ty nie! Poszukaj kogoś na jej miejsce i po prostu ją pożegnaj. Nie ma co się spalać, bo do takiej osoby raczej nic nie dotrze

PUSTAK BLOG
różne wersje lakierów essie
Rossmannowe -40% - zakupy 1 2

Cytat:
Napisane przez vadi
patyk jest uniwersalny

arrachnee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-15, 10:02   #5
popscene
Wtajemniczenie

Też kiedyś miałam taką współlokatorkę, na szczęście miałam ten komfort, że mogłam ją wygonić. Tak też zrobiłam, jeszcze tego samego dnia się wyniosła.
Stary 2008-10-15, 10:09   #6
myszka8425
Rozeznanie

wspolczuje,ja bym chyba nie mogla mieszkac z kims obcym,ja bym porozmawiala z kolega a jak nie pomoze to do wlasciciela mieszkania,i czego ty masz sie wyprowdzac jak ty pierwsza znalazlas to mieszkanie,jak nie umie sie zachowac
myszka8425 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-15, 10:10   #7
kate_rossi
Zadomowienie

GG do kate_rossi

jesli masz możliwość pożegniania jej to nie wachaj siętylko pokarz jej drzwi. pogadaj z włascicielem, zwróć uwagę na to że jego mieszkania na tym bardzo cierpi.
myśllę ze jest jeszcze czas aby znależc kogoś fajnego na jej miejsce, np. na twoim roku.
Stary 2008-10-15, 10:13   #8
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Ponieważ to Ty szukałaś współlokatora i byłaś tam pierwsza, to ty jesteś mieszkańcem Alfa Nie pasuje Ci dziewczyna- wyproś ją. Masz do tego prawo- to mieszkanie to Twój dom teraz, a do domu powinno się wchodzić z przyjemnością. To ma być miejsce, gdzie czujesz się bezpiecznie, a nie kolejna strefa wojny. Na pewno znajdziesz kogoś na jej miejsce- masa ludzi szuka mieszkania, zwłaszcza, ze tak jak piszesz- jest za niezłą cenę. Daj jej czas na znalezienie czegoś innego- powiedzmy z miesiąc, żeby nie była zaskoczona i nie została bez niczego. Ty dałaś już jej kilka szans, mówiłaś, że Ci nie pasuje tak jak jest, ona tego nie przyjęła- ma pecha i już.
Czasem można kogoś nawet bardzo lubić, ale mieszkać razem się nie da.
Niedawno pomieszkiwała u mnie moja przyjaciółka. Kocham Tę kobietę, ale po jednym dniu już byłam kłębkiem nerwów. W życiu nie widziałam, żeby ktoś robił taki bałagan. Za każdym razem gdy wychodziła, układałam jej rzeczy w kostkę i składałam w jednym miejscu (bo się wszędzie walały), poprawiałam po niej za każdym razem firankę jak paliła w oknie, ustawiałam jej buty. Sama po dwóch dniach już zrozumiała, że mi jej bałaganiarstwo przeszkadza, nie musiałam nic mówić. Co prawda niezbyt udolnie, ale od tej pory zaczęła po sobie sprzątać. Skoro Twoja współlokatorka nie sprząta, widząc, że Ty to robisz, to musi być albo strasznie wygodnicka, albo okropnie tępa.
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-15, 10:14   #9
kasiulkaaa5
Przyczajenie

problem w tym,ze wlasciciel nie wie,ze ona tu mieszka...jest ciagle przekonany,ze wynajmuje mieszkanie z kolega.Popelnilam blad,ze nie podpisalam umowy o wynajem tylko poprosilam kumpla,zeby to zrobil..poprostu balam sie,ze on kiedys sie wyniesie a ja zostane sama i szybko nikogo nie znajde i bede placic.Wykrakalam kolega sie wyniosl ale umowa jets na niego wiec zalatwil mi osobe na swoje miejsce.Ale w tej sytuacji lepiej by bylo gdyby umowa byla na mnie mialabym wiecej do powiedzenia.a tak wiem,ze z nim pogadam on moze cos jej powie,ale to bedzie cos w stylu: "chyba sie nie dogadujecie..." juz raz mowilam mu,ze srednio mi sie z nia mieszka i nic nie zrobil.
Nie jestem osoba ktora szuka awantur ale do cholery jak mozna byc takim syfiarzem i korzystac z rzeczy nalezacych do kogos innego..mecze sie strasznie.Myslalam,ze w tym mieszkaniu znajde spokoj i bedzie ok(w poprzednim tez byly niezle cyrki) ale sie mylilam.Marze o wlasnym kacie ehh
Stary 2008-10-15, 10:32   #10
niro
Raczkowanie

Witaj - rozumiem ,że mieszkanie fajne itd.

