![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Rozstać się przespać z innym i wrócić do siebie ?
Ehh..
Sama nie wiem jak zacząć... Jestem dość młoda...z chłopakiem w grudniu będziemy już razem rok ![]() On przede mną miał 2 dziewczyny, ja przed nim nikogo, jest moim pierwszym. Nie wyobrażam sobie życia bez niego, snuję już wspólne plany na przyszłość..ale no własnie jest jedno ale... boję się, że prędzej cyz później dopuszczę się zdrady, bądź obudzę się za kilka lat zupełnie nieświadoma tego co mogłam jeszcze przeżyć, żądna jakiś przygód.. Zaczynam poważnie myśleć o tym, żeby rozstać się na jakiś czas, spróbować z innym chłopakiem ja kto jest, no wwiecie kontakt taki czysto fizyczny ? żadne aj lowju Już sama nie wiem co robić... Dlaczego nie poznałam go 3 lata później kiedy to miałabym już 21 lat i coś przeżytego za sobą... Co o tym myślicie ? może któraś z Was miała podobnie ? Proszę bez głupich docinek Edytowane przez piekna746 Czas edycji: 2012-11-07 o 17:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozstać się przespać z innym i wrócić do siebie ?
tak zerwij z nim,wyszalej się ,bzykaj z innymi a potem wróć do byłego o ile on jeszcze będzie cię chciał
![]() żałosne
kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1235941 ciuchy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1126161 książki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1144051 wish https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1261853 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
mojej wypowiedzi możesz nie brać pod uwagę bo ja marzyłam o tym żeby mój pierwszy facet był tym jedynym już do końca, był moją pierwszą miłością, mieliśmy wielkie plany etc- ale wiesz, ja to jestem dziwna.
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Jeśli boisz się, że po zaledwie roku (!) mogłabyś zdradzić obecnego faceta, to ten facet nie jest dla Ciebie. I w ogóle stały związek.
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem z pierwszym moim od 7 lat. Nie zamieniłabym tego za nic warte przygody. Z jednej strony człowiek nie posiada doświadczenia, wspomniem czy przygod ale za to nie zaznał nigdy rozczarowania i bolu zwiazanym z rozstaniem. Zresztą tobie chyba tylko o seks chodzi?
Jesli takie myśli ci przychodza do głowy to moze jednak to nie jest ten jedyny ukochany?
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Nie no nie rozumiem. I tak to zrobisz i tak bo ciekawość Cię zeżre, jak już masz takie myśli.:P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ale dziewczyny,
Wy do konca mnie nie zrozumialyscie ! nie chodzi mi tu o przezycie jakiejs milosci tylko o czysty akt seksualny, bez uczuc tak po prostu zeby przekonac sie jak to jest z innym a bycia z kims innym niz z moim obecnym TZ nie wyobrazam sobie ---------- Dopisano o 01:06 ---------- Poprzedni post napisano o 01:03 ---------- Mi po prostu chodzi o to zeby przekonac sie ze z moim TZ jest mi najlepiej i nikogo innego nie chce... A nie chce np zdradzic go bedac w dlugoletnim zwiazku poiza tym zdrada nie wchodzi w gre ---------- Dopisano o 01:06 ---------- Poprzedni post napisano o 01:06 ---------- Mi po prostu chodzi o to zeby przekonac sie ze z moim TZ jest mi najlepiej i nikogo innego nie chce... A nie chce np zdradzic go bedac w dlugoletnim zwiazku poiza tym zdrada nie wchodzi w gre |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Żeby przekonać się, że z tż jest Ci najlepiej musisz przespać się z kimś innym?
![]() Jak namiętność i uczucia są, to i seks jest super, gwarantuję Ci. Seks jest takim papierkiem lakmusowym tego jak jest ogólnie w związku.
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Ale idiotyzm...
Masakra. Dzuwie sie ze dziewczyny maja takie pomysly. Sama jestem z chlopem rok i w ZYCIU noe przyszedl mi do glowy taki ponysl. Moze dlatego ze sie wyszalam... a teraZ Aluje bo vyloby fajniej jakby A. Byl pierwszym i ostatnim. Ahh bledy mlodosci. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Biorąc pod uwagę czystą statystykę on i tak nie będzie Twoim jedynym partnerem w życiu (tak zakładając 95% prawdopodobieństwa). Więc Twoje obawy są raczej nieuzasadnione
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez Jacqueline__ Czas edycji: 2012-11-05 o 23:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
A co jak ktos inny okaze sie byc lepszy? Wtedy wrocisz do faceta i bedziesz udawac ze i tak jest wspaniale?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
prześpij się z innym,po to żeby zrozumieć jak bardzo kochasz swojego faceta.
+ od razu mi się skojarzyło: http://static.fjcdn.com/comments/rea...db0fe5bd34.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A jeśli chodzi o pytanie zawarte w temacie wątku to mówię stanowcze NIE, dla mnie to głupota.. no ale zrobisz jak uważasz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc widzisz masz dwie opcje, trójkąt lub inna para... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
to się bzyknij. pozwolenia naszego potrzebujesz?