Piszesz , że umowa jest nie na Ciebie ale tego kumpla - dobrze zrozumiałam??

Czy Ty wogóle gdzieś figurujesz na tej umowie?? Jesteś tam zameldowana??

Bo jeśli nie to wg mnie to Ty jesteś na wygranej pozycji, pogadaj z kumplem zagróz ze sie wyprowadzisz i co on wtedy zrobi?? Bedzie płacić za mieszkanie w którym nie mieszka??
niro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-15, 10:38   #11
asiulkaa
Zakorzenienie

To Ty pierwsza wprowadziłaś się do tego mieszkania więc chyba najlepiej poszukaj innej współlokatorki a tę wywal. Porozmawiaj z kolegą żeby poszedł z tobą do właściciela i przepisał umowę na Ciebie.
Obawiam się że rozmowy na niewiele się zdadzą, dziewczyna ma taki charakter i może jak z nią porozmawiasz to przez dwa dni będzie lepiej a potem powróci do tego samego. Dla mnie jest niewyobrażalne żeby przy cudzym laptopie jeść i zostawiać okruszki.

Jeżeli nie zdecydujesz się na wyrzucenie dziewczyny to może warto zamontować zamek w pokoju (bo rozumiem że macie osobne pokoje) i nie pożyczać komputera jak nie potrafi o niego dbać, poza tym ustal dyżury sprzątania i wylicz ile ma Ci oddać za środki czystości które wykorzystujecie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-15, 10:43   #12
kasiulkaaa5
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez niro Pokaż wiadomość
Witaj - rozumiem ,że mieszkanie fajne itd.

Piszesz , że umowa jest nie na Ciebie ale tego kumpla - dobrze zrozumiałam??

Czy Ty wogóle gdzieś figurujesz na tej umowie?? Jesteś tam zameldowana??

Bo jeśli nie to wg mnie to Ty jesteś na wygranej pozycji, pogadaj z kumplem zagróz ze sie wyprowadzisz i co on wtedy zrobi?? Bedzie płacić za mieszkanie w którym nie mieszka??
tak umowa jest na kumpla,dzis chyba sie z nim umowie i sprobuje pogadac niech sam zobaczy jak to wyglada.Moze pogadamy w trojke ale watpie zeby to cos dalo.Narazie mysle co zrobic zeby znow nie zostalo na tym samym co zawsze...czyli zwroce uwage-jeden dzien jest w miare ok-a potem znow to samo.
Stary 2008-10-15, 10:48   #13
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Kłopotliwa współlokatorka :(

Powiedz koledze otwarcie, że nie chcesz mieszkać z tą dziewczyną bo ci to nie odpowiada, przecież nie musisz się tłumaczyć dlaczego - chociaż ja osobiście powiedziałabym, że dziewczyna jest po prostu fleją i działa mi na nerwy. Powiedz mu, że chciałabyś także przepisać umowę wynajmu na siebie skoro on już nie mieszka w tym mieszkaniu. Jeśli kolega nie będzie chciał tego zrobić - to powiedz, ze przestaniesz w takim razie płacić czynsz i rachunki (skoro umowa jest na kolegę, to miałby wtedy problem.. )
Stary 2008-10-15, 10:56   #14
Rena
Zakorzenienie

A faktycznie ciezko znalesc wspollokatorow?
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-15, 11:02   #15
niro
Raczkowanie

A możesz napisac o jakie miasto chodzi??

Poza tym myśle , że jak Twoje działania nie przyniasą efektu to sama mozesz pogadac z włascicielem, i mieszkanie bedzie na 100% Twoje.

Jeśli mieszkacie w nim bez umowy i nie jestescie zameldowane to problemy może miec Twój kolega z właścicielema sam właściciel jeszcze większe z róznymi instytucjami.

Więc jeśli Ci zależy to jesteś sobie sama w stanie załatwić to mieszkanie BEZ TEJ własnie współlokatorki.
niro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-15, 11:02   #16
malbar
Raczkowanie

Uważam, że dziewczyny tutaj dobrze ci radzą. Pogadaj z kumplem, zróbcie porządek z tą umową, a potem ty zrób porządek z tym brudasem. Bo jakże można inaczej nazwac taką osobę. Mogłaby sobie tak robic, gdyby była na swoim, nikomu wtedy krzywdy by nie robiła (chyba, że biednemu kotu) i sama by żyła w chlewie, który sobie uszykowała. Rozmowami już nic nie zdziałasz, widocznie kocha swój chlew. Znajdz kogoś na jej miejsce, myślę, że większego problemu z tym nie będzie. Szkoda twoich nerwów, no przede wszystkim zdrowia. Pozdrawiam.
malbar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-15, 11:08   #17
Emilkaa
Zadomowienie

Pogadaj z nia o tym wszystkim.Jesli po jednym dniu sie nie zmieni powiedz kumplowi,ze jestes umeczona.Jesli to nie zadziala zmien wspollokatorke
Emilkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-15, 11:14   #18
kasiulkaaa5
Przyczajenie

Mieszkam w Warszawie.
Mam chetne osoby na ten pokoj,ale juz jestem tak przewrazliwiona,ze boje sie kolejnej osoby ale chyba juz gorzej byc nie moze!
dzis dzwonie do kumpla i z nim pogadam.Dzieki za rady
Stary 2008-10-15, 11:31   #19
Mikrejsza
Rozeznanie

współczuję sytuacji
do tego co dziewczyny napisały dodam jedno-przy takim brudzie mieszkanie się niszczy-sama piszesz o klawiaturze, na inne sprzęty/meble/ściany też to działa. Jak będziecie mieszkanie opuszczać właściciel pewnie najpierw będzie chciał je obejrzeć-kto wtedy pokryje koszt zniszczeń?? To jako argument dla kolegi jakby dalej nie chciał sytuacji wyjaśnić-a w końcu umowa jest na niego
Mikrejsza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-15, 12:08   #20
ulinkaaa
Zakorzenienie

Ja rowniez radze Ci podagac z kolega, mysle, ze jesli jest rozsadny to bedzie staral sie wybawic Cie z tej opresji i moze sam poprosi te dziewczyne o wyprowadzke.
w nicości za oknem, gdy budzą się mgły...
ulinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-15, 12:23   #21
Malla
Nie depcze krokusów

Mikrejsza przedstawiła ciekawe argumenty. Posiadanie kota często wiąże się ze zniszczonymi meblami, więc argument finansowy do kolegi może przemówi. Właściciel przed podpisaniem nowej umowy z Tobą, a powinnaś to zrobić, powinien obejrzeć mieszkanie, żeby nie zarzucił Ci zrobienia szkód.

Szokujecie mnie tym, ile jest dziewczyn bałaganiar! Nie lubię sprzątac, ale jak można mieszkać w syfie? Mieszkałam w ubiegłym roku z kumpelami, wykształcone, inteligentne, sympatyczne, naprawdę świetne dziewczyny! Ale... ze sprzątaniem było kiepsko, gdy jogurt kapnął na podłodze, nie ścierały plamy, w zlewie góra naczyń, lustro opryskane pastą do zębów, niedokładnie spuszczona woda w kiblu, buty porozrzucane po korytarzu, śmieci rzucane "w okolicę" śmietnika, włosy w wannie, gnijące jedzenie w lodówce, w pokojach ubrania i papierki po słodyczach porozrzucane po podłodze... Mówiły, że nie mają czasu, ich życie to chaos. Moje też, a jakoś nie uważałam tego za usprawiedliwienie. TŻ się wkurzył i kupił osobny śmietnik, potem wyprowadziliśmy się do kawalerki (ale nie ze względu na nie, tylko po prostu mieliśmy okazję nie do odrzucenia), a na swoje miejsce poleciłam znajomych. Byłam ich ostatnio odwiedzić, niewiele się zmieniło, ale od czasu naszej wyprowadzki kibel i armaturę obrósł kamień - sprzątają regularnie, ale niezbyt dokładnie. Stłukły lustro w łazience jak tylko się wprowadzilismy, bo się chybotało, więc postawiłam tam swoje - odkąd się wyprowadziłam, nie mają żadnego lustra w łazience, a mieszkają tam 3 dziewczyny i 2 facetów.

U nas w regularności sprzątania pomogło powieszenie w widocznym miejscu kartki z rozkładem sprzątania. Ostatecznym dniem była niedziela i ani dzień dłużej. Każdy używał własnych środków czyszczących. Jeśli to nie podziała, każ jej się wynieść, w końcu nie figuruje w umowie. W kompie postaw hasło na biosie. Zresztą ja osobiście nie wierzę w jej nagłą poprawę, więc dla własnego spokoju bym się jej pozbyła, oczywiście bez krzyków i wyrzutów, tylko mówiąc prosto z mostu: nie chcę odpowiadać za zniszczenia, jakie powoduje Twój kot oraz styl życia, nie podoba mi się, że nie sprzątasz i nie uważam, że powinnaś tu dłużej mieszkać.