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
![]() Poza tym, to żałosna jesteś. Edytowane przez alekziz Czas edycji: 2012-11-06 o 08:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
Dla mnie wcale nie jesteś żałosna, bo ja cię rozumiem
![]() Pisałam już o tym, że mam niemało koleżanek, które zdradziły właśnie dlatego, że facet był ich pierwszym, a one chciały wiedzieć, jak to jest z innymi. Owszem, wyrzuty sumienia, żal, ale to ich wybór. Ani ja, ani którakolwiek z nas nie ma prawa osądzać innych. Jesteś jeszcze młoda, mogłabym napisać: baw się, smakuj życia. Jeśli ci zależy na partnerze, dobrze ci z nim, seks cię zadowala, ale ciekawość cię zżera - pomyśl, że nawet jeśli zrobisz coś takiego, jak będzie się czuć partner, gdy się dowie? Bo rozumiem, że chcesz to zrobić tak, żeby się nie dowiedział? Sama miałam takie myśli, ale doszłam do wniosku, że nigdy bym go nie zdradziła. No ale on nie jest moim pierwszym. Radziłabym na razie skupić się na związku, a co będzie dalej, czas pokaże. Może naturalnie rozstaniecie się i wtedy, gdy będziesz wolna, będziesz mogła "wypróbować, jak to jest z innymi". |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Rozkminy jak najbardziej zrozumiałe u tak młodej dziewczyny. Nie myśl, że to na całe życie, i tak pewnie za rok/dwa już na 100% przekonasz się, że to nie to
![]() Co do postów o tych 'jedynych', oburzeniu, że 'ja nigdy' oraz kopciuszkowych marzeniach o jedynej prawdziwej miłość - miej dystans ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
BAN stały
|
a ja raczej nie decydowalabym sie na cos takiego tylko z czystej "ciekawosci" jak to jest z innym w lozku.. Nie rozumiem tez, ze do Ciebie takie mysli przychodza..
Jestem z moim tztem od roku, jest moim pierwszym chlopakiem i rowniez (tak jak dziewczynom na gorze) do glowy mi nie przyszlo zeby go zdradzic, mimo, ze jestem z nim na baaardzo duza odleglosc, i czesto tesknie za nim, jego dotykiem czy o tym zeby sie do siebie zblizyc. ![]() Skoro ciekawosc Cie tak zzera, to tak czy siak na ten skok w bok sie zdecydujesz. To tylko Twoja sprawa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Ja też Cię rozumiem. Jak byłam ze swoim pierwszym facetem to też miałam podobne dylematy. Po pewnym czasie po prostu wzięłam się w sobie i zakończyłam tamten związek bo nie było sensu go w taki sposób ciągnąć.
Teraz jestem z facetem, którego nie mam najmniejszego zamiaru zdradzić i z takim, z którym jestem dopasowana. Jesteś młoda, masz prawo do różnych myśli. Zastanów się tylko czego tak naprawdę chcesz. Bo w moim odczuciu, moralnie zdrada nigdy nie wchodzi w grę. Musisz wiedzieć czy ważniejsze jest dla Ciebie bycie z nim, czy poznawanie innych. I albo być w związku bez zdrady, albo go zakończyć i iść w świat. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Lepiej zostaw tego chłopaka już dziś, bo prędzej czy później jakiś numer mu wywiniesz. Jak się nie dorosło do związku, to się w niego nie pakuje. Amen.
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I nie rozumiem kompletnie, mówienia że to nic złego. Dla mnie jak się ma takie rozkminy to już coś nie halo jest i lepiej zostawić chłopaka, niż dalej w związku tkwić, mieć takie rozkminy i później ewentualnie dopuścić się do zdrady. Jesteś dość młoda, przechodzą Cię takie myśli to po co być z chłopakiem, jeżeli obawiasz się, że kiedykolwiek mogłabyś go zdradzić? Edytowane przez alekziz Czas edycji: 2012-11-06 o 10:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byle wiedzieć czego się naprawdę chce i nie oszukiwać partnera. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() sama będąc w swoim pierwszym związku o, którym ( naiwnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Owszem, ale gdy już Autorka ma obawy typu, że prędzej czy poźniej może się doprowadzić do zdrady, lub nie będzie do końca spełniona to już dla mnie coś nie tak jest. Nie chciałabym się dowiedzieć, że mój chłopak który niby nie wyobraża sobie bezemnie życia i planuje przyszłość ma takie rozkminy. Dało by mi to dużo do myślenia. Lepiej dać sobie spókoj, wybawić się i dopiero pakować się w związki już bez takich rozkmin i obaw.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
wychodząc z założenia że skoro jest pierwszym, a z każdym jest inaczej to można też założyć że z innym może być Ci lepiej bo to będzie robił inaczej, bo tamto a Tobie może akurat to przypasować ...
będąc w związku masz takie dylematy........porażka
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Gdyby chłopak wyskoczył z tekstem, że na pewno nie jestem jego na zawsze (gdyby planował tak długoterminowo i tak mnie z tych planów "ładnie" wypisał), to wypisałabym się z tego związku.
Dla mnie bardziej normalne jest cieszenie się tym, co jest w obecnej chwili, że to jest to W TYM MOMENCIE, a nie zakładanie z góry, że to nie jest to - skoro tak jest, to po co ze sobą w ogóle być?
![]() |
#30 |
BAN stały
|
- Kochanie, musimy się rozstać.
- Co?? Dlaczego?? -Oh, nie przejmuj się tylko na ten weekend. W poniedziałek znów będziemy razem. Po prostu nie jestem pewna, czy cię nie zdradzę, jesteś moim pierwszym i jednym facetem, a ja tylko chcę sprawdzić, czy mi będzie z kimś lepiej w łóżku. Przecież to nic wielkiego prawda? Tak widzę rozumowanie autorki. DNO. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:52.