Biedny kot.
Stary 2008-10-15, 14:47   #22
a_n_e_c_z_k_a
Raczkowanie

Jedyne co moge Ci poradzic to asertywnosc. Nie daj sobie wejsc na glowe, mow co ci przeszkadza. Powtarzaj jej do znudzenia ze musi pukac jesli chce wejsc do twojego pokoju, ze nie zyczysz sobie zeby cie objadala ani uzywala twoich rzeczy, powiedz wprost ze ma sprzatac bo smierdzi i zaloz haslo na kompa. A w niedzyczasie szukaj nowej wspollokatowki. Naprawde nie wszyscy poszukujacy mieszkania to swiry
Najgorszy moment w życiu to taki, kiedy myslisz że nic gorszego Cię nie spotka, a poźniej nastaje taka chwila kiedy nie masz siły płakać, potem nie masz juz czym płakać, a rozpacz jest nie do ogarnicia...
a_n_e_c_z_k_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-15, 20:59   #23
kasiulkaaa5
Przyczajenie

dzwonilam do kolegi,mamy spotkac sie w piatek i cos ustalic...
a dzis znow wrocilam i oczywiscie to samo...nie wyrzucone smieci(w tym kocie odchody) nadal walaja sie po kuchni,smierdzi strasznie zamknelam sie u siebie i mam takiego dola i wnerwa,ze az nie chce mi sie ruszyc.
Zakladam dzis haslo na kompa,koniec z tym zaczynam dzialac bo az odechciewa mi sie wracac do domu

mnie tez dziwi to ile dziewczyn to totalne fleje!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-10-15, 21:28   #24
JoyceSky
Zadomowienie

GG do JoyceSky

Koniecznie załóż to hasło. Przynajmniej od kompa sie odczepi. Nie masz klucza do swojego pokoju? Bo pisałaś wcześniej, że ona sobie wchodzi do Ciebie kiedy chce, nawet w środku nocy. Ja bym założyła zamek i się zamykała. Powiedz, że musisz pobyc sama, bo chcesz się skupic na nauce or something.
Jednak najlepszym wyjściem byłoby pozbycie się jej. Konieczniej porozmawiaj z kumplem i daj mu jasno do zrozumienia, że nie zamierzasz z nią dłużej mieszkac.

http://www.maxmodels.pl/joycesky.html
JoyceSky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-15, 21:59   #25
kasiulkaaa5
Przyczajenie

zamka niestety nie mam...a z kumplem tak jak juz pisalam pogadam w piatek...
skad sie tacy ludzie biora:/ chyba dzis poczula smrod bo zapalila kadzidelka,ale zeby wyniesc smieci to nie pomyslala
Stary 2008-10-16, 06:24   #26
Malla
Nie depcze krokusów

Każdy ma swój sposób ;]
Stary 2008-10-16, 09:09   #27
Emilkaa
Zadomowienie

Chyba bym z nia nie wytrzymala,ja bym jej wykrzeczala wszystko w twraz,poniewaz nienawidze balaganu i smrodu!!!!!!!!!!!A jak nie poprawilaby sie to narazie i zrobilabym niezly casting
Emilkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-10-16, 09:57   #28
basiawlg
Organizatorka

GG do basiawlg

O masakra ja po pierwsze to na początku bym jej ładnie powiedziała co o tym sądzę i co mi przeszkadza gdyby nie zrozumiała tego ze musi ale to koniecznie musi sprzątać po swoim że tak powiem "śmierdziuchu" to po prostu byłabym bardzo ale to bardzo złośliwa wszystkie odchody po kocie zanosiłabym do jej pokoju i kładła na łóżko nich wie ze Tobie nie pachnie mając to prawie pod nosem. Nie wyobrażam sobie sytuacji gotować w kuchni i mieć koło kosza odchody kota a zdaję sobie sprawę ze kot który nie jest zadbany śmierdzi tak ze masakraaaa. Po drugie co to ma znaczyć że ona wchodzi do Twojego prywatnego pokoju od razu bym ja przegnała co ona nie ma swojego czy co?? I albo bym ja krzykami i upierdliwością dobiła albo po prostu bym jej powiedziala, że ma określony czas na wyprowadzkę chyba, że sie zmieni
basiawlg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-16, 11:14   #29
mtlk
Zadomowienie

GG do mtlk

porozmawiaj postaw sytuacje jasno jesli sie nie zmieni poszukaj sobie innej wspollokatorki
Stary 2008-10-16, 11:20   #30
malenstfo24
Rozeznanie

Zaproś kolegę gdy będzie w domu niech On specjalnie komentuje ten bajzel może zrobi jej się wstyd sproś swoich znajomych i przy niej komentujcie bałagan.....wiem brutalne ale może trafi do niej zdanie innych skoro rozmowy nie pomagają.
malenstfo24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości